MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Phono-Bau + DJ set: Μια μουσική performance στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Οι Stefan Schneider, Pinna Bounce και Λευτέρης Θεοδόσης έρχονται, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, με την μουσική performance «Phono-Bau».

Monopoli Team

Στα πλαίσια του προγράμματος Transfer International και με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της πρωτοποριακής σχολής Bauhaus, οι Stefan Schneider, Pinna Bounce και Λευτέρης Θεοδόσης, παρουσιάζουν το «Phono-Bau», την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, στις 21:00, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων. Πρόκειται για μια μουσική performance που ξεκινά από τη διερεύνηση της δυσδιάκριτης σχέσης του Bauhaus με τη μουσική και που εμπνέεται από δύο πειραματικά project του László Moholy-Nagy: το «Φωτογράφημα» και τον «Γραφικό Ήχο».

«Phono-Bau»: Τι θα περιλαμβάνει η μουσική βραδιά

Τελικά το «Phono-Bau» είναι ένας πειραματικός μουσικός διάλογος που χρησιμοποιεί ιδέες του μοντέρνου αλλά και αποσπάσματα συζητήσεων των τριών καλλιτεχνών σε σχέση με τα γεγονότα που σημάδεψαν την Ευρώπη του μεσοπολέμου. Μετά την performance θα ακολουθήσει DJ set από τους τρεις καλλιτέχνες.

Stefan Schneider

Έχοντας σπουδάσει φωτογραφία με τον καθηγητή Bernd Becher στην Kunstakademie στο Dusseldorf, ο Stefan Schneider ξεκινά να δουλεύει ως μουσικός – παραγωγός το 1994. Είναι ιδρυτικό μέλος των Kreidler και των Rococo Rot ενώ έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Joachim Roedelius (Cluster), Dieter Moebius (Cluster), Klaus Dinger (Kraftwerk, Neu!), Hauschka, Katharina Grosse και John McEntire (Tortoise). Δραστηριοποιείται μουσικά ως Mapstation και είναι ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας TAL.

Pina Bounce

Η Pina Bounce ζει και εργάζεται στην Aθήνα ως μουσικός, DJ και αρχιτέκτων. Το μουσικό έργο της, ομαδικό ή ατομικό, από το 2001, διατρέχει το θέατρο, τον κινηματογράφο, ηχητικές εγκαταστάσεις, συναυλιακούς χώρους και τη δισκογραφία. Εξερευνά τον αυτοσχεδιασμό, τη σύνθεση, την αποδόμηση των ηχητικών μορφών και τη δημιουργία ηχητικών χώρων και εξιστορήσεων. Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς της απαντάται στα δύο κύρια ομαδικά project, «Drog_A_Tek» και «Minimaximum Improvision» και στο σόλο project «Pin(n)a Bounce».

Λευτέρης Θεοδόσης

Έχοντας σπουδάσει κλασική κιθάρα και αρχιτεκτονική, η δουλειά του Λευτέρη Θεοδόση περιλαμβάνει ερευνητικά και καλλιτεχνικά project που εξετάζουν (ή εμπνέονται από) την πολύπλευρη σχέση του ήχου με το χώρο, όπως αυτή αναπτύσσεται μέσα σε συγκεκριμένα ιστορικά πλαίσια.

*Το Phono-Bau αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Transfer International και υποστηρίζεται από το NRW KULTURsekretariat. https://phonobau.home.blog/

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Phono-Bau + DJ set»: Stefan Schneider, Pina Bounce, Λευτέρης Θεοδόσης.

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 | 21:00

Τιμή Εισιτηρίου: 6€

Χώρος: Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11364 Κυψέλη, Αθήνα. Τηλέφωνο:  213.00.40.496 & 69.45.34.84.45. Email: [email protected]https://polychorosket.gr/

 

 

 

Περισσότερα από Έξοδος
VIMA_WEB3b