MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PET STORIES

4 «Pet friendly» ξενώνες για ονειρεμένες αποδράσεις με τους τετράποδους φίλους σας

Αρκαδία, Πήλιο ή Ορεινή Ναυπακτία; Τέσσερις ξενώνες με… φιλοζωϊκά αισθήματα μας δίνουν την καλύτερη αφορμή για να οργανώσουμε μια εκδρομή παρέα με τον καλύτερό μας φίλο.

author-image Μαριάννα Κουρκούνη

Ελατού, Ορεινή Ναυπακτία

Οδηγώντας μια ώρα περίπου μετά την Ναύπακτο, θα φτάσετε σε ένα ακόμα κατάλυμμα που αγαπά τα ζωάκια. Ο πέτρινος ξενώνας Ελατού είναι χτισμένος μες στο δάσος σε τοποθεσία ειδυλλιακή, που εμπνέει τις πολύωρες φυσιολατρικές περιπλανήσεις.

Το pet friendly δωμάτιο που θα έχουν κρατήσει ειδικά για εσάς, έχει ξεχωριστή είσοδο και βγάζει με την μία στο προαύλιο πάρκινγκ. Σίγουρα θα το βρείτε βολικό την ώρα που το σκυλάκι σας θα σας ξυπνά για την πρώτη πρωϊνή του βόλτα έξω στο κρύο. Στην Ελατού λειτουργεί και εστιατόριο, όπου μπορείτε να γευματίσετε αφήνοντας για λίγο τον φίλο σας στο δωμάτιο χωρίς να απομακρυνθείτε πολύ. Εναλλακτικά, μπορείτε να ζητήσετε το φαγητό σας σε πακέτο, για να το φάτε στο δωμάτιο με την ησυχία σας.

Αποδράσεις κοντά στην Ελατού

Ο ιδιοκτήτης του ξενώνα, κος Πολύκαρπος, θα σας βοηθήσει να βρείτε το μονοπάτι προς Ομάλια, του Ταχυδρόμου προς την Άνω Χώρα ή εκείνο που θα σας βγάλει στον Αϊ Γιώργη Ελατούς. Εκεί, αφού θα έχετε απομακρυνθεί από τον κόσμο, θα μπορείτε να τρέξετε και να παίξετε με τον φίλο σας χωρίς λουρί.

Το τουριστικό φαβορί της ευρύτερης περιοχής είναι η ασφαλώς η Άνω Χώρα, το κεφαλοχώρι των Βαρδουσίων που συχνά-πυκνά θα δείτε να στήνει γιορτές, όπως αυτές του κάστανου τον Οκτώβρη και τσιγαρίθρας τον Φεβρουάριο. Όταν ο καιρός το επιτρέπει, από εκεί ξεκινούν και οι πεζοπόροι για το Φαράγγι του Κάκαβου, με το πολυφωτογραφημένο πέτρινο γεφύρι. Μια καλή ιδέα είναι να εντάξετε την Άνω Χώρα σε ένα road trip που περνά από τον μικρότερο μαχαλά της Κάτω Χώρας και την Αμπελακιώτισσα, το χωριό με το περίφημο μοναστήρι, που βρίσκεται “σφηνωμένο” ανάμεσα στα βουνά Τσεκούρα και Αϊ-Λιας.

Εάν τα “αναγεννημένα” Ευηνοχώρια σας φαίνονται μακριά ή απλά το σκυλάκι σας ζορίζεται στις μεγάλες διαδρομές, αλλάξτε κατεύθυνση προς τα νότια για ένα σύντομο τουρ με στάσεις στους χαριτωμένους οικισμούς της Τερψιθέας, της Λιμνίτσας και του Κοκκινοχωρίου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Tips

8 Πράγματα που θα πακετάρετε για ένα ταξίδι με σκυλάκι:

  • Το κρεβάτι του, ένα μαξιλάρι ή έστω ένα κουβερτάκι που θεωρεί δικό του.
  • Αρκετό φαγητό για όλες τις μέρες του ταξιδιού και μπολάκια φαγητού/ νερού.
  • Παιχνίδια και μπαλάκια για την βόλτα.
  • Σακουλάκια και υγρά μαντιλάκια ή πετσετάκια για τις πατούσες του.
  • Απωθητικό κολάρο για τα τσιμπούρια, σπρέι για σκνίπες, κουνούπια ή άλλα έντομα και τα φάρμακά του (αν ακολουθεί κάποια αγωγή).
  • Ειδική ζώνη ασφαλείας για το αυτοκίνητο (θα βρείτε σε pet shop και διαδικτυακά καταστήματα) ή οδηγό (σταθερό, όχι flexi) που να δένει εύκολα στο προσκεφάλι του καθίσματoς για έξτρα ασφάλεια.
  • Βιβλιάριο υγείας.
  • Κλουβί περιορισμού, για να μην φύγετε αφήνοντας πίσω σας… συντρίμμια!
Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b