MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θέατρο Ολύμπια: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων Φεβρουάριος-Μάιος 2020

Ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων και εκδηλώσεων με τα Μουσικά Σύνολα δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με καταξιωμένους καλλιτέχνες

Monopoli Team

Το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό θέατρο «Μαρία Κάλλας» αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι των μουσικών δρώμενων της πόλης, όπου ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων και εκδηλώσεων υψηλών προδιαγραφών με τα Μουσικά Σύνολα δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Το πρόγραμμα της καλλιτεχνικής περιόδου 2019 – 2020 διαρθρώνεται σε δύο βασικούς άξονες:

Λυρικό θέατρο και Συναυλίες των Μουσικών Συνόλων και έχει ως στόχο την εξοικείωση του κοινού με το λυρικό θέατρο και τη λόγια μουσική σε έναν εμβληματικό χώρο, προσφέροντάς του παράλληλα μοναδικές στιγμές από τη τζαζ και την ελληνική μουσική σκηνή.

Λυρικό θέατρο

Η βασίλισσα της οπερέτας, η Εύθυμη Χήρα, που θεωρείται το αριστούργημα του Franz Lehar, με τις υπέροχες μελωδίες και τα αλησμόνητα βαλς, ανέβηκε στη σκηνή του θεάτρου το Δεκέμβριο και συνεχίζει για δύο τελευταίες παραστάσεις στις 1 και 2 Φεβρουαρίου. Υπό την μπαγκέτα της Ζωής Ζενιώδη και της Ελένης Κοτσμανίδου και μέσα από τη φρέσκια σκηνοθετική ματιά του Ισίδωρου Σιδέρη, θα αναβιώσει στα μάτια μας το διάσημο καμπαρέ της εποχής, το ΜΑΞΙΜ, με τις διάσημες Γκριζέτες του και τα τρελά καν-καν.

Συναυλίες Μουσικών Συνόλων

Τα Μουσικά Σύνολα δήμου Αθηναίων, η Συμφωνική Ορχήστρα, η Χορωδία, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής, η Big Band και η Φιλαρμονική Ορχήστρα, υποδέχονται το κοινό στη νέα μουσική τους στέγη και υπόσχονται να ενθουσιάσουν και τους πιο απαιτητικούς ακροατές κάθε μουσικού είδους, με μοναδικές συναυλίες σε συνεργασία με καλλιτέχνες που ξεχωρίζουν στον χώρο τους.

Η Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει έναν κύκλο συναυλιών (2/4, 7/5, 14/5 & 28/5) αφιερωμένων στα 250 χρόνια από τη γέννηση του Ludwig van Beethoven. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μερικά από τα σπουδαιότερα έργα του συνθέτη, υπό τη μουσική διεύθυνση του Αναστάστιου Συμεωνίδη, της Ζωής Τσόκανου και του Ανδρέα Τσελίκα.

Ο σφυγμός του tango χτυπά ξανά στα αναλόγια της Συμφωνικής Ορχήστρας σε ένα ξεχωριστό concerto grosso (27/02) που έχει λατρέψει το κοινό, με το κουιντέτο TANGartO, το μουσικό σύνολο που έχει συνδέσει το όνομά του με την ερμηνεία και το αυθεντικό αίσθημα των Αργεντίνικων tangos για πάνω από 20 χρόνια.

Μία δυνατή μουσική στιγμή για τους λάτρεις της κλασικής μουσικής είναι η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας με τους διεθνώς διακεκριμένους καλλιτέχνες Χριστίνα Πουλίτση και Δημήτρη Πατανιά (14/03), ένα γκαλά με άριες και ντουέτα από όπερες που δόξασαν την κορυφαία Μαρία Κάλλας, με έργα των V. Bellini, G. Verdi, G.Puccini και G. Donizetti.

Με μία πασχαλινή συναυλία (13/4), η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με καταξιωμένους καλλιτέχνες, φέρνουν το πνεύμα των Άγιων Ημερών στο θέατρο Ολύμπια, ενώ στον κύκλο συναυλιών της Πορτραίτα συμπράττει με αναγνωρισμένους στον χώρο της κλασικής μουσικής Έλληνες σολίστ και παρουσιάζει πρόσωπα και εποχές, γνωστές και άγνωστες πτυχές της μουσικής δημιουργίας. Στην πρώτη συναυλία (30/4) του κύκλου πρωταγωνιστούν σύγχρονοι συνθέτες από την Ελλάδα και τη γειτονική Βουλγαρία, ενώ στη δεύτερη (21/5) αναδεικνύονται γυναικείες φιγούρες του μουσικού μπαρόκ που χαρακτηρίζονται από δυναμισμό και απεικονίζουν για πρώτη φορά τη γυναικεία χειραφέτηση στη μουσική.

 Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής συνεχίζει τις συνεργασίες του με αγαπημένους Έλληνες καλλιτέχνες με τη συναυλία Τα Λογοκριμένα (11/02), όπου συντροφιά με τον Κώστα Μακεδόνα, τη Ρίτα Αντωνόπουλου, τον Γιάννη Μπέζο και την Ελένη Καρακάση, θα πραγματοποιήσει μία αναδρομή σε τραγούδια που υπέστησαν λογοκρισία από το 1937 μέχρι τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Στη συναυλία του με τον Μιχάλη Δημητριάδη και τη Σοφία Παπάζογλου (10/3), παρουσιάζονται δύο από τους σημαντικότερους δίσκους της ελληνικής δισκογραφίας, η «Μικρά Ασία» (στίχοι: Πυθαγόρα) και ο «Βυζαντινός Εσπερινός» (στίχοι: Λευτέρη Παπαδόπουλου) του μεγάλου δημιουργού Απόστολου Καλδάρα, ενώ υποδέχεται στη σκηνή του θεάτρου Ολύμπια την αγαπημένη ερμηνεύτρια Γιώτα Νέγκα (31/3) για να ερμηνεύσουν τραγούδια της ίδιας, αλλά και σημαντικών συνθετών του ελληνικού πενταγράμμου. Το ομότιτλο ποίημα του Κώστα Βάρναλη εμπνέει δύο σημαντικές ερμηνεύτριες του ελληνικού τραγουδιού, την Αφροδίτη Μάνου και την Μπέττυ Χαρλαύτη στην πασχαλινή  συναυλία του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής (14/4), το οποίο ολοκληρώνει τις συναυλίες του για τη φετινή σεζόν (19/5) με ένα ταξίδι σε αγαπημένες σελίδες του ελληνικού πενταγράμμου μαζί με την Αρετή Κετιμέ, τον Βασίλη Προδρόμου και τον Νίκο Πλιό.

Οι λάτρεις της jazz και όχι μόνο θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην εποχή του Swing (18/02) με την αγαπημένη του αθηναϊκού κοινού Big Band και το χορευτικό συγκρότημα Athens Lindy Hop. Μαζί τους οι καταξιωμένοι ερμηνευτές Τζένη Καπάδαη και Σταύρος Ρωμανός στην πρώτη τους κοινή εμφάνιση στην χώρα μας.

Δύο εξαιρετικές προσωπικότητες από το χώρο της ευρωπαϊκής jazz μουσικής σκηνής, η Lana Janjanin και ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος συναντούν τη Big Band σε μία μοναδική συναυλία (17/3) με επιτυχίες της Big band jazz, αλλά και  προσωπικές τους δημιουργίες, εκ των οποίων κάποιες ενορχηστρώθηκαν ειδικά για την Athens Big Band και παρουσιάζονται σε παγκόσμια πρεμιέρα, ενώ η συνθέτρια και ερμηνεύτρια της jazz Veronica Mortensen έρχεται στο θέατρο Ολύμπια για μία εκ νέου σύμπραξη με τη Big Band (7/4) με ενορχηστρώσεις από μεγάλες επιτυχίες της jazz, καθώς και ενορχηστρώσεις που γράφτηκαν ειδικά για εκείνη. Στην τελευταία της συναυλία (12/5) στη μουσική της στέγη, η Big Band υποδέχεται το μεγάλο συνθέτη, ενορχηστρωτή και σαξοφωνίστα Craig Bailey και τον μεγάλο ερμηνευτή Peter Salchev, προσφέροντας στο κοινό μία ακόμη ξεχωριστή μουσική εμπειρία.

Μελωδίες από τραγούδια που έγραψαν ιστορία στον Ελληνικό Κινηματογράφο της δεκαετίας του ‘50, θα πλημμυρίσουν το θέατρο Ολύμπια στη συναυλία της Χορωδίας δήμου Αθηναίων (25/02), όπου συμπράττει με τους σολίστ Δώρο Δημοσθένους και ο Βασίλη Γισδάκη, ενώ με μία επετειακή συναυλία (24/3) για την Επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821 τιμά με διακεκριμένους καλλιτέχνες την ένδοξη αυτή ημέρα για την ιστορία του έθνους.

Η Χορωδία ολοκληρώνει τις συναυλίες της με ένα αφιέρωμα στον Marco Sofianopoulo (26/5), τον μεγάλο μαέστρο Χορωδιών, αλλά και συνθέτη χορωδιακών έργων.

Τέλος, η Φιλαρμονική Ορχήστρα θα μας ταξιδέψει, υπό τη μουσική διεύθυνση του Σπυρίδωνος Προσωπάρη στις Μουσικές του Κόσμου (5/5) με έργα των A. Bosendorfer, A. Dvorak, H. Mertens, S. Hazo, κ.ά.

Δείτε το Αναλυτικό Πρόγραμμα .

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Προπώληση εισιτηρίων:

Ταμεία του θεάτρου: Τ. 210 3642540 | Τρίτη – Παρασκευή: 10.00 – 19.00, Σάββατο: 10.00 – 16.00, Κυριακή: 11.00 – 16.00, Δευτέρα: κλειστά

Ωράριο τις ημέρες παραστάσεων:

Τρίτη – Παρασκευή: 10.00 – 20.30, Σάββατο: 10.00 – 14.00 και 3 ώρες πριν την έναρξη της παράστασης, Κυριακή: 3 ώρες πριν την έναρξη της παράστασης

Και στο δίκτυο της viva.gr

Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημία 59, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b