MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
XMAS ΑΓΟΡΕΣ

Χριστουγεννιάτικα δώρα στο πωλητήριο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Τα Χριστούγεννα έφτασαν στο πωλητήριο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, με μια ευρεία γκάμα custom-made εορταστικών αντικειμένων, από Έλληνες σχεδιαστές, εμπνευσμένα από τη συλλογή τέχνης του Ιδρύματος.

Monopoli Team

Το πωλητήριο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα διαθέτει μία ευρεία γκάμα πρωτότυπων και αποκλειστικά custom-made προϊόντων, με χρηστικά αντικείμενα, αλλά και αντικείμενα τέχνης, εμπνευσμένα από τα έργα της συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστούγεννα στο νέο Μουσείο Γουλανδρή, με εορταστικές εκδηλώσεις για μικρούς & μεγάλους12.09.2018

Το σύνολο των προϊόντων του πωλητηρίου έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί από Έλληνες δημιουργούς και κατασκευαστές, με στόχο την ενίσχυση της ελληνικής παραγωγικότητας, τόσο στο design όσο και στην κατασκευή.

Για τα πρώτα Χριστούγεννα στο Μουσείο, το Shop του Ιδρύματος φόρεσε τα γιορτινά του και  γέμισε χριστουγεννιάτικες μπάλες και ιδιαίτερα στολίδια από papier-mâché, πρωτότυπα διακοσμητικά αντικείμενα, ημερολόγια, αρωματικά κεριά και χρηστικά είδη με εικαστικές αναφορές από τα έργα της συλλογής του Ιδρύματος Β. & Ε. Γουλανδρή.

Τα αντικείμενα

Κάκτος

Γλυπτό –Sous-verre από κόντρα πλακέ θαλάσσης. Εμπνευσμένο από το έργο του Θ. Μανωλίδη «Πρόγευμα στη χλόη», αποτελεί ένα μικρό έργο τέχνης.
Σχεδιασμός-κατασκευή: WEDESIGN για το Ίδρυμα Β. & Ε.  Γουλανδρή

Αλατοπίπερο

Πορσελάνινο σετ αλατοπίπερου που παραπέμπει στον Friedensreich Hundertwasser και στο έργο «99 κεφάλια».
Σχεδιασμός-κατασκευή: Έλενα Βότση για το Ίδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή

Βιβλιοστάτες

Τα γλυπτά δραπετεύουν από τις προθήκες τους και συγκρατούν τα βιβλία σας. Βιβλιοστάτες από plexiglass, εμπνευσμένοι από το γλυπτό του Edgar Degas «Άλογο στην ποτίστρα» και το γλυπτό του François-Xavier Lalanne «Ρινόκερος».
Σχεδιασμός: Δeltakappadesign
Κατασκευή:  Plexiartshop για το Ίδρυμα Β. & Ε.  Γουλανδρή

Χριστουγεννιάτικα σχέδια

Χριστουγεννιάτικες μπάλες

Αποτύπωση κλασικών έργων από τη συλλογή του Ιδρύματος σε άθραυστες χριστουγεννιάτικες μπάλες.

Στολίδια από Papier-mâché

Λεπτομέρειες από έργα της Συλλογής του Ιδρύματος. Η γαλατιέρα και η καφετιέρα αποτελούν δύο από τα χαρακτηριστικά στοιχεία του ζωγραφικού έργου του Van Gogh «Νεκρή φύση με καφετιέρα».
Σχεδιασμός-κατασκευή: Copy Reves(Ελένη Δημηροπούλου). 

Ελαφάκι

Ξύλινο 3D puzzle ελαφάκι από κόντρα πλακέ θαλάσσης. Το σχέδιο είναι εμπνευσμένο από μινιατούρα ελαφιού κατασκευασμένη από κρύσταλλο Boucheron της συλλογής του Ιδρύματος.
Σχεδιασμός-κατασκευή: WEDESIGN

Το Γούρι του Ιδρύματος Β. & Ε. Γουλανδρή για το 2020 από την Ελληνίδα σχεδιάστρια Έλενα Βότση

Το γούρι του Ιδρύματος Β. & Ε. Γουλανδρή για το 2020 είναι εμπνευσμένο από ένα τυχαία σκισμένο χαρτί από το μπλοκ ενός ζωγράφου. Επάνω του αποτυπώνονται σύμβολα καλής τύχης που εμφανίζονται σε έργα από τη συλλογή του Ιδρύματος Β. & Ε. Γουλανδρή. Το μάτι αποτελεί αναφορά σε έργα των Picasso και Hundertwasser, ενώ το σπίτι είναι εμπνευσμένο από εικαστικά έργα των Paul Cezanne και Andre Derain.

Φωτογραφία: Χριστόφορος Δουλγέρης

Το γούρι συνοδεύεται από χειρόγραφες ευχές της σχεδιάστριας και τοποθετείται μέσα σε έναν φάκελο αποστολής, ως συσκευασία δώρου. Σαν να αποστέλλει μία εορταστική κάρτα, ο αγοραστής γράφει ο ίδιος στο εξωτερικό του φακέλου το όνομα του αποστολέα και παραλήπτη, ενώ ο φάκελος σφραγίζεται με το λογότυπο του Ιδρύματος Β. & Ε. Γουλανδρή, σαν παλιά σφραγίδα ταχυδρομείου.

Το ίδιο σχέδιο είναι διαθέσιμο σε κρεμαστό και επιτραπέζιο γούρι.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πωλητήριο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα, E-mail: [email protected], Τηλέφωνο: 2100102105

 

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b