MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

20 Χρόνια Τεχνόπολη: Το πρόγραμμα του Νοεμβρίου

Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων συνεχίζει και τον Νοέμβριο του 2019 τον εορτασμό για τα 20 χρόνια λειτουργίας της, με πλούσιες εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Μία πράσινη νύχτα στο Μουσείο (9 - 10 Νοεμβρίου 2019).
Monopoli Team

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 20 χρόνια λειτουργίας της, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει και για τον μήνα Νοέμβριο εκδηλώσεις και δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πρόγραμμα Νοεμβρίου 2019

Athens Bar Show | 5 – 6 Νοεμβρίου 2019

To Athens Bar Show είναι μια εκπαιδευτική έκθεση για bartenders & επαγγελματίες του bar. Στις 5 και 6 Νοεμβρίου, οι 7 αίθουσες και 2 αυλές της Τεχνόπολης θα διαμορφωθούν ειδικά για τις ανάγκες του event, κατά τη διάρκεια του οποίου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τους πιο καταξιωμένους  Έλληνες bartenders, να εμπνευστούμε από τους διασημότερους cocktail guru της παγκόσμιας bar σκηνής αλλά και να ενημερωθούμε για όλες τις τάσεις και τα νέα της αγοράς.

Δοκιμάζουμε περισσότερα από 500 προϊόντα, βρίσκουμε λύσεις για το δικό μας μπαρ, παρακολουθούμε σεμινάρια και ομιλίες από διακεκριμένους επαγγελματίες και παίρνουμε ιδέες για ό,τι συμβαίνει τώρα στα καλύτερα bars του κόσμου.

Ώρα: 11:00 – 19:00
Τιμή Εισιτηρίου: Για τις δύο ημέρες είναι 25€ στην προπώληση (online πώληση) και 30€ στην είσοδο.

Vinyl Market | 8 – 10 Νοεμβρίου 2019

Το Vinyl Market ξεκινάει την νέα σεζόν με άλλο ένα μεγάλο φεστιβάλ, μία μεγάλη γιορτή για το βινύλιο με πολλές καινούργιες συλλογές δίσκων, πολλά συλλεκτικά κομμάτια και φρέσκες νέες κυκλοφορίες. Επίσης, θα βρείτε και συλλογές άλλων μουσικών θεμάτων, CD, αφίσες, μουσικά περιοδικά, βιβλία και πολλά άλλα σχετικά εκθέματα. 

Παράλληλα κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, όμορφες μουσικές θα ακούγονται από το DJ booth του Vinyl Market με διάφορους Dj’s, αλλά και από την ομάδα του event.

Ώρα: 17:00 (8/11) | 11:00 – 22:00 (9 & 10/11)
Τιμές Εισιτηρίων: Είσοδος Ελεύθερη
Χώρος: Αίθουσα Νέοι Φούρνοι, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

The Meat Market | 9 & 10 Νοεμβρίου 2019

120+ περίπτερα ανεξάρτητων ελληνικών μικρών & μεσαίων επιχειρήσεων κατασκηνώνουν και μεταμορφώνουν, για ακόμη μία φορά, την Τεχνόπολη. Το Meet Market είναι μια διήμερη εορτή του καινοτόμου επιχειρηματικού πνεύματος, γεμάτη τοπικά προϊόντα, πρωτότυπες ιδέες και φιλική εξυπηρέτηση. Μια οπτικοακουστική πανδαισία χειροποίητων ρούχων από ανεξάρτητους σχεδιαστές, αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης, οργανικά προϊόντα για το σώμα, οικιακά είδη, retro και vintage προϊόντα, βινύλια. 

Παράλληλα η εκδήλωση θα περιλαμβάνει διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά, πλούσια δώρα και dj sets.

Ώρες: Σάββατο 9/11: 12:00 – 22:00 | Κυριακή 10/11: 11:00 – 22:00
Τιμή Εισιτηρίου: Είσοδος Ελεύθερη

Από προηγούμενο Meet Market

Μία πράσινη νύχτα στο Μουσείο | 9 – 10 Νοεμβρίου 2019

Sleepover στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Το  πιο αγαπημένο sleepover επιστρέφει για 3η φορά στο Μουσείο, με μία ξεχωριστή θεματική και μεταμορφώνεται για ένα βράδυ στον πιο συναρπαστικό χώρο παιχνιδιού, διασκέδασης και εξερεύνησης… του φυσικού περιβάλλοντος.

