CHEF'S TIPS
Φακοσαλάτα με τόνο από τον food blogger Σάκη Τολίκα
Μία εύκολη, νόστιμη και υγιεινή συνταγή που παρότι πρόκειται για σαλάτα είναι σίγουρα ένα πλήρες γεύμα!
Monopoli Team
30.01.2020
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
- 400 γρ. φακές βρασμένες
- 2 κονσέρβες τόνο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απλή και μία καπνιστή)
- 1 μεγάλο καρότο
- 1 πιπεριά φλωρίνης
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 αβοκάντο
- 15 ντοματίνια
- ¼ ματσάκι άνηθο και ¼ μαϊντανό
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Χυμό δύο λεμονιών και το ξύσμα τους
Η διαδικασία είναι πολύ απλή.
- Βράζετε τις φακές και τις σουρώνετε.
- Ψιλοκόβετε τις πιπεριές σε κυβάκια, τα κρεμμυδάκια, το καρότο και το αβοκάντο.
- Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και τα ραπανάκια σε λεπτές φέτες.
- Μεταφέρετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών, ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
- Στο σερβίρισμα βάζετε από πάνω τον τόνο και λίγο ακόμη φρέσκο ελαιόλαδο.
Δείτε περισσότερες συνταγές του Σάκη Τολίκα, εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Citrus: Το νέο e-shop μάς προσκαλεί σ’ ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων
Χρόνος Χώμα Νερό, της Βίλιας Χατζοπούλου στο Θέατρο Μπέλλος
Where flowers are singing: Έκθεση της Βασιλικής Κούκου στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη
H Apivita παρουσιάζει limited-edition πακέτα περιποίησης προσώπου για κάθε ανάγκη της επιδερμίδας
Ηλίας Βαλάσης: «Δεν με ζητούσαν για δουλειά γιατί είχα το στίγμα ‘αυτός δεν είναι ηθοποιός’» (vid)
Though as a ghost, I shall lightly tread, the summer fields: Έκθεση της Ιωάννας Λημνιού στην Γκαλερί The Breeder
O Allan Harris στο Half Note Jazz Club
Οι Γκιντίκι γιορτάζουν 10 χρόνια μουσικής με ένα γλέντι στην Τεχνόπολη
Κωστής Γεωργίου: Ο καταξιωμένος εικαστικός συμμετέχει με γλυπτά του στην Biennale Βενετίας 2024
Συναρπαστικές εμπειρίες για όλη την οικογένεια στα Εμπορικά Κέντρα της Lamda