MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Οι 12 Ένορκοι, του Reginald Rose στο Θέατρο Αλκμήνη

Το δικαστικό δράμα του Reginald Rose «Οι 12 Ένορκοι» συνεχίζεται για 6η χρονιά στο Θέατρο Αλκμήνη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Ρασσιάς
Φωτογραφία: Βαγγέλης Ρασσιάς | Φωτογραφίες: Βαγγέλης Ρασσιάς
Monopoli Team

«Οι 12 Ένορκοι» του Reginald Rose, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, η sold-out παράσταση των τελευταίων χρόνων, συνεχίζει για 6η χρονιά στο ατμοσφαιρικό Θέατρο Αλκμήνη, το οποίο μετατρέπεται για άλλη μια χρονιά σε δικαστικό μέγαρο, φέρνοντας ενόρκους και θεατές αντιμέτωπους με τις συνειδήσεις τους.

Υπόθεση

Στη Νέα Υόρκη του 1957, ένα αλλοδαπό αγόρι 16 χρόνων κατηγορείται για φόνο. Η τύχη του είναι στα χέρια 12 ενόρκων οι οποίοι θα αποφασίσουν αν είναι ένοχο. Σ’ αυτή την περίπτωση η θανατική ποινή είναι υποχρεωτική. Οι 12 άντρες, κλειδωμένοι σ’ ένα δωμάτιο, άλλοτε ταυτίζονται κι άλλοτε συγκρούονται. Πρέπει να αποφασίσουν ομόφωνα για τη ζωή ενός ανθρώπου, αντιμετωπίζοντας, ο καθένας από αυτούς, τη συνείδησή του αλλά και τις συνειδήσεις των υπολοίπων. Οι 12 ένορκοι αντικατοπτρίζουν τις προκαταλήψεις της κοινωνίας μέσα από 12 πεντακάθαρα ψυχογραφήματα που ξετυλίγονται βίαια μπροστά στα μάτια του θεατή.

Σκηνοθετικό σημείωμα

«Και φτάσαμε αισίως στον 6ο μας χρόνο! Κανείς μας δεν περίμενε κάτι τέτοιο όταν πρωτοξεκινήσαμε πρόβες γι’ αυτό το υπέροχο έργο τον Αύγουστο του 2014. Ξεκινήσαμε με Αγάπη και Σεβασμό να δημιουργούμε, εκτιμώντας το έργο του Reginald Rose και θέλοντας να περάσουμε τα μηνύματά του στους θεατές και να γίνουμε ένα μ’ αυτούς. Κι αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε.Σε κάθε παράσταση.Στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Σε θέατρα, σε φυλακές, σε σχολεία, σε δήμους. Κάθε χρονιά σα να είναι η τελευταία μας! Η αγκαλιά του κόσμου ζεστή κι εμείς συνεχίζουμε να χαμογελάμε μετά από κάθε παράσταση, νιώθοντας ότι βάζουμε ένα λιθαράκι. Που; Στις ψυχές των θεατών που αναγκάζονται να έρθουν κι αυτοί αντιμέτωποι με τις συνειδήσεις τους. Λένε:«Οι 12 Ένορκοι δεν είναι απλά μία παράσταση, είναι εμπειρία ζωής!» Το ίδιο είναι και για μένα! Σας ευχαριστώ γι’ αυτό το συναρπαστικό ταξίδι!»

Κάθε Πέμπτη ελληνικοί & αγγλικοί υπέρτιτλοι. Κρατήσεις με SMS για κωφούς και βαρήκοους θεατές στο 6979487155.

*Μέρος των εσόδων διατίθεται στο ειδικό κατάστημα κράτησης Νέων Αυλώνα. Η παράσταση είναι υπό την αιγίδα του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Reginald Rose
Μετάφραση: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Σκηνικά: David Negrin
Κοστούμια: Κική Μήλιου
Μουσική: Γιώργος Περού
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Χορογραφία: Χριστίνα Φωτεινάκη

Παίζουν: (αλφαβητικά): Λευτέρης Βασιλάκης, Νίκος Βατικιώτης, Δημήτρης Δεγαΐτης, Σωτήρης Δούβρης, Μάνος Ζαχαράκος, Κώστας Καζανάς, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Κωνσταντίνος Μπάζας, Παντελής Παπαδόπουλος, Τάσος Παπαδόπουλος,Ορέστης Τρίκας και ο Αλέξης Σταυριανός. Τη φωνή της χαρίζει η Νένα Μεντή.

Διάρκεια: 100’ (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 17€ | Φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ: 12€ | Κερκίδες και ατέλειες ηθοποιών: 10€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 10 Οκτωβρίου 2019 έως 12 Απριλίου 2020
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων: Θέατρο Αλκμήνη και viva.gr | Επιπλέον απογευματινές παραστάσεις για Συλλόγους και Δήμους στο θέατρο Αλκμήνη κατόπιν συνεννόησης στο 6932258073. Πρωινές παραστάσεις για Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο θέατρο Διάνα-Ελένης Ράντου κατόπιν συνεννόησης στο 2106080528 & 6934606151.
Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.30 & Κυριακή στις 18.00
Βοηθός Σκηνοθετη: Μαγδαληνή Παλιούρα & Κατερίνα Κωνσταντέλλου
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Κάτω Πετράλωνα. Τηλέφωνο: 210 3428650 | Email: [email protected] | https://www.theatro.gr/
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b