Για οικογένειες με παιδιά από 7 ετών.
Ώρα: Από Σάββατο 9/11 στις 18:00 έως Κυριακή 10/11 στις 10:30.
Χώρος: Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.
Τιμές Εισιτηρίου: 65€ γονιός και παιδί, στην τιμή περιλαμβάνονται οι δράσεις, τα γεύματα και τα στρώματα ύπνου.
Κρατήσεις & πληροφορίες: 2130109325, (Δευτ.-Παρ. 11:00-17:00).

«Αφηγήσεις από έναν Γκαζιέρη» | 10, 17, 24 Νοεμβρίου 2019

Ένα θεατρικό δρώμενο για μικρούς και μεγάλους από το  Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Ο…. «Γκαζιέρης» μας παίρνει από το χέρι και μας ταξιδεύει στο χρόνο, με μία αφήγηση για την ιστορία του Μουσείου.

Για ενήλικες και παιδιά άνω των 10 ετών.
Ώρα: 12.00-13.30 (Η διάρκεια του δρώμενου θα είναι για 30 λεπτά και θα επαναλαμβάνεται 3 φορές).
Χώρος: Παλαιοί Φούρνοι
Τιμή Εισιτηρίου: Η τιμή εισόδου στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου (1 ευρώ/άτομο).

Presentation & Communication skills: Make yourself heard | 11 Νοεμβρίου 2019

Το σεμινάριο «Make yourself heard», που θα πραγματοποιηθεί στο InnovAthens, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων,  εντάσσεται στον κύκλο σεμιναρίων «Presentation & Communication skills», έχει συνολική διάρκεια δύο ωρών και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το British Council.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να παρέχει δεξιότητες επικοινωνίας στους συμμετέχοντες, προκειμένου να είναι σε θέση να παρουσιάσουν με επιτυχία τόσο τον ίδιο τους τον εαυτό, όσο και τα επιχειρηματικά τους σχέδια και τις ιδέες στην αγγλική γλώσσα. Το σεμινάριο απευθύνεται σε νέους 18-25 χρονών (φοιτητές, σπουδαστές και ανέργους), με γνώσεις Αγγλικών Β2 level (επίπεδο Lower ή αντίστοιχο).

Ώρα: 16:00  -18:00
Χώρος διεξαγωγής – ΙΝΝΟVATHENS: Samsung Lab 2oς όροφος.
Παρακολούθηση δωρεάν. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Σεμινάριο «Προσωπική Ανάπτυξη» (Personal Development) | 11 Νοεμβρίου 2019 

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας, με σαφή προσανατολισμό στην τεκμηρίωση της γνώσης και της δια βίου μάθησης, διοργανώνει σε συνεργασία με το INNOVATHENS,τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, σεμινάριο με «Προσωπική Ανάπτυξη»(Personal Development).

Η προσωπική ανάπτυξη συνδέεται με την αυτοπραγμάτωση, δηλαδή με το να γίνει κανείς το μέγιστο που μπορεί, που σημαίνει να εξαντλήσει το προσωπικό του δυναμικό και τις ικανότητες του. 

Απευθύνεται σε όσους έχουν ανάγκη βελτίωσης της Διαχείρισης του χρόνου και της αποτελεσματικότητας στην καθημερινότητα. Σε όλους που επιθυμούν να γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά ενός Ηγέτη στην Προσωπική & Επαγγελματική τους ζωή. Στοχεύει στην εξοικείωση με το κλειδί της προσωπικής βελτίωσης και τις αξίες του ηγέτη.

