MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Free City: 11 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην Αθήνα

Παραστάσεις, συναυλίες, εκδηλώσεις και πολλές άλλες δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα, από την Παρασκευή 18 έως 20 Οκτωβρίου 2019.

Monopoli Team

ΒΙΒΛΙΟ

Οι Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχαν οι Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου με αφορμή την «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», ο Δήμος Αθηναίων και το Δίκτυο Πολιτισμού Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net ετοίμασαν για τους κατοίκους της πόλης μια σειρά από νέες, συναρπαστικές διαδρομές για όλη τη χρονιά παρέα με γνωστούς, αγαπημένους συγγραφείς και τα βιβλία τους. Η πρώτη διαδρομή ξεκινά το Σάββατο, εμπνευσμένη από «Τα μηχανάκια», το πρώτο βιβλίο που εξέδωσε ο Μένης Κουμανταρέας το 1962, με αφορμή την επανέκδοσή του από τις Εκδόσεις Πατάκη.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Σάββατο 19/10, 13:30 – 14:30
Βιβλιοπωλείο Πατάκη, Ακαδημίας 65
Συμμετοχή ελεύθερη με απαραίτητη προεγγραφή.

«Το Ταξίδι», παρουσίαση του βιβλίου της Βιργινίας Φατσή

Η Εταιρεία Γνώσης Λόγος εξέδωσε πρόσφατα ένα νέο λογοτεχνικό βιβλίο της Βιργινίας Φατσή με τίτλο “Το Ταξίδι”, που αναφέρεται στις περιπέτειες του Οδυσσέα και της Πηνελόπης. Μέσα από το βιβλίο διακρίνουμε την μεγάλη αγάπη που τους ενώνει, είναι μια αγάπη που εξαπλώνεται σε όλους εμάς που θέλουμε να ξεκινήσουμε το δικό μας Ταξίδι στους χώρους των θεών και των ανθρώπων, εκεί που η μοίρα ενώνεται με την ελεύθερη βούληση και ο άνθρωπος μοιάζει με τον θεό που αγαπάει.
Παρασκευή 18/10, 17:30 – 20:00
Βιβλιοπωλείο Πύρινος Κόσμος, Ιπποκράτους 16

ΘΕΑΤΡΟ

“Το πιάνο. Κωμωδία για κούκλες”

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα Ελεύθερη”, θα παρουσιαστεί το μονόπρακτο “Το πιάνο. Κωμωδία για κούκλες” του Βασίλη Ρώτα, σε μορφή θεατρικού αναλογίου, σε σκηνοθετική επιμέλεια του Γιώργου Παπαγεωργίου, από σπουδαστές της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου (Δημήτρης Καπουράνης, Σπύρος Μαραγκουδάκης, Βασίλης Μηλιώνης, Μελίνα Πολυζώνη).
Σάββατο 19/10, 19:00
Εθνικό Θέατρο – Κτίριο Τσίλλερ, Αγίου Κωνσταντίνου 22

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

“Το Χαμένο Κείμενο”: Video Walk της εικαστικού Νίνας Παππά

Η εικαστικός Νίνα Παππά παρουσιάζει το έργο της με τίτλο “Το Χαμένο Κείμενο”, μία διαδραστική βίντεο-περιήγηση (video walk) στο Επιγραφικό Μουσείο. Το έργο προτείνει στον θεατή μία πολυεπίπεδη διαδρομή στον χώρο των εκθεμάτων, μια σύνθετη οπτικοακουστική εμπειρία στον κόσμο της επιγραφικής. Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιγραφικοί μας υποδέχονται στον χώρο τους και μας αποκαλύπτουν σημειώσεις, χειρόγραφα, φωτογραφίες, βιβλία, διαφάνειες και έκτυπα για να μας περιγράψουν τους ιδιαίτερους τρόπους της έρευνάς τους. Μας αφηγούνται ιστορίες για τις χρονοβόρες και αγωνιώδεις προσπάθειές τους να αποκρυπτογραφήσουν τα φθαρμένα κείμενα και να συναρμολογήσουν τις τεμαχισμένες επιγραφές.
Παρασκευή 18/10, 18:30
Επιγραφικό Μουσείο, Τοσίτσα 1

«Ποιητικά – Η ζωγραφική συναντάει την ποίηση» στο ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει μια μεγάλη αναδρομική έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη με ζωγραφικές ενότητες του καλλιτέχνη οι οποίες αναφέρονται, εμπνέονται και συνομιλούν με τους ποιητές και τον ποιητικό τους λόγο.
Παρασκευή 18/10, Σάββατο 19/10, Κυριακή 20/10, 09:00 – 22:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Καλλιθέα

