Η ναυμαχία του Μίντγουεϊ
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΟ Ρόλαντ Έμεριχ («Ημέρα ανεξαρτησίας», «2012», «Γκοτζίλα») καταπιάνεται με ένα αυθεντικό γεγονός του Β Παγκοσμίου Πολέμου.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΥπόθεση
Μία από τις πιο φημισμένες μάχες μεταξύ του αμερικανικού και ιαπωνικού στόλου, που έδωσε στις αμερικανικές δυνάμεις το προβάδισμα στο μέτωπο του Ειρηνικού στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Από το σοκ του Περλ Χάρμπορ στη νίκη του Μίντγουεϊ
Η ταινία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, ξεκινάει από την περιγραφή της καθημερινότητας των αμερικανών αξιωματικών και στρατιωτών το καλοκαίρι του 1941. Μια καθημερινότητα που δοκιμάζεται μετά από την σοκαριστική επίθεση των ιαπώνων στην αμερικανική βάση του Περλ Χάρμπορ. Πλέον οι δύο στρατιωτικές δυνάμεις θα δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα στο ουδέτερο υδάτινο πεδίο του Ειρηνικού και η περίφημη ναυμαχία που θα ακολουθήσει θα ορίσει σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του Π Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Έμεριχ έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι η Ιστορία τον γοητεύει («Ο πατριώτης», «Stonewall», «10.000 π.Χ») όπως έχει δείξει όμως ότι πάσχει από έλλειψη μέτρου. Το θέαμα δεν λείπει από τη «Ναυμαχία του Μίντγουεϊ» – δυνατές οι εναέριες κυρίως μάχες του πρώτου μέρους, εντυπωσιακή η σφαγή στο Περλ Χάρμπορ και με κομμένη την ανάσα η μεγάλη μονομαχία στο φινάλε- αλλά είναι τόσο ενοχλητική η υπερπατριωτική διάθεση των αμερικανών στρατιωτών που κυριολεκτικά η ταινία σε ξενερώνει ακόμη κι αν έχεις τις καλύτερες των προθέσεων για να παρακολουθήσεις ένα θέαμα με ιστορική βάση.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Carnegie Hall: Θερμή υποδοχή με μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη
- τέλος πάντων, του Ηλία Κουνέλα για 2ο χρόνο στον Χώρο Τεχνών «Ρέει»
- Ο Πουπουλένιος, του Μάρτιν Μακ Ντόνα σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
- Release Athens 2027: Οι Judas Priest θα ταρακουνήσουν το Markopoulo Complex
- Τρεις Νότες και μια Ιστορία: Μια μουσικοθεατρική περιπέτεια για παιδιά από τη Μιρέλα Πάχου στο Μικρό Χορν