Ώρα: 18:00
Κόστος: Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η προεγγραφή. Εκδίδεται πιστοποίηση παρακολούθησης.
Εισηγητής: Γεράσιμος Τζαμαρέλος, Ph.D

«Γκρεμίζοντας τείχη, χτίζοντας γέφυρες» | 12 Νοεμβρίου 2019

Εκδήλωση μνήμης για την Επέτειο 30 χρόνων από την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Σε μια εκδήλωση στην οποία δεν θα κυριαρχήσουν η θλίψη και οι σκοτεινές μνήμες, αλλά τα χρώματα και η ελπίδα για ένα αύριο χτισμένο σε δυνατότερα θεμέλια, μαθητές από την DSA Γερμανική Σχολή Αθηνών και την Ελληνογερμανική Αγωγή, διοργανώνουν υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα μια εκδήλωση με τίτλο «Γκρεμίζοντας τείχη, χτίζοντας γέφυρες».

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων περιλαμβάνει: Χαιρετισμούς επίσημων προσκεκλημένων, προβολή οπτικοακουστικού υλικού σχετικού με τα γεγονότα που οδήγησαν στην πτώση του τείχους, συναυλία μαθητικών συγκροτημάτων – χορωδίας, έκθεση εικαστικών έργων των μαθητών, εικονική αναπαράσταση της «πτώσης του τείχους».

Ώρα: 12:00

«Δύο Ερωτευμένα Φωτόνια στην Αμφιλύκη»: Βιβλιοπαρουσίαση | 14 Νοεμβρίου 2019

Παρουσίαση του βιβλίου «Δύο Ερωτευμένα Φωτόνια στην Αμφιλύκη» της Ευαγγελίας Ρέγκλη από τις εκδόσεις ἡδυέπεια στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.

Το βιβλίο θα προλογίσει η φιλόλογος, θεατρολόγος, συγγραφέας και επιμελήτρια σεμιναρίων γραφής του Μικρού Πολυτεχνείου Μαριανίκη Δορμπαράκη. Ενώ ποιητικά αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι: Βασίλης Παναγόπουλος, Τόνια Πατρώνη, Λαμπρινή Μωραΐτου, Γεράσιμος Μπρούσκος, Μυρτώ Καμηλάκη, Παγώνα Καράμπελα και η Δήμητρα Ξενάκη, εκλεκτοί φίλοι και συμμαθητές στα μαθήματα γραφής του Μικρού Πολυτεχνείου. Φιλική συμμετοχή από τη φιλόλογο Ροδοθέα Φλέγκα.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρει η ομάδα Artfygio-Τεχνών που θα σε παρασύρει με ένα performance και θα σε ταξιδέψει στον κόσμο των ηρώων του βιβλίου. Η συμπαντική περιήγηση, θα ολοκληρωθεί με την 360° θέα στον ουρανό της νυχτερινής Αθήνας από το χώρο του Παρατηρητηρίου, δηλαδή στα 30 μέτρα ύψος…

Ώρα: 19:00
Χώρος: Νέο Υδαταέριο
Τιμή Εισιτηρίου: Είσοδος Ελεύθερη

Φεστιβάλ Κεντήματος | 15 – 17 Νοεμβρίου 2019

Το εργοστάσιο «Κλωστές Πεταλούδας» διοργανώνει από 15 έως και 17 Νοεμβρίου 2019 Φεστιβάλ – έκθεση  με τίτλο «Το Κέντημα» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι (Αίθουσα Δεξαμενές Καθαρισμού). Σκοπός του φεστιβάλ – έκθεση είναι η δημοσιοποίηση, ανάδειξη και διατήρηση της παράδοσης στην σύγχρονη κοινωνία, η μετάδοση της στις νεότερες γενιές διατηρώντας τις αξίες και την κουλτούρα μας.

Στο Φεστιβάλ  – έκθεση θα παρουσιαστούν 300 κεντήματα με διαφορετικά μοτίβα απ όλη την Ελλάδα, τα οποία έχουν  επιρροές τόσο από την παράδοση, την ιστορία, όσο και από την σύγχρονη ζωή και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα σε μαθητές σχολείων, σχολών σε ΔΙΕΚ με συναφή αντικείμενο, πολιτιστικούς συλλόγους, ιστορικούς, ανθρώπους της μόδας κλπ. Το Φεστιβάλ – έκθεση οργανώνεται με την συνεργασία Ιστορικών Τέχνης, λαογράφων, μουσειολόγων.

