MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
14
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
BTS World Tour ‘Arirang’ in Goyang: Live Viewing
Dog of God (με υπότιτλους)
GOAT: Ο δρόμος προς την κορυφή (μεταγλωττισμένη)
Gorgona
Madonnas
Pillion
Primavera
Scream 7
Sirât
Solo Mio
The Drama
The Last Game
The Mortuary Assistant
The Super Mario Galaxy: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
The Super Mario Galaxy: Η ταινία (με υπότιτλους)
Twin Peaks: ο ύποπτος κόσμος
Undertone
Vampyr
Ένας προφήτης, μα τι προφήτης
Όλες οι Κυριακές
Αγιος Παΐσιος
Αμνετ
Ανάμεσα στις καλαμιές
Ανεμοδαρμένα ύψη
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Αποστολή χαίρε Μαρία
Βγαίνουν μέσα από τη Μάργκο
Γελοίοι έρωτες
Γερτρούδη
Δαβίδ: Το αγόρι που έγινε θρύλος (μεταγλωττισμένη)
Δυστυχώς βρίζω
Δύο εισαγγελείς
Είμαι η Κούβα
Ζωή σαν σινεμά
Ζωούπολη 2 (μεταγλωττισμένη)
Η θυσία
Η μικρή Αμελί (μεταγλωτισμένη)
Η μούμια από τον Λι Κρόνιν
Η τούρτα του προέδρου
Καποδίστριας
Μέρες οργής
Μαγγελάνος
Μαρσουπιλαμί (μεταγλωττισμένη)
Μια μάχη μετά την άλλη
Μπιτσκόμπερ
Μπλε βελούδο
Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά
Ο Λόγος
Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: Η συντροφιά του δαχτυλιδιού
Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: Οι δύο πύργοι
Ο βασιλιάς των βασιλιάδων: Μια ιστορία από τον Κάρολο Ντίκενς (μεταγλωττισμένη)
Οδός Μάλαγα
Οι Δοκιμάστριες
Ο μυστικός δείπνος
Ο μυστικός πράκτορας
Οργουελ: 2+2=5
Πολύ κοριτσίστικο όνομα το Πάττυ
Ράφτης
Ρέκβιεμ για ένα όνειρο
Σπασμένη φλέβα
Στην αγκαλιά του δέντρου
Στη σκιά της πορτοκαλιάς
Στον κόσμο των ζώων (μεταγλωττισμένη)
Συναισθηματική αξία
Τελευταία κλήση
Το Αριστερό μου Χέρι
Το κατά Ματθαίον ευαγγέλιο
Το μεγαλείο
Το μυστικό του δάσους
Το χρώμα του ροδιού
Τόμος 7
Φίλοι για πάντα
Χωρίς πατέρα
Κωμωδία

Μια νύχτα μαγική

O Κριστόφ Ονορέ πλάθει την πιο εναλλακτική αισθηματική κομεντί των τελευταίων ετών και χαρίζει στην Κιάρα Μαστρογιάνι το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στο Un Certain Regard του Φεστιβάλ Καννών.

stars-fullstars-fullstars-fullstars-emptystars-empty
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 90'
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Υπόθεση

Μετά από 20 χρόνια γάμου, η Μαρία αποφασίζει να αφήσει τη συζυγική στέγη. Μια νύχτα πηγαίνει στο δωμάτιο 212, στο ξενοδοχείο απέναντι από το σπίτι της. Από εκεί, η Μαρία έχει πανοραμική θέα του διαμερίσματος της, του συζύγου της, του γάμου της.

Διλήμματα σκληρά, αποφάσεις ζωής

Η Μαρία είναι μια πετυχημένη σύγχρονη γυναίκα που με αφορμή μια περιπέτεια απιστίας (δική της) που αποκαλύφθηκε αναρωτιέται αν πήρε τη σωστή απόφαση στη ζωή της όταν παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια τον Ρισάρ. Πολλοί από τους ανθρώπους της ζωής της έχουν άποψη για αυτό το θέμα και σχεδιάζουν να της την πουν με τον πλέον απροσδόκητο τρόπο. Στην φρέσκια και πρωτότυπη κομεντί του Ονορέ η φαντασία έχει τον πρώτο λόγο.

Στο νέο καταφύγιο της η Μαρία έρχεται αντιμέτωπη με το παρελθόν της καθώς την επισκέπτονται διάφορα φαντάσματα: η μητέρα της, οι πολυάριθμοι εραστές της, ο ίδιος ο σύζυγός της όπως τον πρωτογνώρισε στα 25 του με τον οποίο μάλιστα κάνει και πάλι σεξ, ακόμη ο πρώτος έρωτας του Ρισάρ, η δασκάλα πιάνου από την εφηβεία του. Σε τούτη τη μαγική βραδιά τα πάντα μπορούν να συμβούν. Τα άγχη και η ανασφάλεια πλημμυρίζουν την Μαρία που συνειδητοποιεί ότι ο  κυνισμός και η εγωπάθεια της είναι μάσκες που κρύβουν το πραγματικό πρόσωπό της.

Ο Ονορέ σε μεγάλα κέφια τιμά τους αγαπημένους του δημιουργούς (Σασά Γκιτρί, Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, Γούντι Άλεν) και κάνει σκόνη όλα τα κλισέ της ρομαντικής κομεντί, φτιάχνοντας ένα ονειρικό φιλμ που δεν έχει αντίστοιχο του. Το απρόβλεπτο, κάποιες στιγμές χιουμοριστικό, ενίοτε δραματικό και οριακά ρομαντικό φιλμ «Μια Νύχτα Μαγική» μιλά για την κρίση του ζευγαριού. Οι ειδυλλιακές αναμνήσεις και τα συγκινητικά κλεισίματα του ματιού πάνω στο θέμα- αλλά και το ίδιο το σινεμά και με ένα σούπερ soundtrack που θα σας συνεπάρει- είναι μόνο το πρόσχημα για να πει ο Ονορέ μερικές σκληρές και πικρές κουβέντες για το θεσμό του γάμου και την ειλικρίνεια στις σχέσεις.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Chambre 212/ On a magical night
Σκηνοθεσία: Κριστόφ Ονορέ
Σενάριο: Κριστόφ Ονορέ

Παίζουν: Κιάρα Μαστρογιάνι, βενσάν Λακόστ, Μπενζαμίν Μπιολέι καμίλ Κοτέν

Διάρκεια: 90'
Χώρα: Γαλλία
Έτος: 2019

Rating: 3
Διανομή: One from the heart
Περισσότερα από CINEMA