MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PET STORIES

4 «Pet friendly» ξενώνες για ονειρεμένες αποδράσεις με τους τετράποδους φίλους σας

Αρκαδία, Πήλιο ή Ορεινή Ναυπακτία; Τέσσερις ξενώνες με… φιλοζωϊκά αισθήματα μας δίνουν την καλύτερη αφορμή για να οργανώσουμε μια εκδρομή παρέα με τον καλύτερό μας φίλο.

author-image Μαριάννα Κουρκούνη

Ξενώνας Ελαιών, Ελληνικό Αρκαδίας

Ένας ξενώνας με μεγάλη αδυναμία στα ζωάκια, ο πέτρινος Ξενώνας Ελαιών, σας περιμένει στο χωριό Ελληνικό για να σας δείξει την λιγότερο mainstream πλευρά της Αρκαδίας.

Περνώντας το κατώφλι του αναπαλαιωμένου αρχοντικού του 1886 που τον στεγάζει, θα δείτε να ξεδιπλώνεται ένα παραμυθένιο σκηνικό, που ξεκινά από την είσοδο και την αίθουσα του πρωϊνού και συνεχίζεται σε κάθε μικρό και μεγάλο δωμάτιο. Όλος ο χώρος είναι διακοσμημένος σε εκλεπτυσμένο country style ύφος μιας άλλης εποχής, σαν να έχει βγει από κάποιο ρομάντζο της μπελ επόκ. Αδειάζοντας βαλίτσα στο κουκλίστικο υπνοδωμάτιό σας, θα παρατηρήσετε πως τίποτα εδώ δεν είναι τυχαίο και πως οι οικοδεσπότες έχουν δώσει βάση ακόμα και στην τελευταία λεπτομέρεια.

Όταν είπαμε πως ο παραμυθένιος Ξενώνας Ελαιών αγαπά τα ζώα, δεν εννοούσαμε μόνο όσα ζουν σε διαμέρισμα. Πάπιες, κότες και άλλα ζωντανά ζουν εδώ αρμονικά, με αρχηγό της αυλής τον Μήτσο, τον σκύλο της ιδιοκτήτριας, της κας Σταματίνας. Φυσικά, ως γνήσιο αγροτουριστικό κατάλυμμα, ο Ξενώνας Ελαιών θα σας σερβίρει πρωϊνό με αυγά από το κοτέτσι, εποχικά λαχανικά από τον κήπο και άλλες χειροποίητες λιχουδιές παραγωγής του.

Αποδράσεις κοντά στον Ξενώνα Ελαιών!

Το Ελληνικό είναι από τα λιγότερο προβεβλημένα χωριά της ορεινής Αρκαδίας και ένας προορισμός που αποκαλύπτεται σιγά-σιγά στους ταξιδιώτες την τελευταία δεκαετία. Τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια και η κεντρική πλατεία της Αγίας Τριάδας, αξίζουν σίγουρα ένα πέρασμα. Στην ευρύτερη περιοχή, τρία πέτρινα γεφύρια, το γεφύρι του Ατσίχολου, σημείο εκκίνησης για δράσεις στον Λούσιο, το γεφύρι Πολυγένη στην αρχαία Γόρτυνα και το γεφύρι του κάστρου της Καρύταινας, θα γίνουν το φόντο σας για τις καλύτερες αναμνηστικές φωτογραφίες.

Μην ξεχαστείτε και προσπεράσετε έτσι απλά τον απόλυτο σκυλο-παράδεισο, που βρίσκεται στο 2ο χλμ. της οδού Καρύταινας – Μεγαλόπολης. Το “Αγρόκτημα Παπάκια” είναι ένας αχανής πολυχώρος με πάρκο περιπέτειας, γήπεδα, σαλέ για ζεστό καφεδάκι, λιμνούλες, ποταμάκια και δασικά μονοπάτια για να εξερευνήσετε όλοι μαζί. Πάρτε τον χρόνο σας και γνωριστείτε… οικογενειακώς με τα ζωάκια του αγροκτήματος, τα άλογα, τα αγριογούρουνα, τα ελάφια, τα ζαρκάδια, τα γαϊδουράκια και φυσικά τα πολλά πολλά παπάκια!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Tips

8 Πράγματα που θα πακετάρετε για ένα ταξίδι με σκυλάκι:

  • Το κρεβάτι του, ένα μαξιλάρι ή έστω ένα κουβερτάκι που θεωρεί δικό του.
  • Αρκετό φαγητό για όλες τις μέρες του ταξιδιού και μπολάκια φαγητού/ νερού.
  • Παιχνίδια και μπαλάκια για την βόλτα.
  • Σακουλάκια και υγρά μαντιλάκια ή πετσετάκια για τις πατούσες του.
  • Απωθητικό κολάρο για τα τσιμπούρια, σπρέι για σκνίπες, κουνούπια ή άλλα έντομα και τα φάρμακά του (αν ακολουθεί κάποια αγωγή).
  • Ειδική ζώνη ασφαλείας για το αυτοκίνητο (θα βρείτε σε pet shop και διαδικτυακά καταστήματα) ή οδηγό (σταθερό, όχι flexi) που να δένει εύκολα στο προσκεφάλι του καθίσματoς για έξτρα ασφάλεια.
  • Βιβλιάριο υγείας.
  • Κλουβί περιορισμού, για να μην φύγετε αφήνοντας πίσω σας… συντρίμμια!
Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b