MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
Chungking Express
Dolly
Dust to Dust
Father Mother Sister Brother
GOAT: Ο δρόμος προς την κορυφή (μεταγλωττισμένη)
Gorgona
Hokum
I was a stranger
Kuhle Wampe-Σε ποιον ανήκει ο κόσμος?
La dolce vita
Madonnas
Michael
Pillion
Primavera
Queer Movie Nights 2024
Sirât
The Drama
The Super Mario Galaxy: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
The Super Mario Galaxy: Η ταινία (με υπότιτλους)
Vampyr
Ένα απλό ατύχημα
Αμνετ
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Αποστολή χαίρε Μαρία
Από το σούρουπο ως την αυγή
Βίλμα: Το τελευταίο αντίο
Γυναίκες έξω
Διπλόδοκος, το δεινοσαυράκι (μεταγλωττισμένη)
Δυστυχώς βρίζω
Δυτικό μέτωπο
Δύο εισαγγελείς
Είμαι η Κούβα
Εθνικός θησαυρός
Ενα τελευταίο για τον δρόμο
Επιστροφή στην πατρίδα
Ζούσε τη ζωή της
Η Έλι και η παρέα των φαντασμάτων (μεταγλώττισμένη)
Η θάλασσα τον χειμώνα
Η καρδιά του ταύρου
Η μικρή Αμελί (μεταγλωτισμένη)
Η μούμια από τον Λι Κρόνιν
Η οικογένεια Ντινοσάουρους (μεταγλωττισμένη)
Η πόλη του Θεού
Η όπερα της πεντάρας
Καποδίστριας
Κος κανένας εναντίον Πούτιν
Λευκά όρη
Λυκόφως
Μακρία
Μαρσουπιλαμί (μεταγλωττισμένη)
Μια μάχη μετά την άλλη
Ο αρχηγός
Ο διάβολος φοράει Prada 2
Οδός Μάλαγα
Οι Δοκιμάστριες
Ομάχα
Ο μυστικός πράκτορας
Ο σερίφης
Περασμένες ζωές
Περσέπολις
Πριν την επανάσταση
Σπασμένη φλέβα
Στην αγκαλιά του δέντρου
Στη σκιά της πορτοκαλιάς
Στον κόσμο των ζώων (μεταγλωττισμένη)
Συναισθηματική αξία
Συντροφικότητα
Τελευταία κλήση
Το καταφύγιο στην Ομόνοια
Το μεγαλείο
Το χρώμα του ροδιού
Τρίχες κατσαρές (μεταγλωττισμένη)
Φάννυ και Αλέξανδρος
Φτηνά τσιγάρα
Χωρίς προηγούμενο ραντεβού
Αθλημα

Ο δρόμος της επιστροφής

Τέσσερα χρόνια μετά από τον «Λογιστή» ο σκηνοθέτης Γκάβιν Ο’Κόνορ συνεργάζεται εκ νέου με τον Μπεν Αφλεκ σε μια ταινία που συνδυάζει το μπάσκετ με το δράμα.

stars-fullstars-fullstars-emptystars-emptystars-empty
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 108'
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Υπόθεση

Ο Τζακ Κάνινγχαμ στο γυμνάσιο ήταν το παιδί – φαινόμενο στο μπάσκετ, που κατάφερε να πάρει πλήρη υποτροφία για το πανεπιστήμιο, όταν ξαφνικά τον παίρνει η κάτω βόλτα. Βιώνει μία ανυπολόγιστη απώλεια και «βυθίζεται» στο αλκοόλ, γεγονός που του κοστίζει το γάμο του και κάθε ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Όταν του ζητείται να προπονήσει την ομάδα μπάσκετ του πανεπιστημίου του που βρίσκεται σε πτώση, αποδέχεται την πρόταση. Καθώς οι παίκτες δένουν μεταξύ τους ως ομάδα και πετυχαίνουν τη μία νίκη μετά την άλλη, ο Τζακ αισθάνεται ότι ίσως έχει βρει τελικά ένα λόγο για να αντιμετωπίσει τους δαίμονές του.

Ομαδικό πνεύμα, ατομική διάκριση

Ο Γκάβιν Ο’ Κόνορ χωρίς να είναι κάνας σπουδαίος σκηνοθέτης ξέρει πώς να συντηρεί το ενδιαφέρον στις ταινίες του όπως είχε αποδείξει και στο παρελθόν με τον «Λογιστή» και το «Ζήτημα τιμής» με τον Έντουαρντ Νόρτον και τον Κόλιν Φάρελ από το μακρινό 2008. Εδώ και πάλι ένας αντιήρωας έχει τον πρώτο λόγο βάζοντας ένα προσωπικό στοίχημα που όμως η τελική του έκβαση δεν εξαρτάται αποκλειστικά μόνο από εκείνον. Όλο το βάρος του φιλμ πέφτει στην προσπάθεια του αντισυμβατικού προπονητή να εμπνεύσει τους παίκτες του και να ξανακάνει ομάδα μια χούφτα πιτσιρικάδων (που φυσικά έχουν και τα δικά τους προσωπικά προβλήματα) που έχουν συνηθίσει να χάνουν.

Πιασάρικο τόσο σε θέμα όσο και σε φόρμα, το φιλμ «O δρόμος της επιστροφής» παλεύει να βρει την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ του αθλητικού θεάματος και του υπαρξιακού δράματος αλλά δεν καταφέρνει να αποφύγει μια σειρά από κλισέ που κατευθύνουν την πλοκή σε προβλέψιμα λημέρια. Μια ταινία για την απολύτρωση, τη σημασία των δεύτερων ευκαιριών και την απώλεια, που χτίζεται γύρω από τις φαινομενικά στιβαρές πλάτες του μονοδιάστατου πρωταγωνιστή, τον οποίο υποδύεται με μια συγκρατημένη αλλά και δίχως αυθεντικό πόνο ερμηνεία, ο Μπεν Άφλεκ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: The Way Back
Σκηνοθεσία: Γκάβιν Ο'Κόνορ
Σενάριο: Μπραντ Ινγκέλσμπι

Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Αλ Μάντριγκαλ, Μικαέλ Γουάτκινς, Τζανίνα Γκάβανκαρ, Λούκας Κέιτζ

Διάρκεια: 108'
Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 2020

Rating: 2
Διανομή: Tanweer
Περισσότερα από CINEMA