MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PET STORIES

4 «Pet friendly» ξενώνες για ονειρεμένες αποδράσεις με τους τετράποδους φίλους σας

Αρκαδία, Πήλιο ή Ορεινή Ναυπακτία; Τέσσερις ξενώνες με… φιλοζωϊκά αισθήματα μας δίνουν την καλύτερη αφορμή για να οργανώσουμε μια εκδρομή παρέα με τον καλύτερό μας φίλο.

author-image Μαριάννα Κουρκούνη

Ξενώνας Παπανικόλα, Πιάνα Αρκαδίας

Σκαρφαλωμένος σε υψόμετρο 1.150 μέτρων και περικυκλωμένος από πυκνό ελατοδάσος, ο πέτρινος Ξενώνας Παπανικόλα θα σας δώσει αφορμή να επισκεφτείτε τον ιστορικό οικισμό της Πιάνας.

Όλα τα δωμάτια και το καθιστικό έχουν vintage έπιπλα και διακοσμητικά, που αναδεικνύουν το ρουστίκ χαρακτήρα του ξενώνα. Τα μπαλκόνια αγναντεύουν τις πλαγιές του Μαινάλου και το πλούσιο πρωϊνό που σερβίρεται στο αίθριο ή πλάι στο τζάκι, θα σας συστήσει τα προϊόντα της τοπικής παραγωγής. Ιδιαίτερα αβανταδόρικες είναι οι έξτρα παροχές που προσφέρει ο ξενώνας, όπως είναι τα εξειδικευμένα πακέτα μασάζ ή το μάθημα μαγειρικής για να γίνετε εξπέρ στο χωριάτικο φύλλο. Ζητήστε από τον κο Δημήτρη, διαχειριστή του καταλύμματος, αν υπάρχουν διαθέσιμα τα δωρεάν ποδήλατα και δοκιμάστε να κάνετε την βόλτα με το σκυλάκι σας πιο ενδιαφέρουσα και… αθλητική. Μπορεί να σας ακολουθήσει και η σκυλίτσα του ξενώνα, η Μόκα.

Αποδράσεις κοντά στον Ξενώνα Παπανικόλα

Το χωριό της Πιάνας και οι γύρω οικισμοί έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821, ως βάσεις οργάνωσης και ανασυγκρότησης των αγωνιστών. Πολεμικά κειμήλια από εκείνη την εποχή έχουν βρει το σπίτι τους στο Λαογραφικό Μουσείο Πιάνας, μαζί με αντικείμενα της καθημερινής και της θρησκευτικής ζωής. Πολύ κοντά στη βάση σας ξεκινά ο ανηφορικός κατσικόδρομος που θα πάρετε για να βγείτε στην Σπηλιά του θεού Πάνα στο Πιανοβούνι, εκεί που σύμφωνα με τον μύθο ζούσε ο τραγόμορφος θεός.

Πιο πέρα, θα τραβήξετε χειρόφρενο στην πατρίδα του Γέρου του Μωριά, το Λιμποβίσι, για να δείτε ένα ακόμα μουσείο, το αναστηλωμένο Σπίτι των Κολοκοτρωναίων, πριν συνεχίσετε στο έτερο Κολοκοτρωνέικο χωριό, το ερημωμένο Αρκουδόρεμμα.

Ζωή στην περιοχή και στις καλλιέργειες χαρίζει ο ποταμός Ελισσώνας, που αναβλύζει από το Πιανοβούνι και διασχίζει τον κάμπο της Πιάνας. Κάντε μια βόλτα κατά μήκος του και βγάλτε όλοι μαζί την απαραίτητη φωτογραφία μπροστά στους πέτρινους νερόμυλους, που χρησιμοιούνταν κάποτε για το άλεσμα των δημητριακών. Ορισμένοι από αυτούς σώζωνται σε πολύ καλή κατάσταση.

Εάν αγαπάτε τα χειμερινά σπορ, έχετε κατά νου πως ο Ξενώνας Παπανικόλα απέχει το πολύ 40 λεπτά με το αυτοκίνητο από το χιονοδρομικό του Μαινάλου. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο από το να κλείσετε την μέρα σας με ένα ζεστό ρόφημα σε ένα cosy σαλέ;

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Tips

8 Πράγματα που θα πακετάρετε για ένα ταξίδι με σκυλάκι:

  • Το κρεβάτι του, ένα μαξιλάρι ή έστω ένα κουβερτάκι που θεωρεί δικό του.
  • Αρκετό φαγητό για όλες τις μέρες του ταξιδιού και μπολάκια φαγητού/ νερού.
  • Παιχνίδια και μπαλάκια για την βόλτα.
  • Σακουλάκια και υγρά μαντιλάκια ή πετσετάκια για τις πατούσες του.
  • Απωθητικό κολάρο για τα τσιμπούρια, σπρέι για σκνίπες, κουνούπια ή άλλα έντομα και τα φάρμακά του (αν ακολουθεί κάποια αγωγή).
  • Ειδική ζώνη ασφαλείας για το αυτοκίνητο (θα βρείτε σε pet shop και διαδικτυακά καταστήματα) ή οδηγό (σταθερό, όχι flexi) που να δένει εύκολα στο προσκεφάλι του καθίσματoς για έξτρα ασφάλεια.
  • Βιβλιάριο υγείας.
  • Κλουβί περιορισμού, για να μην φύγετε αφήνοντας πίσω σας… συντρίμμια!
Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b