CHEF'S TIPS
                Πάβλοβα από τη food blogger greekmamachef
Ένα γλυκό οικονομικό, αφράτο, νόστιμο και εύκολο από τη food blogger greekmamachef
      
                  
              
          Monopoli Team          
          
        21.10.2019
        A
  A
Υλικά
- 6 ασπράδια αβγών
 
- 1κγ κορν φλάουρ
 
- 200γρ ζάχαρη
 
- 1κγ λευκό ξύδι
 
Για την κρέμα
- Μπορείτε να χτυπήσετε σαντιγύ ή 1 φακελάκι κρέμα πατισερί
 
- Φρέσκιες φράουλες
 
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν σε σιγανή ένταση αρχικά και μετά σε μέτρια προς δυνατή
 
- Σταδιακά προσθέτουμε την ζάχαρη, την οποία έχουμε περάσει από το μπλέντερ για να γίνει ψιλή ψιλή και να διαλυθεί πιο εύκολα
 
- Τέλος, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το ξύδι. Μπορείτε επίσης να βάλετε κρέμα ταρτάρ, αντί για κορν φλάουρ! Το χτυπάμε για ένα λεπτό δυνατά και η μαρέγκα μας είναι έτοιμη
 
- Απλώνουμε σε έναν ομοιόμορφο κύκλο την μαρέγκα στο ταψί πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί. Πατάμε λίγο επειδή θα αφρατέψει πολύ στο ψήσιμο
 
- Ψήνουμε στους 130° κελσίου στον αέρα για 65 λεπτά.
 
- Μόλις περάσει η ώρα ψησίματος, σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε την πάβλοβα να κρυώσει τελείως. Δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου, αλλιώς θα πέσει ο όγκος της και θα μαλακώσει. Κάντε υπομονή τουλάχιστον 3 ώρες
 
- Φτιάχνουμε την κρέμα η σαντιγί μας, απλώνουμε πάνω από την πάβλοβα και βάζουμε από πάνω τις φράουλες!
 
* Σε ένα κατσαρολάκι μπορείτε να βράσετε 15 φράουλες κομμένες με 1/4 κούπας ζάχαρη, λίγο λεμόνι και να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο σιρόπι να την συνοδεύσετε!
Μπορείτε να δείτε περισσότερες συνταγές της greekmamachef εδώ.
          
          
        - Μπορείτε να χτυπήσετε σαντιγύ ή 1 φακελάκι κρέμα πατισερί
 - Φρέσκιες φράουλες
 
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν σε σιγανή ένταση αρχικά και μετά σε μέτρια προς δυνατή
 
- Σταδιακά προσθέτουμε την ζάχαρη, την οποία έχουμε περάσει από το μπλέντερ για να γίνει ψιλή ψιλή και να διαλυθεί πιο εύκολα
 
- Τέλος, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το ξύδι. Μπορείτε επίσης να βάλετε κρέμα ταρτάρ, αντί για κορν φλάουρ! Το χτυπάμε για ένα λεπτό δυνατά και η μαρέγκα μας είναι έτοιμη
 
- Απλώνουμε σε έναν ομοιόμορφο κύκλο την μαρέγκα στο ταψί πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί. Πατάμε λίγο επειδή θα αφρατέψει πολύ στο ψήσιμο
 
- Ψήνουμε στους 130° κελσίου στον αέρα για 65 λεπτά.
 
- Μόλις περάσει η ώρα ψησίματος, σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε την πάβλοβα να κρυώσει τελείως. Δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου, αλλιώς θα πέσει ο όγκος της και θα μαλακώσει. Κάντε υπομονή τουλάχιστον 3 ώρες
 
- Φτιάχνουμε την κρέμα η σαντιγί μας, απλώνουμε πάνω από την πάβλοβα και βάζουμε από πάνω τις φράουλες!
 
* Σε ένα κατσαρολάκι μπορείτε να βράσετε 15 φράουλες κομμένες με 1/4 κούπας ζάχαρη, λίγο λεμόνι και να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο σιρόπι να την συνοδεύσετε!
Μπορείτε να δείτε περισσότερες συνταγές της greekmamachef εδώ.
Μπορείτε να δείτε περισσότερες συνταγές της greekmamachef εδώ.
A
  A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  
  Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
  
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ  
        
      
        
      
      
      
        
      
    NEWS FEED
    ΔΗΜΟΦΙΛΗ  
  
  
  Songs in Revolution: Ο Δήμος Δημητριάδης με εκλεκτούς καλεσμένους στο Μέγαρο
          
                    
            
            Ο Γιώργος Μπαλατσινος καλλιτεχνικός διευθυντής της ιταλικής Istituzione Sinfonica Abruzzese
          
                    
            
            Λήγει η προθεσμία για τον Προσωπικό Αριθμό – Τα βήματα για την έκδοσή του
          
                    
            
            66ο ΦΚΘ: Ο “Άμνετ” είναι ο καλύτερος “Αμλετ” που έχεις δει
          
                    
            
            Τι προβλέπει η ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης – Οι ημερομηνίες αιτήσεων και πληρωμών
          
                    
            
            Jacques Greene και Nosaj Thing στο Ρομάντσο
          
                    
            
            66ο ΦΚΘ: Τρία 24ωρα μέσα σε μια κινηματογραφική αίθουσα
          
                    
            
            Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τρίτη 4 Νοεμβρίου
          
                    
            
            Soft cookies σε 15 λεπτά  – χωρίς ζάχαρη, χωρίς αλεύρι και χωρίς μίξερ
          
                    
            
            Τα Χρόνια, της Αννί Ερνώ στο Θέατρο Θησείον
          
            
        