MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Οι καλύτερες προσφορές για τα πιο δημοφιλή καρναβάλια της Ευρώπης

Πέντε καρναβάλια της Ευρώπης μάς δίνουν αφορμή για να οργανώσουμε ένα ταξιδάκι τον Φεβρουάριο. Διαβάστε τα βασικά χαρακτηριστικά των πιο γνωστών και ιδιαίτερων καρναβαλιών, σημειώστε τα info και τα tips και κλείστε σήμερα κιόλας εισιτήριο.

Μαριάννα Κουρκούνη | 27.01.2020

Ακόμα και αν δεν είστε “για τα καρναβάλια”, ένα ετήσιο μεγάλο event όπως είναι το καρναβάλι, είναι ευκαιρία για ντόπιους και ταξιδιώτες να έρθουν πιο κοντά, με σκοπό να περάσουν όλοι καλά. Η Βενετία, η Σάντα Κρουθ, το Μπινζ, η Νίκαια και η Ιβρέα βρίσκονται στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους, για να παρουσιάσουν όπως πάντα τα καλύτερα καρναβάλια της Ευρώπης. Ανταποκριθείτε στο κάλεσμά τους για πάρτι, ορίστε το budget σας και δημιουργήστε τις πιο “φανταχτερές” ταξιδιωτικές αναμνήσεις.

Καρναβάλι της Βενετίας, Ιταλία

Το πιο διάσημο, κομψό και σοφιστικέ από τα καρναβάλια της Ευρώπης είναι αυτό της Γαληνοτάτης. Κάθε φορά, το Καρναβάλι της Βενετίας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, αναβιώνοντας έθιμα που χρονολογούνται στον Μεσαίωνα. Εκτός από τους καθιερωμένους θεσμούς του, όπως το Πέταγμα του Αγγέλου από την κορυφή του Καμπανίλε στην πλατεία Αγίου Μάρκου και την Festa Veneziana, το φετινό πρόγραμμα με θέμα Παιχνίδι, Αγάπη και Τρέλα, περιλαμβάνει 150 εκδηλώσεις και ένα ρομαντικό event για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Φορέστε την πιο περίτεχνη μάσκα που θα βρείτε και αφήστε το vibe του καρναβαλιού και το πλήθος να σας οδηγήσει μέσα από πλατείες και κανάλια προς το ρομαντικό γκέτο του Καναρέτζιο.

Tips

Για να αποφύγετε την κοσμοσυρρόη, διαλέξτε κάποια κοντινή πόλη για τη διαμονή σας και απολαύστε τον χαμό του Carnevale di Venezia σε μια ημερήσια εκδρομή. Ενδεικτικά, η Πάντοβα, το Τρεβίζο και η Βισένζα απέχουν το πολύ μία ώρα με το τρένο από τον σταθμό Santa Lucia. Τα εισιτήρια ξεκινούν από €3,60, ανάλογα την πόλη.

  • Ημερομηνίες: 8-25 Φεβρουαρίου 2020
  • Εισιτήρια: Aπό €121 απευθείας, με Aegean & Volotea

Καρναβάλι της Σάντα Κρουθ της Τενερίφης, Ισπανία

Θέλετε να καρναβαλίσετε στον ήλιο; Κανένα πρόβλημα. Πετάξτε μέχρι τα κοντινά αλλά εξωτικά Κανάρια, όπου σας περιμένει ένα από τα διασημότερα καρναβάλια της Ευρώπης, που συναγωνίζεται σε κέφι αυτό του Ρίο. Στο Καρναβάλι της Σάντα Κρουθ όλη η πόλη βγαίνει στους δρόμους, για να απολαύσει μεγαλειώδεις παρελάσεις όπως την El Coso, διαγωνισμούς χορού και για να δει τις Βασίλισσες του Καρναβαλιού. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το μουσικό του κομμάτι, που θα σας ταξιδέψει από τον ισπανικό Μεσαίωνα στα μιούζικαλ της Ουρουγουάης και στην κουβανέζικη κόνγκα. Μια ιδιαίτερη… κηδεία, η πομπή της Καύσης της Σαρδέλας, που αντιπροσωπεύει το πνεύμα του συγκεκριμένου καρναβαλιού, σηματοδοτεί τη ληξη των εορτασμών.

Tips

Τα καλύτερα καρναβαλικά street parties στην Τενερίφη πραγματοποιούνται την πρώτη και την τελευταία εβδομάδα των εορτασμών και είναι δωρεάν. Επομένως, δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε για να ζήσετε την ξέφρενη φάση. Τα απλά εισιτήρια για το διαγωνιστικό μέρος ξεκινούν από €3,5 και καταλήγουν στα €15,5 για τη στέψη της Βασίλισσας του Καρναβαλιού. Σημειώστε ότι ανάλογο καρναβάλι πραγματοποιείται παρόμοια περίοδο και στη γειτονική Λας Πάλμας.

