Ο Δώρος Δημοσθένους συναντάει το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», σε μία ανθολογία με τραγούδια αγαπημένων συνθετών όπως των Γ. Μαρκόπουλου, Μ. Λοΐζου, Σ. Ξαρχάκου, Δ. Σαββόπουλου, Μ. Θεοδωράκη και Μ. Χατζιδάκι. Ανάμεσα τους και ένα μικρό αφιέρωμα στα τραγούδια του Γιάννη Σπανού.
Ερμηνευτής με κλασική στόφα και μεγάλη αγάπη στους σημαντικούς δημιουργούς του ελληνικού τραγουδιού, ο Δώρος Δημοσθένους έρχεται στη σκηνή του ιστορικού θεάτρου για μια συναυλία φόρο τιμής σε σπουδαίους συνθέτες και στιχουργούς που άφησαν ανεξίτηλο σημάδι στην καρδιά και τον πολιτισμό μας.
Τα τραγούδια που θα παρουσιαστούν έχουν άρρηκτα συνδεθεί με τη διαμόρφωση και την εξέλιξη του ως ερμηνευτής σπάνιας αισθαντικότητας. Μαζί του η εξαιρετική ερμηνεύτρια Έλσα Μουρατίδου.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας έχει ο Άγγελος Ηλίας.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Η Ενημέρωση σε Μετάβαση: Μεγάλο διεθνές συνέδριο στο Πάντειο για την ελευθερία του Τύπου, την πολιτική λογοδοσία, την παραπληροφόρηση στην εποχή του AI
- Η Κασέτα του Μελωδία για τον Γιάννη Σπανό: Τάνια Τσανακλίδου, Γιώτα Νέγκα και Κώστας Τριανταφυλλίδης στον Λυκαβηττό
- 22η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Τα highlights του φετινού προγράμματος