MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΗ

Escape Weekends: Λουτρά Υπάτης – Δάσος Οίτης

Με αφετηρία τη διαμονή σας στο Alexakis Hotel, ζήστε απόλυτες στιγμές χαλάρωσης στα ιαματικά λουτρά της Υπάτης, με θέα το επιβλητικό βουνό και το παρθένο δάσος της Οίτης.

Τα Ιαματικά Λουτρά Υπάτης
author-image Τάσος Τσομπανίδης

Πώς θα φτάσετε στην Υπάτη

Μόλις δύο ώρες μακριά από την Αθήνα και είκοσι λεπτά από τη Λαμία, στους πρόποδες του βουνού της Οίτης, βρίσκονται τα Ιαματικά Λουτρά Υπάτης. Ένας προορισμός ιδανικός για ν’ απολαυσετε θερμά μπάνια στην καρδιά του Φθινοπώρου, που θα σας ανανεώσουν και θα σας κάνουν να αισθανθείτε την απόλυτη ευεξία!

Διαμονή

Για τη διαμονή, επιλέξαμε για εσάς το ανακαινισμένο οικογενειακό ξενοδοχείο “Alexakis”.

Οι οικοδέσποινες, οι αδερφές Σοφία και Ιουλία Αλεξάκη, θα βρίσκονται εκεί πρόθυμες να σας εξυπηρετήσουν για οτιδήποτε χρειασθείτε, ενώ είναι οι ίδιες που θα σας ετοιμάσουν το πιο νόστιμο σπιτικό πρωινό που έχετε δοκιμάσει.

Πρόκειται για μια διαμονή “value for money”, αφού για τον μήνα Οκτώβριο η διανυκτέρευση στοιχίζει μόλις 40 ευρώ, ενώ το καθημερινό ιαματικό μπάνιο θα σας κοστίσει μόλις 4 ευρώ!

Ο καταρράκτης της Υπάτης

Σε απόσταση μόλις 10 λεπτών με τα πόδια απο το ξενοδοχείο, μπορείτε να κάνετε καθημερινά τα ιαματικά μπάνια σας, ενώ συμπληρωματικά το ξενοδοχείο διαθέτει ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα με χώρο για μασάζ, τζακούζι, σάουνα και χαμάμ, για μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία χαλάρωσης και ευεξίας!

Τα Ιαματικά Λουτρά Υπάτης

Κοντά στο «μαγικό» όρος Οίτη, δίπλα στον Σπερχειό ποταμό και μέσα σε ένα καταπράσινο πάρκο, βρίσκεται η ιαματική και θεραπευτική πηγή της Υπάτης (η οποία μεσουρανούσε για ιαματικά μπάνια και λουτρά τις δεκαετίες του ’80 και ’90) αναβλύζοντας από ένα φυσικό ρήγμα που παρουσιάζει την όψη φρέατος ή κρατήρα ηφαιστείου βάθους 16 μέτρων.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες των Ιαματικών Λουτρών

Σύμφωνα και με την επίσημη ιστοσελίδα λουτρών της Υπάτης, τα νερά της πηγής (σε θερμοκρασία 34 βαθμών κελσίου) λειτουργούν θεραπευτικά για παθήσεις και σύνδρομα των αγγείων, για αρτηριακές υπερτάσεις, για φλεβίτιδες, για παθήσεις της καρδιάς, για παθήσεις του δέρματος, για διαταραχές περιφερειακών νεύρων και μυών, για παραλύσεις και ατροφίες μυών και τέλος για αρθρίτιδες.

Τα Ιαματικά Λουτρά Υπάτης

Ο Εθνικός Δρυμός Οίτης

Αξίζει να επισκεφθείτε
  • Την κωμόπολη της Υπάτης στούς πρόποδες του βουνού της Οίτης. Εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε το πολύ αξιόλογο Αστεροσχολείο Υπάτης μ’ ένα ολοκληρωμένο τηλεσκοπείο στον θόλο του. Επίσκεψη κατόπιν τηλεφωνικής συνενόησης στο 2231028425.
  • Σε επτά χιλιόμετρα απο το ξενοδοχείο σας, σε μία διαδρομή περιτριγυρισμένη από πράσινο, θα συναντήσετε τη Μονή Αγάθωνος. Πρόκειται για ένα καλοσυντηρημένο μοναστήρι από το οποίο, εάν ο καιρός το επιτρέπει, θα απολαύσετε την θέα σε όλο τον κάμπο της Λαμίας.

Η Ιερά Μονή Αγάθωνος

  • Δίπλα στη Μονή Αγάθωνος, μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφείτε το μικρό αλλά ιδιαίτερα φροντισμένο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, εμπλουτισμένο με τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, το οποίο παρέχει πληροφορίες, που έχουν σχέση με τη Γεωλογία, Παλαιοντολογία, Κλιματολογία, Εδαφολογία και Οικολογία της περιοχής του Εθνικού Δρυμού Οίτης.

Στις κορυφές της Οίτης

Αξίζει να δοκιμάσετε

Για ποιοτικό φαγητό με πολύ καλές τιμές έχουμε να σας προτείνουμε τέσσερα εστιατόρια-ταβέρνες σε αποστάσεις πολύ κοντά απο το ξενοδοχείο “Alexakis”.

  • Στα Λουτρά Υπάτης τις “Μουριές” (Τηλ. 22310524488).
  • Στην Υπάτη το “Στέκι του Ντάρη” (Τηλ. 2231098065).
  • Στο Λιανοκλάδι “Το Οικογενειακό” (Τηλ. 2231079051).
  • Στούς Κομποτάδες “Τα τζάκια” (Τηλ. 2231096171).

Η κωμόπολη της Υπάτης

Budget

Για ένα Σαββατοκύριακο με δύο διανυκτερεύσεις, ένα ζευγάρι θα χρειασθεί:

  • Για διόδια και βενζίνη περίπου τα 75 ευρώ.
  • Για δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο “Alexakis” 80 ευρώ
  • Εξοδα φαγητού και άλλα έξοδα περίπου τα 100 ευρώ.

Εάν είστε ζευγάρι υπολογίστε περίπου τα έξοδά σας στα 250 ευρώ, εάν ακολουθήσετε τις προτάσεις μας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ξενοδοχείο “Alexakis”
Λουτρά Υπάτης, Φθιώτιδα
www.hotelalexakis.gr
Τηλ. 2531059380

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b