MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend: 15 ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο, 29/11 – 1/12, για όλη την οικογένεια.

Monopoli Team

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Η μεγαλύτερη νεανική και παιδική κινηματογραφική γιορτή της χώρας είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί και φέτος, από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου, το πιο «δύσκολο» και απαιτητικό κοινό: τα παιδιά και τους εφήβους, σε 17 πόλεις, 59 χώρες και με 86 διαγωνιζόμενες ταινίες.
Διαβάστε όλες τις πληροφορίες αναλυτικά εδώ.
Ελεύθερη είσοδος

ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

“Κρούμκα: Μια χειμωνιάτικη ιστορία”

Μία χειμωνιάτικη ιστορία κινουμένων σχεδίων που υπόσχεται να μας μεταφέρει στα μεγάλα δάση του μακρινού Βορρά εκεί όπου ζει ο μικρούλης Κρούμκα, η οικογένεια και οι φίλοι του. Το Βόρειο Σέλας αλλά και οι αστερισμοί του νυχτερινού ουρανού θα κατακλύσουν τον τεράστιο θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου και θα εντυπωσιάσουν όχι μόνο τον Κρούμκα και την παρέα του αλλά κυρίως τους μικρούς μας φίλους ηλικίας 5 ετών και άνω.
Παρασκευή 29/11, 17:30
Σάββατο 30/11 & Κυριακή 1/1211:30, 17:30
Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, Π.Φάληρο
Κανονικό: €6, Μειωμένο: €4

ΜΟΥΣΙΚΗ

Φιέστα Κουραμπιέ, από τους Burger Project στο Άλσος

Τα κυριακάτικα πρωινά του Δεκέμβρη και της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, βρίσκουν τους Burger Project στο Άλσος με μια σειρά από παιχνιδιάρικες γιορτινές συναυλίες για όλη την οικογένεια.
Ο Professor Cosmic, o Aλ Καλαμπόκης, η Έλεν Τρέλεν και ο Mister Finger κουβαλούν δώρα για τα παιδιά: διαδραστικά παιχνίδια, νέα τραγούδια που θα αγαπηθούν όπως και τα παλιά που δεν θα λείψουν, “πειραγμένα” χριστουγεννιάτικα κάλαντα και πολύ χορό!
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Κυριακή 1/12, 11:30
Θέατρο Το Άλσος, Ευελπίδων 4, Κυψέλη
Από 8€ έως 12€

ΤΣΙΡΚΟ

Το Circo Medrano στην Αθήνα

Ένα δίωρο φαντασμαγορικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους, με ακροβάτες σε αέρα και νερό, απίθανους ζογκλέρ, τον θρυλικό γύρο του θανάτου με 3 μηχανές, Magic Show, τον διάσημο κλόουν ΟΤΟ και πολλά ακόμα νούμερα που θα μας κόψουν την ανάσα και έχουν κερδίσει 2 χρυσά βραβεία στο φεστιβάλ του Μόντε Κάρλο.
Παρασκευή 29/11 & Σάββατο 30/11, 18:15, 20:30
Κυριακή 1/12, 11:30, 18:15
Μαρούσι όπισθεν Ο.Α.Κ.Α (επί των οδών Πιτταρά & Αρτέμιδος)

ΘΕΑΤΡΟ

“Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα” του Ευγένιου Τριβιζά

Το Christmas Theater, παρουσιάζει την πρώτη Ελληνική μουσικοθεατρική υπερπαραγωγή για όλη την οικογένεια. Μια φαντασμαγορική Χριστουγεννιάτικη παράσταση με ζωντανή πολυμελή συμφωνική ορχήστρα, παιδική χορωδία, κορυφαίους συντελεστές και μαγευτικά σκηνικά και κοστούμια που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Φωκάς Ευαγγελινός.
Σάββατο 30/11, 20:00
Christmas Theater, Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου
Από 14€ έως 40€

“Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ” του Κάρολου Ντίκενς

Ένα μοναδικό γιορτινό θέαμα που μας ταξιδεύει στο όνειρο και τη φαντασία μαγεύει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, μας στέλνει το μήνυμα της χαράς, της γενναιοδωρίας, της προσφοράς και καλεί τους ανθρώπους να έχουν στην καρδιά τους τα Χριστούγεννα 365 μέρες τον χρόνο. Η υπέροχη Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Ντίκενς μας αποκαλύπτει μέσα από το διαχρονικό ήρωά της πως η αγάπη κρύβει τα μυστικά της ευτυχίας.
Κυριακή 1/12, 11:30
Θέατρο Λαμπέτη, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106
Από 7€ έως 12€

“Ω! Christmas Three” από την ομάδα Τικ Τακ Ντο

Μία χριστουγεννιάτικη μουσικοθεατρική παράσταση από τους δημιουργούς του Τικ Τακ Ντο, για παιδιά από 3 – 12 ετών.
Ο Άγιος Βασίλης μόλις έχει μοιράσει τα δώρα στα παιδιά του κόσμου, όμως ένα γράμμα που είχε παραπέσει, έρχεται να τον ταράξει..! Τι δουλειά έχει ο Άγιος Βασίλης στο τσούγκρισμα των αυγών το Πάσχα; Τι εννοείς ότι έκανε επίσημη δήλωση ότι δεν θα ξαναμοιράσει δώρα; Ποια είναι η Μυστική Οργάνωση Μ.Ορ.Ε.Ε.Λει.; Τρεις Μυστικοί Πράκτορες προσπαθούν να σώσουν τα Χριστούγεννα, θα τα καταφέρουν;
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Κυριακή 1/12, 11:00 & 13:00
6€ – 8€

 XMAS ΑΓΟΡΕΣ

Christmas Factory και η Επέλαση των Ξωτικών στην Τεχνόπολη

Το The Christmas Factory και η Επέλαση των Ξωτικών επιστρέφει στην Αθήνα για να δώσει ξεχωριστό αέρα στις γιορτές. Για ακόμη μια χρονιά, ο Άη Βασίλης, η Κυρά – Βασίλαινα και τα πονηρά Ξωτικά τους ετοιμάζουν την ομορφότερη Χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης, γεμάτη με παιχνίδια, λιχουδιές, παιδότοπους, δραστηριότητες αλλά και μια αγορά ιδανική για τα δώρα των Χριστουγέννων και είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους μικρούς και μεγάλους τους φίλους στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Από Παρασκευή 30/11, καθημερινά 10:00 – 22:00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100
Από 6€

Santa Claus Kingdom «Το Παγωμένο Βασίλειο» στο εκθεσιακό κέντρο ΜΕC Παιανίας

Ένας παραμυθένια διακοσμησμένος πολυχώρος γεμάτος αμέτρητα παιχνίδια, πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, καλλιτεχνικά εργαστήρια, χριστουγεννιάτικη κουζίνα και αγορά, ανοίγει τις μαγικές πύλες του στο M.E.C. Παιανίας.
Από 30/11, καθημερινά 10:00 – 22:00
Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο, Λεωφόρος Λαυρίου 301, Παιανία
9€ – 15€

Bobos Xmas Market στο The HUB Events

H παιδική αγορά του Bobos Arts Festival & Events, επιστρέφει με την χριστουγεννιάτικη εκδοχή της, για μια ημέρα αφιερωμένη στο παιδί, γεμάτη πρωτότυπες αγορές, δημιουργικές δράσεις και μια ιδιαίτερη θεατρική παράσταση. Ένα γιορτινό market με επιλεγμένα παιδικά προϊόντα, για τις πιο ξεχωριστές χριστουγεννιάτικες αγορές: xειροποίητα παιχνίδια, πρωτότυπα παιδικά διακοσμητικά, ρούχα, αξεσουάρ, βιβλία κ.α.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Κυριακή 1/12
xmas market: 11.00 – 19.00 & παράσταση: 13.00 – 14.00

