MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Δημήτρης Μοθωναίος πρωταγωνιστεί σε ταινία στην Κίνα

“A day in the life of a teddy bear” λέγεται η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία ελληνοκινέζικης παραγωγής που σκηνοθετεί ο πρωτοεμφανιζόμενος Βασίλης Ξηρός και πρωταγωνιστεί ο Δημήτρης Μοθωναίος.

Monopoli Team

Το σενάριο και η σκηνοθεσία ανήκουν στον Βασίλη Ξήρο, ο οποίος έζησε τέσσερα χρόνια στη Σαγκάη και εμπνεύστηκε από τις ιστορίες που έζησε ο ίδιος ή είδε να εκτυλίσσονται γύρω του. Στόχος του ήταν να αποτυπώσει βιώματα και καταστάσεις που αφορούν ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων που έφυγαν τα τελευταία χρόνια για να ζήσουν στο εξωτερικό. Η πόλη της Σαγκάης αποτελεί και η ίδια πρωταγωνίστρια της ταινίας, με τις παραδοσιακές γειτονιές της και το κοσμοπολίτικο αποικιακό παρελθόν της να συνυπάρχουν δίπλα δίπλα στην υπερσύγχρονη μητρόπολη.

Η υπόθεση της ταινίας

Η ιστορία αφορά τη γνωριμία ενός Έλληνα και μίας Κινέζας στη Σαγκάη, τη στιγμή που οι ζωές τους βρίσκονται σε αντίθετα μονοπάτια: εκείνος μόλις έχει αφιχθεί στην Κίνα για να δουλέψει ως αρχιτέκτονας ενώ εκείνη ετοιμάζεται να φύγει για την Αυστρία για να συνεχίσει τις μουσικές σπουδές της. Εντούτοις, οι καταστάσεις που θα ζήσουν μαζί θα τους φέρουν ενώπιον διλημμάτων που αφορούν βασικές επιλογές ζωής.

Η ταινία “A day in the life of a teddy bear” αποτελεί το δεύτερο σενάριο του Βασίλη Ξηρού (το πρώτο είναι μια ελεύθερη προσαρμογή της Ιλιάδας στην αρχαία Κίνα). Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στη Σαγκάη, στη Λευκάδα και τη Βιέννη.

Ο Βασίλης Ξηρός εργάζεται στη διπλωματική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών από το 2002 και υπήρξε Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Σαγκάη από τον Νοέμβριο του 2015 έως τον Σεπτέμβριο του 2019.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ)

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Ο σκηνοθέτης Νίκος Κορνήλιος αφηγείται τη μάχη των σωμάτων με το βάρος του παρελθόντος
Cine News
Νέα σεζόν Beef, κλασικές ταινίες, πολυσυζητημένες σειρές – Τι βλέπουμε στην TV μετά το Πάσχα;
Cine News
Οκτώ σειρές για το απόλυτο binge, αυτό το πασχαλινό τριήμερο
Cine News
Η νέα σεζόν του Euphoria είναι εδώ – και όσα φέρνει αυτό το πασχαλινό τηλεοπτικό ΣΚ
Cine News
The Testaments: Διαθέσιμη αποκλειστικά στο Disney + η νέα, πρωτότυπη δραματική σειρά
Cine News
The Drama: Μια εξομολόγηση, ένα twist κι ένα ερώτημα χωρίς εύκολη απάντηση
Cine News
«Γιατί Είναι Μαύρα τα Βουνά»: Πρεμιέρα για τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ σε συμπαραγωγή COSMOTE TV
Cine News
Αυτή την εβδομάδα στην TV: Τα φαβορί των Emmys και κατανυκτικές ταινίες
Art & Culture
Sequels, remakes, spin-offs παντου: Μήπως το έχουμε παρακάνει;
Cine News
Weekend TV Picks: 2 σειρές και 7 ταινίες που θα δούμε το ΣΚ
Cine News
Το Disney+ ανανεώνει τη σειρά «Paradise» για 3o κύκλο επεισοδίων
Cine News
26o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Τα βραβεία