MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΙΔΙ

Μια Πράσινη Νύχτα…στο Μουσείο: Sleepover για οικογένειες με παιδιά στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Το sleepover, για γονείς και παιδιά από 7 ετών, επιστρέφει για 3η φορά, 9 & 10 Νοεμβρίου 2019, στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου που μεταμορφώνεται για ένα βράδυ σε έναν χώρο παιχνιδιού, διασκέδασης και εξερεύνησης… του φυσικού περιβάλλοντος.

Monopoli Team

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το InnovAthens powered by Samsung, που έχει αφιερώσει τη φετινή χρονιά στο περιβάλλον με την ενότητα «Greenability», ενώνουν τις δυνάμεις τους και ανοίγουν τις πόρτες τους για ένα ξεχωριστό sleepover για οικογένειες και παιδιά από 7 ετών. Από το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 μέχρι και το πρωί της επόμενης, Κυριακής 10 Νοεμβρίου 2019, θα έχουν την ευκαιρία, μικροί και μεγάλοι, να κάνουν ένα ταξίδι στη γη μέσα από πολλές δραστηριότητες με θέμα –ποιο άλλο;- το περιβάλλον.

«Μια Πράσινη Νύχτα…στο Μουσείο»: Ένα βράδυ γεμάτο δημιουργία & μάθηση

Which side are you on? Το απόγευμα του Σαββάτου, λίγο πριν πέσει η νύχτα, οι μικροί και μεγάλοι μας φίλοι θα μοιραστούν σε δύο ομάδες: τα Σκαθάρια και τις Γάτες. Παίρνοντας πρώτα τη σκυτάλη τα Σκαθάρια θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν ζωντανά μυρμήγκια και σκαθάρια αλλά και αυθεντικά απολιθώματα εκατομμυρίων ετών, ανακαλύπτοντας το μαγικό κόσμο των εντόμων και το ρόλο τους στο οικοσύστημα.

Και όλα αυτά την ίδια ώρα που οι Γάτες παρακολουθώντας ένα ξεχωριστό εικαστικό εργαστήριο Steam θα φτιάξουν τα δικά τους φωτεινά ζουζούνια. Οι πρωτότυπες κατασκευές από ανακυκλώσιμα μπουκάλια νερού και φυσικά πολλή φαντασία θα συντροφεύουν τα παιδιά στον ύπνο τους.

Σκαθάρια και Γάτες θα απολαύσουν εναλλάξ τα εργαστήρια για να μη χάσουν κανένα, αφού μοιραστούν παρέα ένα γεύμα για να πάρουν δύναμη. Και μετά… ύπνος φυσικά.

Η Επόμενη μέρα των δραστηριοτήτων

Η επόμενη μέρα ξεκινά δυναμικά με ένα πλούσιο πρωινό για Σκαθάρια και Γάτες με πολλή όρεξη γιατί ακολουθεί… κυνήγι θησαυρού. Όλοι μαζί, θα ανακαλύψουν τα κλειδιά που τους δίνουν ενέργεια μέσα στο χώρο του παλιού εργοστασίου, θα μάθουν διασκεδάζοντας ποιες είναι οι παλαιότερες μορφές ενέργειας και θα ξεκλειδώσουν το μυστικό που θα τους βοηθήσει να κάνουν το περιβάλλον βιώσιμο.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα του Sleepover «Μια Πράσινη Νύχτα…στο Μουσείο»

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

18:00: Άφιξη στο Μουσείο και Σχηματισμός Ομάδων
18.30-19.00: Στρώσιμο κρεβατιών, γνωριμία και παιχνίδι
19.00-20.00: Ομάδα Σκαθάρια: Eργαστήρι «Μυρμηγκοφωλιά» | Ομάδα Γάτες: Eργαστήρι Steam «Πυγολαμπίδες στο Μουσείο» από την εικαστικό Γεωργία Λαζάρου.
20.00-21.00: Ένα ελαφρύ βραδινό όλοι μαζί παρέα.
21.00-22.00: Ομάδα Σκαθάρια: Εργαστήρι Steam «Πυγολαμπίδες στο Μουσείο» από την εικαστικό Γεωργία Λαζάρου. Ομάδα Γάτες: Eργαστήρι «Μυρμηγκοφωλιά».

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

8.30-9.30: Η μέρα ξεκινάει με ένα πλούσιο και θρεπτικό πρωινό.
9.30-10.30: «Ενεργειακό κυνήγι θησαυρού» στο Μουσείο για όλες τις ομάδες

**Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, οι συμμετέχοντες στο sleepover θα έχουν έκπτωση 10% στο Industrial Gas Museum Shop ενώ γι’ αυτούς η είσοδος στους μουσειακούς χώρους θα είναι ελεύθερη, καθώς και στο θεατρικό δρώμενο «Αφηγήσεις από έναν… Γκαζιέρη» στις 12:00-13:30.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε: Σάββατο 9 (18:00) έως Κυριακή 10 Νοεμβρίου (10:30)

Πού: Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι. Emai: [email protected][email protected] | https://gasmuseum.gr/index.php#

Είσοδος: 65€ γονιός και παιδί, στην τιμή περιλαμβάνονται οι δράσεις, τα γεύματα και τα στρώματα ύπνου

 Κρατήσεις & πληροφορίες: 2130109325, Δευτ.-Παρ., 11:00-17:00
*Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση.

 

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b