MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

Transatlantic, από την ομάδα November στο Θέατρο Ροές

Η ελληνογαλλική οµάδα σύγχρονου χοροτσίρκου November παρουσιάζει την παράσταση «Transatlantic», από τις 2 Μαρτίου 2020 και για τρεις μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Ροές.

Monopoli Team

Με αφορμή την σημερινή ποπ κουλτούρα και την βία που επικρατεί στην κρυφή μας καθημερινότητα, οι November (a.k.a. eekuipoiz), επιστρέφουν στην Αθήνα και παρουσιάζουν το «Transatlantic», 2, 3, & 4 Μαρτίου στο Θέατρο Ροές, μια άκρως εικαστική trans-disciplinary performance που κινείται μεταξύ παραμυθιού και ονείρου.

Transatlantic

«Transatlantic»: Η performance

Χρησιμοποιώντας διαφορετικά μέσα όπως το τσίρκο, το σύγχρονο χορό, το χειρισμό αντικειμένων και το θέατρο μαριονέτας, συνθέτουν έντονες, διαυγείς και αισθητικά ακέραιες εικόνες – άλλοτε κωμικές και άλλοτε δραματικές, ωμές και συγχρόνως ποιητικές, που κρύβουν ένα βίαιο περιεχόμενο και σχολιάζουν τα μυστικά της «επίσημης» ωριμότητάς μας.

Ερωτισμός, φοβίες, μοναξιά, αναμνήσεις, επιθυμίες και όνειρα, επικαλυμμένα με ένα είδος μετά-φεμινισμού, δημιουργούν μια παράσταση που μπορεί κανείς να την δει σαν μια ειρωνική και υπόκωφη ανάγκη για ύπαρξη ή μια αντίσταση στην σύγχρονη παράνοια και νευρωτισμό.

Η νέα παραγωγή «Transatlantic» συνθέτει ένα δυναμικό τοπίο στο οποίο ο σωματικός χειρισμός των αντικειμένων, αλλά και οι συμβολισμοί που προκύπτουν, μεταμορφώνουν τις προφανείς έννοιες με σκοπό τη δημιουργία ενός επιπλέον δραματικού επίπεδου έντασης.

*Στις 4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση των συντελεστών με το κοινό στο Θέατρο Ροές.

Λίγα λόγια για τους November

Οι November τα τελευταία 15 χρόνια, μέσα από τις δράσεις τους σε δημόσιους, ημί-δημόσιους και θεατρικούς τόπους, προκαλούν την καθημερινότητα με έντονες εικαστικές συνθέσεις από αντικείμενα με σκοπό να δημιουργήσουν μια επιπλέον εγγύτητα στην συνθήκη θέασης και μια ξεχωριστή συμβολική αναγνωσιμότητα.

Transatlantic

Η ομάδα και το έργο της

Οι November (a.k.aeekuipoiz) αποτελούνται απο τους Χρήστο Καούκη, την Marion Renard , και τον Γιώργο Μαραζιώτη και είναι µια ελληνογαλλική οµάδα σύγχρονου χοροτσίρκου µε πολυτοµεακή δράση. Τα τελευταία 15 χρόνια έχουν αποκτήσει ένα ιδιαίτερο λεξιλόγιο που συνεχώς ανασυνθέτει την διαδικασία της καλλιτεχνικής παραστατικής δηµιουργίας και δραµατουργίας κινησιολογικά και εικαστικά µε κύριο αξονα τον χειρισµό των αντικειµενων και την παρουσία τους σκηνογραφικά.

Με επιρροές από τον χορό, το τσίρκο, την performance, και τον ήχο (παρεµβάσεις) – δηµιουργούν συνθέσεις (έντονα εικαστικές) που φλερτάρουν µε διάφορες παραστατικές φόρµες θέτοντας ερωτήµατα γυρω από τον χρόνο, τον χώρο, και την συνθήκη θέασης. Η δουλειά τους έχει χαρακτηριστεί ως καταστασιακή (situation specific) H σχέση τους µε το αντικείµενο ειναι πολύπλευρη.

Μεθοδολογία

Η µεθοδολογία τους ανατρέπει την προφανή χρησιµότητα και συµβολισµό και επιτρέπει να εµφανιστούν νέες διακριτικές ποιότητες και παραφόρµες. Έχουν µελετήσει το αντικείµενο, ηχητικά, δυναµικά (δυναµική σκηνογραφία και βίντεο αρτ), σωµατικά (κινησιολογικά) και σαν στατικό έκθεµα, σαν αποτέλεσµα να µην µπορούν να καταταχθούν σε µια συγκεκριµένη παραστατική κατηγορία. Πιστεύουν οτι το σώµα µας αφηγείται οταν συναναστρέφεται µε ενα σύµπαν αντικειµένων και υλικών.

Δραστηριότητες της ομάδας

Εχουν παρουσιάσει, εισηγηθεί, διδάξει και δηµιουργήσει για σηµαντικές διοργανώσεις, σύγχρονου τσιρκου, σύγχρονου παραστατικού χορού και εικαστικών τεχνών σε µουσεια φεστιβάλ και δηµόσιους χώρους. ‘Εχουν εκδόσει µελέτες και τεχνικές σύνθεσης και µελετούν την «φαινοµενική αορατότητα» στην τέχνη χρησιµοποιώντας παρεµβατικές τοποθετήσεις αντικειµένων σε δηµόσιους και ηµιδηµόσιους χώρους.

Η οµάδα έχει ιδρύσει 4 καλλιτεχνικές εταιρίες Equipoize Fresh Circus (2004), eekuipoiz contemporary circus (2006), και έχει υποστηριχθεί από ουσιαστικούς φορείς διεθνώς µε υποτροφίες και residencies (Μairiede Paris, Recollets International Reidencies, LaVillette – Espace Périférique, Marseille – Πολιτιστική Πρωτεύουσα, CircusNext, Υπουργείο Πολιτισµού, κ.α) για µια παρεµβατική και πολυτοµεακή δράση έντονα χορογραφική και εικαστική.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Χρίστος Καούκης

Σκηνικά: Γιώργος Μαραζιώτης, Χρίστος Καούκης
Μουσική: Θωμάς Πουλιάσης
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Χορογραφία: Marion Renard, Χρίστος Καούκης

Παίζουν: Marion Renard

Διάρκεια: 60’
Τιμές Εισιτηρίων: 5 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 2 έως 4 Μαρτίου 2020
Σενάριο: Χρίστος Καούκης
Πληροφορίες: Προπώληση: Viva, 210 34 74 312
Παραστάσεις: 2/3, 3/3 & 4/3 στις 21:30
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/dance/theatro-roes/transatlantic/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0347 4312
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b