Ελεύθερη είσοδος για το market & 10€ / άτομο για την παράσταση
The HUB Events, Αλκμήνης 5, Γκάζι

Χριστουγεννιάτικο παζάρι από τον Σύλλογο Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας πιστός στο ραντεβού του διοργανώνει το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του. Βόλτες με τα άλογα, παιδότοπος, facepainting, λαχειοφόρος αγορά, φαγητό, ποτό και πολλά δώρα περιμένουν τους μικρούς μας φίλους!
(Βόλτες με άλογα: 09:30 – 13:30 & 15:00 – 17:00)
Κυριακή 1/12, 09:00 – 17:00
Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας, Λεωφ. Π. Κανελλόπουλου 10

Είσοδος ελεύθερη

ΈΚΘΕΣΗ

“Δεινοθήρια και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου: Δείκτες κλιματικών αλλαγών στο Αιγαίο”

Την έκθεση διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, με στόχο τη γνωριμία του κοινού και των νέων με τα μοναδικής επιστημονικής αξίας απολιθώματα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το ρόλο τους ως δείκτες κλιματικών αλλαγών του παρελθόντος αλλά και των επιπτώσεων τους στα οικοσυστήματα. Πρόκειται για μια πρωτότυπη έκθεση που δομείται με κεντρικό έκθεμα το ακριβές πρόπλασμα του Δεινοθηρίου της Λέσβου σε φυσικές διαστάσεις με ηχητικά εφέ και κίνηση.
Παρασκευή 29/11, 17:00 – 20:00
Σάββατο 30/11 & Κυριακή 1/12, 11:00 – 20:00
Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, Π.Φάληρο
Είσοδος ελεύθερη

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

“Το τέρας” του Chris Cooper

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος θα παρουσιάσει στον Ειδικά Διαμορφωμένο Υπόγειο Χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “το Τέρας” του συγγραφέα-σκηνοθέτη Chris Cooper, σε μετάφραση και διδασκαλία της Φλώρας Σπύρου, σκηνοθεσία και πρωτότυπη μουσική του Γιώργου Τζαβάρα και καλλιτεχνική επιμέλεια της Χρύσας Διαμαντοπούλου. Με αφορμή τη νουβέλα της Mary Shelley “Φρανκενστάιν” το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Το Τέρας επιχειρεί να διερευνήσει με βιωματικό τρόπο την έννοια της διαφορετικότητας.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Σάββατο 30/11, 17:30
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος
8€

ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

«Μυθικοί Ήρωες»

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, θα πραγματοποιηθεί μια διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου «Μυθικοί Ήρωες» με τους συγγραφείς Σοφία Κομηνέα και Ανδρέα Γιοβάνο. Η αφήγηση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-8 ετών.
Σάββατο 30/11, 12:00
Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Όθωνος 100
Γενικό κοινό: 6€, Παιδιά: 4€

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

«Εγώ ζωγραφίζω εμένα» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά θα κάνουν ένα ταξίδι στο Μεξικό όπου θα συναντήσουν την Φρίντα Κάλο και το έργο της “Αυτοπροσωπογραφία με μαϊμού”. Θα γίνουν ντεντέκτιβ προσπαθώντας να εντοπίσουν όλους τους συμβολισμούς του πίνακα και ποια στοιχεία τους δίνουν για την ταυτότητά της.
Στη συνέχεια, με μέσο το δημιουργικό παιχνίδι, θα συγκεντρώσουν τα στοιχεία που εκείνα θέλουμε να εκφράσουν εικαστικά για τον εαυτό τους και θα φτιάξουν τη δική τους αυτοπροσωπογραφία με διάφορα υλικά που ο καθένας θα διαλέξει για το έργο του.
Για παιδιά 5-7 ετών.
Κυριακή 1/12, 11:30 – 13:30
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4
12€ 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b