MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
CHEF'S TIPS

Σοκολατάκια Μανταρινιού από τη food blogger PanDora’s Kitchen

Εύκολα σοκολατάκια με αμύγδαλο και μανταρίνι

Monopoli Team

Υλικά για τα σοκολατάκια μανταρινιού
  • 100gr φλούδα μανταρινιού
  • 200gr αμύγδαλο
  • 280gr ζάχαρη
  • 80gr φρυγανιά
  • 300gr κουβερτούρα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο

Εκτέλεση

Πλένουμε τα μανταρίνια και τα ξεφλουδίζουμε. Βράζουμε τις φλούδες, πετάμε το πρώτο νερό και τις ξαναβράσουν σε καθαρό (αυτό γίνεται γιατί το πρώτο νερό είναι πικρό και θα έχουμε ένα πικρό αποτέλεσμα στο γλυκό μας). Αφού μαλακώσουν ελαφρώς, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί. Έπειτα τις φουρνίζουμε για 1 ώρα στους 100 βαθμούς να στεγνώσουν καλύτερα. Αφού κρυώσουν τις βάζουμε στον πολυκόφτη μαζί με το αμύγδαλο μέχρι να γίνει το μείγμα μια πάστα.

Αυτή την πάστα την βάζουμε μέσα σε μια φαρδιά κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και την φρυγανιά. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μέχρι να πάρουμε ένα εύπλαστο μείγμα. Με αυτό το μείγμα φτιάχνουμε μπαλάκια, τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν και έπειτα τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί μαζί με το σπορέλαιο (το σπορέλαιο δίνει γυαλάδα στη σοκολάτα). Αφήνουμε τα σοκολατάκια μανταρινιού να σταθεροποιηθούν και τα διατηρούμε είτε εντός είτε εκτός ψυγείου. Αν σας αρέσουν τα γλυκά με μανταρίνι μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την Χιώτικη μανταρινόπιτα. Ένα γλυκό γεμάτο γεύση και άρωμα!

Λίγα λόγια για την Pandora

Ονομάζομαι Δώρα Τσιμπή και δημιούργησα το blog μου (www.pandoraskitchen.gr) για να έχω παντού και πάντα μαζί  αγαπημένες συνταγές, καθώς και να τις μοιράζομαι εύκολα με φίλους. Το PanDora προέρχεται από το όνομά μου και την λέξη pan που στα Αγγλικά σημαίνει “κατσαρολικά”.  Εδώ και χρόνια έχω πάθος με το μαγείρεμα, το φαγητό και ό,τι σχετίζεται με αυτό. Ιδιαίτερη αδυναμία έχω στο brunch, στα γλυκά και στο μαγείρεμα με τα παιδιά. Η αγάπη μου για την μαγειρική ξεκίνησε από πολύ νωρίς περίπου στα 12 όταν ήταν και η πρώτη μου επαφή με την κουζίνα. Νιώθω πολύ τυχερή που κατάφερα να κάνω το hobby μου επάγγελμα και να βρίσκομαι μέσα σε μια κουζίνα το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Μπορείτε να βρείτε συνταγές της PanDora’s Kitchen και στα social media: InstagramFacebook, Blog

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b