  • Ημερομηνίες: 19 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου 2020
  • Εισιτήρια: Από €344 με ενδιάμεση στάση, με Iberia 

Καρναβάλι του Μπινζ, Βέλγιο

Το 2003 η UNESCO το χαρακτήρισε ως “Μνημείο προφορικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ανθρωπότητας”. Το τριήμερο Καρναβάλι του Μπινζ είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα καρναβάλια της Ευρώπης και μπορείτε να το χαρείτε χωρίς να πάρετε πολλές μέρες άδεια. Κυρίαρχη μορφή του είναι ο Gille, η μάσκα που φοριέται μόνο από όσους άνδρες κατάγονται από την πόλη ή μένουν εδώ τουλάχιστον 5 χρόνια. Ειδική επιτροπή προστατεύει την παράδοση του Gille, πράγμα που κάνει το καρναβάλι αυτό ακόμα πιο μυστηριώδες και ατμοσφαιρικό. Άλλοι φολκλόρ χαρακτήρες είναι ο Πιερότος, ο Αρλεκίνος, ο Χωρικός, η Γυναίκα του Gille κ.ά. Γενικά, όλο το καρναβάλι κλείνει το μάτι στην κομέντια ντελ άρτε και στις δεισιδαιμονίες, πράγμα που το κάνει μοναδικό.

Tips

Οι προ-καρναβαλικές εκδηλώσεις ξεκινούν στο Μπινζ από τις αρχές Φλεβάρη, όμως δεν συγκρίνονται με το ίδιο το event. Σχεδόν πάνω στην Grand Place, λειτουργεί και το Διεθνές Μουσείο Καρναβαλιού και Μάσκας, για να συνδυάσετε την πράξη με λίγη θεωρία. Η είσοδος κοστίζει €8 και στα εκθέματά του περιλαμβάνονται στολές και μάσκες όχι μόνο από το Βέλγιο, αλλά και από την Αφρική, την Νότια Αμερική και τα νησιά της Μελανησίας!

  • Ημερομηνίες: 23-25 Φεβρουαρίου 2020
  • Εισιτήρια: Από €70 απευθείας, με Ryanair

Καρναβάλι της Νίκαιας, Γαλλία

Ένα φαντασμαγορικό σόου στήνεται κάθε χρόνο στη Γαλλική Ριβιέρα. Το Καρναβάλι της Νίκαιας είναι το πιο γνωστό αξιοθέατο της πόλης και ένα από τα διασημότερα καρναβάλια της Ευρώπης. Επίκεντρο των φετινών εορτασμών με τίτλο “Ο Βασιλιάς της Μόδας” είναι η πλατεία Masséna. Εκεί θα σας υποδεχτεί ο Βασιλιάς Καρνάβαλος, που οδηγεί όπως κάθε χρόνο τις παρελάσεις κατά μήκος της λεωφόρου des Anglais. Highlight των ημερών είναι η “Παρέλαση των Λουλουδιών”, με τα ολάνθιστα άρματα και τον παραδοσιακό λουλουδοπόλεμο.

Tips

Το κόστος για να παρακολουθήσετε από κοντά τα σημαντικότερα events κυμαίνεται ανάλογα τη Ζώνη και ανέρχεται σε €5-€26. Εάν όμως ντυθείτε με εντυπωσιακή ολόκληρη στολή, οι διοργανωτές υποστηρίζουν πως θα σας βάλουν στην κεντρική Παρέλαση του Καρναβαλιού και στην Παρέλαση των Φώτων δωρεάν.

  • Ημερομηνίες: 15-29 Φεβρουαρίου 2020
  • Εισιτήρια: Από €157 με Alitalia ή από €165 με Swiss, με ενδιάμεση στάση

Καρναβάλι της Ιβρέα, Ιταλία

Ένας τριήμερος πορτοκαλοπόλεμος πραγματοποιείται κάθε χρόνο πριν την Τσικνοπέμπτη στο Καρναβάλι της Ιβρέα, κοντά στο Τορίνο. Εννέα διαφορετικοί “στρατοί” από άντρες, γυναίκες και παιδιά φορούν στολή και ρίχνονται στη μάχη με μοναδικά πολεμοφόδια τα πορτοκάλια. Σύμφωνα με την επικρατέστερη θεωρία, η μάχη είναι μια αναπαράσταση της εξέγερσης των ντόπιων ενάντια στους ευγενείς. Την εξέγερση πυροδότησε η επίθεση ενός κακού μαρκήσιου στην κόρη του μυλωνά, η οποία κατάφερε να τον σκοτώσει. Για να είναι ακόμα πιο αυθεντική η μάχη, κάθε χρόνο μια νεαρή κοπέλα από την Ιβρέα παίζει τον ρόλο της κόρης, ενώ οι πολεμιστές χωρίζονται στις τάξεις των πολιτών και των ευγενών. Το σίγουρο είναι πως αν επισκεφθείτε την Ιβρέα εν καιρώ πολέμου, δεν θα βγείτε καθαροί.

Tips

Εάν δεν θέλετε να πάρετε μέρος στη μάχη, σηκώστε -μεταφορικά- λευκή σημαία και σταθείτε στα ειδικά σημεία που προστατεύονται από δίχτυα ασφαλείας. Εναλλακτικά, προμηθευτείτε την κόκκινη κάπα Beretto Frigo, η οποία αποτρέπει τον έξω κόσμο από το να σας ρίξει πορτοκάλια. Όμως κανείς δεν υπόσχεται ότι την ώρα που τριγυρνάτε αμέριμνοι δεν θα σας πάρουν “φίλια πυρά” ή έστω κάποια… σκάγια.

  • Ημερομηνίες: 22-25 Φεβρουαρίου 2020
  • Εισιτήρια: Από €100 με ενδιάμεση στάση, με Alitalia

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δημοσιεύτηκε Iανουάριο 2020. Οι πληροφορίες και τιμές που αναφέρονται αφορούν στην ημέρα δημοσίευσης του παρόντος άρθρου και ενδέχεται να αλλάζουν.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b