Χώρος: Αίθουσα Δεξαμενές Καθαρισμού

Pluggy Conference | 19 – 21 Νοεμβρίου 2019

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της Πλατφόρμας Κοινωνικής Δικτύωσης για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά Pluggy έρχεται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, κατά τη διάρκεια του Τελικού Συνεδρίου Pluggy με τίτλο: «Europeans to become online heritage curators», που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου 2019, στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου  Αθηναίων, Innovathens powered by Samsung.

H εκδήλωση θα περιλαμβάνει μία σειρά διαδραστικών παρουσιάσεων, γόνιμων συζητήσεων, καθώς και μία έκθεση των τεχνολογιών και εφαρμογών Pluggy. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τις εφαρμογές Pluggy, να περιηγηθούν ψηφιακά στις περισσότερες από 100 ιστορίες των εγγεγραμμένων χρηστών και στο πλήθος των διαδραστικών εκθέσεων που περιλαμβάνονται ήδη στην πλατφόρμα και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν προσωπικές ιστορίες πολιτισμού για να αναδείξουν με την δική τους ματιά την πολιτιστική αξία της χώρα τους.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν οι έξι νικητήριες εφαρμογές του Pluggy App Challenge και θα ανακοινωθεί ο τελικός νικητής, o οποίος θα λάβει το επιπλέον χρηματικό έπαθλο των 4.000 ευρώ. Οι εργασίες του Συνέδριου θα κορυφωθούν με το προγραμματισμένο live tour στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν, μέσα από την χρήση των εφαρμογών Pluggy, ιστορίες πολιτιστικής κληρονομιάς σχετικές με τον περιβάλλοντα χώρο και φτιαγμένες αποκλειστικά γι’ αυτούς, αλλά και να μοιραστούν τη δική τους οπτική εμπειρία κάνοντας χρήση της πλατφόρμας Pluggy.

Kόστος: Η συμμετοχή στο Τελικό Συνέδριο του Pluggy, στις 20 Νοεμβρίου, είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται εγγραφή με τη συμπλήρωση της σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας, που είναι διαθέσιμη εδώ.

Teddy’s night στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου (22 – 23 Νοεμβρίου 2019).

Teddy’s night στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου | 22 – 23 Νοεμβρίου 2019

Από την Παρασκευή 22 έως το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, έρχεται το Teddy’s night, ένα αλλιώτικο βράδυ για μεγάλους και μικρούς, ένα sleepover για τους αγαπημένους χνουδωτούς μας φίλους. Τα λούτρινα ζωάκια μας, αρκουδάκια, χελωνάκια, ψάρια… περνούν ένα βράδυ στο Μουσείο κι εμείς, την επόμενη μέρα, ανακαλύπτουμε πώς τα πέρασαν, αν έκαναν νέους φίλους, ποιο μηχάνημα τους άρεσε περισσότερο, αν ήταν ήσυχοι ή όχι.

Για οικογένειες με παιδιά από 3 έως 6 ετών
Ώρες: Παρασκευή 17.00 – 20.00, Σάββατο 12.00 – 13.00
Χώρος: Innovathens powered by Samsung – Αεριοφυλάκιο 2, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Κόστος: 
15 ευρώ/παιδί
Κρατήσεις & πληροφορίες: 213 0109325 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 11:00 – 17.00). Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση. 

Κυριακάτικες ξεναγήσεις στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου | 24 Νοεμβρίου 2019

Μαζί με τους έμπειρους ανθρώπους του Μουσείου, ακολουθούμε τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου, ερχόμαστε σε επαφή με τις μυρωδιές, ακούμε τις ιστορίες των εργαζομένων μέσα από τα κορνούτα, αγγίζουμε τις μηχανές που λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα και γέμιζαν με ενέργεια και φως την πόλη… Και όλα αυτά με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Ώρες: 11:00
Κόστος: Ελεύθερη Είσοδο
Χώρος: Κεντρική καμινάδα δίπλα στο καφέ
Για οικογένειες και παιδιά άνω των 7 ετών
Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση

