CHEF'S TIPS
Κιμάς από φακές, της Ελένης Πάτση, από το food blog The Veggie Sisters
Ένας απροσδόκητος, εναλλακτικός τρόπος για να μαγειρέψετε τις φακές!
Monopoli Team
31.10.2019
Υλικά
- 250 γρ. φακές
- 140 γρ. κρεμμύδι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 100 γρ. καρότο
- 50 γρ. πιπεριά
- 2 φλ. νερό
- 500 γρ. ντομάτα
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- ρίγανη, θυμάρι, μαϊντανό
- αλάτι κ πιπέρι
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και την πιπεριά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φακές με τα αλεσμένα λαχανικά και το νερό να πάρουν μια βράση. Κατόπιν προσθέτουμε τα μυρωδικά και την ντομάτα και μαγειρεύουμε, ώσπου να σωθούν τα υγρά και να πήξει το φαγάκι (αν δεν έχουν βράσει ακόμα οι φακές, βάζουμε λίγο ζεστό νερό). Στο τέλος προσθέτουμε το λάδι και το αλατοπίπερο. Συνοδεύουμε με ζυμαρικά της αρεσκείας μας. Εμείς συνήθως φτιάχνουμε πένες ή βίδες.
Καλή σας απόλαυση!
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες νόστιμες κι υγιεινές συνταγές από το The Veggie Sisters εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
«Τα εμβόλια είναι θύματα της επιτυχίας τους»
Πώς η ιστορία του μοναχικού Χρήστου από τους Αρκιούς συγκίνησε την Τζούλια Αμάτι;
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για την Τετάρτη 24 Απριλίου
ΕΣΠΑ: Όλα τα προγράμματα για τις επιχειρήσεις που θα βγουν στον αέρα το 2024
Τα ψηλόμεσα παντελόνια κυριαρχούν τη σεζόν ss2024
Αυτό το αεροδρόμιο είναι πλέον το καλύτερο στον κόσμο
Σοκολατένιο πασχαλινό αυγό γεμιστό με τιραμισού
Η Κέιτ Μίντλετον φωτογραφίζει τον πρίγκιπα Λούις για τα 6α γενέθλιά του
Περιμένοντας τον Γκοντό: Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος κάνει στάση στη Στέγη με το αριστούργημα του Μπέκετ
4 γραφικά χωριά κοντά στην Αθήνα για εκδρομές το Πάσχα