MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
06
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Χρωματιστές Ιστορίες, του Στράτη Μυριβήλη στο Θέατρο Σφενδόνη

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Οι «Χρωματιστές Ιστορίες» «ζωντανεύουν», σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου, από τις 4 Νοεμβρίου 2019 στο Θέατρο Σφενδόνη.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Ο παιδικός, ανεκπλήρωτος, καλοκαιρινός έρωτας του Τιτή. Ένας φτηνός χαρούμενος πιερότος με μάτια μαβιά. Ένας γάτος γόης, με τρίχωμα σαν χιονόλευκο μπουρνούζι.  Μια καμπουρίτσα, αληθινή κοκέτα.

Τι κοινό μπορεί να έχουν οι παραπάνω ήρωες; Αόρατοι για τους πολλούς, όχι όμως για τον Στράτη Μυριβήλη που τους αγκάλιασε στοργικά με λέξεις, αφιερώνοντας στον καθένα από μια μικρή, τρυφερή ιστορία. Όλες βρήκαν μια θέση στα «Χρωματιστά Βιβλία» του, τα οποία εκδόθηκαν σε διαφορετικές στιγμές της συγγραφικής του ζωής.

«Το πράσινο βιβλίο» (1935), «Το γαλάζιο βιβλίο» (1939), «Το κόκκινο βιβλίο» (1952) και «Το βυσσινί βιβλίο» (1959). Κάθε ιστορία αντιστοιχεί σ’ ένα χρώμα και όλες αποτελούν τη βάση για τις «Χρωματιστές Ιστορίες» του Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου.

Μετά την πρεμιέρα της τον περασμένο Ιούλιο στη Λέσβο, γενέθλιο τόπο του Μυριβήλη, η παράσταση συνεχίζει  πλέον στην Αθήνα.

Ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος παίρνει αυτούσια τέσσερα διηγήματα (Η Ροδιά, Ο Παντελής, Λούλης ο γόης, Η Καμπουρίτσα) του Μυριβήλη και τα συνδέει ευρηματικά με το «Τραγούδι της Γης». Το εμβληματικό λυρικό κείμενο του μεγάλου λογοτέχνη, το οποίο συμπυκνώνει τη φιλοσοφία του συνόλου του έργου του.

Πρόκειται για έναν ύμνο στη φύση, τη δημιουργία, την ίδια τη ζωή. Από την χρωματική παλέτα και το παραστατικό του λεξιλόγιο ξεπηδούν, άλλωστε, αυτά τα τέσσερα διηγήματα, αποκαλύπτοντας έναν άγνωστο, διαφορετικό Μυριβήλη. Το ίδιο ανθρώπινο και συνταρακτικό.

Έναν Μυριβήλη σύγχρονο, με χιούμορ, ο οποίος με συγκίνηση, τρυφερότητα κι απέραντο σεβασμό, στρέφει το ενδιαφέρον του στα απλά μα τόσο ουσιαστικά. Ακόμη και στην μικρότερη μορφή ζωής που υπάρχει στην φύση.

Φέτος, συμπληρώνεται μισός αιώνας από το θάνατό του και το έργο του παραμένει επίκαιρο. Φάρος που φωτίζει την ουσία των μικρών πραγμάτων.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Στράτης Μυριβήλης
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος

Σκηνικά: Κατερίνα Σαβράνη
Κοστούμια: Κατερίνα Σαβράνη
Μουσική: Χριστέλα Γκιζέλη
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Παίζουν: Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ινώ Μενεγάκη, Χριστέλα Γκιζέλη

Διάρκεια: 75’
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 15 ευρώ, Προπώληση: 12 ευρώ, Φοιτητικό/ΑΜΕΑ/ανέργων: 10 ευρώ
Πληροφορίες: Προπώληση: ticketservices.gr
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00
Διασκευή: Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Σφενδόνη, Μακρή 4, Μακρυγιάννη, τηλ.: 215 5158968
Φωτογραφίες: Aνδρέας Σιμόπουλος
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Artist Unknown – Η Ήβη ήταν εδώ: Η συγκλονιστική ιστορία της ζωγράφου Ήβης Στάγκαλη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Θαυματοποιός: Το έργο του πολυβραβευμένου Brian Friel τον Οκτώβριο στο Θέατρο Μπέλλος
Θεατρικά Νέα
Μια άλλη Θήβα: Σε ποια αθηναϊκά θέατρα θα δούμε την παράσταση το Φθινόπωρο
ΘΕΑΤΡΟ
Η Μαύρη Σαμπούκα γίνεται iconic και έρχεται στο Θέατρο Λυκαβηττού για μια μόνο παράσταση
Θεατρικά Νέα
πολίτες β’ κατηγορίας: Το φθινόπωρο επιστρέφουν στο θέατρο Καρέζη
Θεατρικά Νέα
Αλλά αυτοί είστε: Η νέα παράσταση της Σοφίας Μουτίδου το φθινόπωρο στο Μικρό Παλλάς
Θεατρικά Νέα
Εθνικό: Οι «Τρωάδες» της Ελένης Ευθυμίου ξεκινούν καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Μια Ιλιάδα: Σύγχρονη σκηνική εκδοχή του ομηρικού έπους με την Πέγκυ Τρικαλιώτη σε όλους τους ρόλους
Θεατρικά Νέα
Τρωάδες: Νέα παράσταση καθολικής προσβασιμότητας στην Επίδαυρο
Θεατρικά Νέα
Θεοδώρα, Αυτοκράτειρα του Βυζαντίου: Η νέα ελληνική όπερα στο Θέατρο Ολύμπια
ΘΕΑΤΡΟ
«Άμλετ» του Δημήτρη Καραντζά, με τη Στεφανία Γουλιώτη στο Θέατρο Βεάκη
Θεατρικά Νέα
«Γίγαντας»: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το εκρηκτικό πολιτικό έργο του Mark Rosenblatt