Ο μη κερδοσκοπικός, πολιτιστικός και επιμορφωτικός σύλλογος «The Basement», διοργανώνει στον Δήμο Καλλιθέας, το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival) στον Δημοτικό Κινηματογράφο Καλλιθέας Καλυψώ. Οι προβολές ξεκινούν καθημερινά στις 5 μ.μ. και διαρκούν έως τις 11.00 μ.μ. Θα προβληθούν 235 ταινίες – μικρού και μεγάλου μήκους – από 48 χώρες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλων των ειδών τις ταινίες όπως κωμωδίες, αισθηματικές, περιπέτειες, αστυνομικές, τρόμου, θρίλερ, επιστημονικής φαντασίας και κινουμένων σχεδίων. Εκτός από τις ταινίες μυθοπλασίας υπάρχουν και ντοκιμαντέρ, καθώς και πειραματικές.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των ταινιών εδώ.
Καθημερινά, 17.00 – 23.00 (έως και την Κυριακή 27/10)
 Δημοτικός Κινηματογράφος Καλλιθέας «Καλυψώ», Γρ. Λαμπράκη & Καλυψούς

 Προβολή ντοκιμαντέρ “Η Ανατολή Έδυσε”

Ο ομφάλιος λώρος Ελλάδας-Μικράς Ασίας κόπηκε σε μια στιγμή. Το πώς, το πότε και πολλά γιατί βασανίζουν την Ιστορία. Η τραγωδία ξετυλίγεται μέσα από τον λόγο και τα συναισθήματα ενός πολεμικού ανταποκριτή, δημοσιογράφου και ποιητή. Από τα σκληρά πεδία των μαχών και τα ερείπια, αναδύεται στο τέλος το ανθρώπινο δράμα. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ υπογράφει ο Αλέξανδρος Παπαηλιού και την ιστορική επιμέλεια η Ειρήνη Σαρίογλου.
Σάββατο 19/10, 18:00, Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου “Καμίνι”
Κυριακή 20 Οκτωβρίου, 20:30, Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

“Μια βόλτα στο Πάρκο” με τον Αργύρη Πανταζάρα στο ΚΠΙΣΝ

Είτε γνωρίζετε ήδη το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος είτε όχι, η σειρά ξεναγήσεων “Μια Βόλτα στο Πάρκο” ρίχνει ένα διαφορετικό φως στο γνώριμο πια τοπίο. Καλλιτέχνες αναλαμβάνουν τον ρόλο του ξεναγού και συνοδεύουν τους επισκέπτες σε έναν περίπατο όπου η φύση, η ιστορία, η ποίηση και η προσωπική αφήγηση συνθέτουν μια διαφορετική κάθε φορά διαδρομή, με την καθοδήγηση της σκηνοθέτιδος και δραματουργού Τζωρτζίνας Κακουδάκη. Τον ρόλο του ξεναγού αναλαμβάνει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Αργύρης Πανταζάρας. Έως 20 συμμετοχές ανά ξενάγηση.
Σάββατο 19/10, 12:00, 13:00, 14:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή.

Τhe Quiet Volume: Ant Hampton & Tim Etchells

Ο Tim Etchells, ηγετική μορφή της Forced Entertainment, μαζί με τον διεθνούς φήμης Βρετανό Ant Hampton, είναι οι δημιουργοί της συμμετοχικής περφόρμανς «Τhe Quiet Volume», η οποία έχει ταξιδέψει σε 12 χώρες μέχρι σήμερα και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στα αναγνωστήρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος δύο συμμετέχοντες, καθισμένοι ο ένας δίπλα στον άλλον σε ένα τραπέζι. φορούν ακουστικά και έχουν μπροστά τους ένα κόκκινο και ένα κίτρινο τετράδιο και μερικούς τόμους βιβλίων. Καθώς λαμβάνουν στα ακουστικά τους οδηγίες ψιθυριστά, διαβάζουν σιωπηλά αποσπάσματα από τη μικρή στοίβα των βιβλίων τους.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Παρασκευή 18/10, Σάββατο 19/10, Κυριακή 10/10, 18:00 – 21:40 (20λεπτα slots)
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή

Ο Don Letts στο ΚΠΙΣΝ

Η σειρά μουσικών συναντήσεων SNFCC Sessions παρουσιάζει έναν μύθο, τον κινηματογραφιστή, DJ και μουσικό Don Letts. Είναι ο DJ που σύστησε τη reggae σε ολόκληρη τη γενιά του punk. Ως DJ στο πρώτο punk club, το Roxy, το 1977, ο Don υιοθέτησε τη D.I.Y. νοοτροπία της reggae και ξεκίνησε την πρώτη του ταινία, The Punk Rock Movie, ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ για τη βρετανική σκηνή του πανκ. Τη συζήτηση με τον Don Letts θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Παναγιώτης Μένεγος. Θα ακολουθήσει dj set.
Κυριακή 20/10, 19:30 (ανοιχτή συζήτηση), 21.00 (dj set)
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Αγώνες επίδειξης Sup & Kayak στο ΚΠΙΣΝ

Η ελληνική Ομοσπονδία ΚΑΝΟΕ-ΚΑΓΙΑΚ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, διοργανώνει αγώνες επίδειξης Κανόε Καγιάκ και Sup για αθλητές της Ομοσπονδίας, με σκοπό την ανάπτυξη του αθλήματος και την εξοικείωση των επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ με αυτό.
Κυριακή 20/10, 10:00 – 13:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b