Presentation & Communication skills: Developing interview skills – Get yourself noticed | 25 Νοεμβρίου 2019

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Νοεμβρίου 2019 στο INNOVATHENS, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, εντάσσεται στον κύκλο σεμιναρίων «Presentation & Communication skills», έχει συνολική διάρκεια δύο ωρών και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το British Council. Στόχος του σεμιναρίου είναι να προσφέρει εφόδια στον υποψήφιο για να δημιουργήσει το βιογραφικό του σημείωμα και να αναδείξει τις δεξιότητες και τα επιτεύγματά του, που θα του επιτρέψουν να ξεχωρίσει κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης εργασίας στην αγγλική γλώσσα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε νέους 18-25 χρονών (φοιτητές, σπουδαστές και ανέργους), με γνώσεις Αγγλικών Β2 level (επίπεδο Lower ή αντίστοιχο).

Ώρες: 16:00 – 18:00
Χώρος διεξαγωγής: Ιnnovathens: Samsung Lab 2oς όροφος
Κόστος: Η παρακολούθηση είναι δωρεάν και όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετικό πιστοποιητικό παρακολούθησης.

JavaScript Meetups | 26 Νοεμβρίου 2019

Σεμινάριο για τις εξελίξεις στην γλώσσα προγραμματισμού JavaScript.

Games and Learning Alliance conference 2019 | 28 Νοεμβρίου 2019

Για πρώτη φορά το διεπιστημονικό συνέδριο Games and Learning Alliance conference θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις  27-29 Νοεμβρίου 2019. Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί έκθεση αφιερωμένη στα serious games από δημιουργούς και ομάδες που είτε προέρχονται από τον ακαδημαϊκό χώρο είτε από το game industry. Η θεματολογία της φετινής έκθεσης είναι Games of Impact, δηλαδήπαιχνίδια (ψηφιακά και μη) με έντονο κοινωνικό, περιβαντολλογικό και ανθρωπιστικό αποτύπωμα. 

Ώρες: 11:00 – 20:00
Χώρος: Innovathens powered by Samsung 

Industry 4.0 Now Crowdhackathon | 29 Νοεμβρίου 2019 – 1 Δεκεμβρίου 2019

O ΣΕΒ Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών  σε συνεργασία με την εταιρεία τεχνολογίας και ψηφιακής καινοτομίας Crowdpolicy, διοργανώνει στις 29, 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2019 τον πρώτο μαραθώνιο καινοτομίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον τομέα της βιομηχανίας, Industry 4.0 Now Crowdhackathon.

To Industry 4.0 Now Crowdhackathon είναι μία πρωτοβουλία ανοιχτής καινοτομίας και έχει στόχο να φέρει το οικοσύστημα της καινοτομίας και των startups κοντά στη βιομηχανία, ώστε να διερευνηθούν δυνατότητες και σενάρια ψηφιακού μετασχηματισμού και ανάπτυξης των ελληνικών επιχειρήσεων. 

Ώρες: 9:00 – 23:00
Χώρος διεξαγωγής: Ιnnovathens

The Christmas Factory και η Επέλαση των Ξωτικών | 30 Νοεμβρίου 2019 – 5 Ιανουαρίου 2020

Το The Christmas Factory και η Επέλαση των Ξωτικών, το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο της πόλης, επιστρέφει στην Αθήνα για να δώσει ξεχωριστό αέρα στις Γιορτές. Για ακόμη μια χρονιά, ο Άη Βασίλης, η Κυρά – Βασίλαινα και τα πονηρά Ξωτικά τους ετοιμάζουν την ομορφότερη Χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης, γεμάτη με παιχνίδια, λιχουδιές, παιδότοπους, δραστηριότητες αλλά και μια αγορά ιδανική για τα δώρα των Χριστουγέννων και είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους μικρούς και μεγάλους τους φίλους στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

20 Χρόνια Τεχνόπολη
Πρόγραμμα Νοεμβρίου 2019
Χώρος: Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Αθήνα. Τηλέφωνο: 2130109300
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b