MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Coldplay: Τέλος στις περιοδείες αν βλάπτουν το περιβάλλον

Τέλος βάζουν στις περιοδείες τους οι Coldplay, μέχρι να γίνουν «περιβαλλοντικά βιώσιμες».

Monopoli Team

Οι Coldplay αποφάσισαν να μην πραγματοποιήσουν περιοδεία για την προώθηση του τελευταίου τους δίσκου, λόγω ανησυχιών για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι συναυλίες τους απέναντι στο περιβάλλον, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC.

Με τόνους πλαστικού και χαρτιού να σπαταλώνται καθημερινά για υπηρεσίες όπως ροφήματα και εισιτήρια, μολύνοντας και ρυπαίνοντας θάλασσα, ουρανό και γη, το βρετανικό συγκρότημα δεσμεύτηκε να βρει τον τρόπο να αλλάξει όλο αυτό, έτσι ώστε η περιοδεία τους να είναι carbon neutral, να μην αφήνει δηλαδή κανένα απολύτως βλαβερό αποτύπωμα στο περιβάλλον.

«Παίρνουμε τον χρόνο μας για να δούμε πώς η περιοδεία μας μπορεί να έχει ενεργά ευεργετικό χαρακτήρα», δήλωσε στο BBC News ο αρχηγός του συγκροτήματος Κρις Μάρτιν.

«Όλοι μας πρέπει να βρούμε τον καλύτερο τρόπο για να κάνουμε την δουλειά μας», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι το συγκρότημα επιθυμεί οι μελλοντικές του περιοδείες «να έχουν έναν θετικό αντίκτυπο».

Το συγκρότημα ταξίδεψε για τελευταία φορά ανά τον κόσμο, στο πλαίσιο της περιοδείας του «A Head Full of Dreams», πραγματοποιώντας 122 συναυλίες σε τέσσερις ηπείρους, το 2016 και 2017.

«Η επόμενη περιοδεία μας θα είναι η καλύτερη δυνατή εκδοχή της τελευταίας από περιβαλλοντικής πλευράς. Θα απογοητευτούμε αν δεν είναι κλιματικά ουδέτερη», δήλωσε ο Μάρτιν.

Η βρετανική μπάντα βρίσκεται από την Πέμπτη στην Ιορδανία, για δύο συναυλίες, οι οποίες θα μεταδοθούν live στο YouTube, ενώ επιστρέφοντας στη Βρετανία θα πραγματοποιήσουν μία συναυλία για τους φανς τους στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο, στις 25 Νοεμβρίου. Όλα τα έσοδα από τη συναυλία αυτή θα διατεθούν σε μια περιβαλλοντική ΜΚΟ.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b