MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  PERFORMANCE

  The Quiet Volume: Δωρεάν διαδραστική Performance των Ant Hampton και Tim Etchells στο ΚΠΙΣΝ

  Από την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου και καθημερινά, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το «The Quiet Volume», τη συμμετοχική performance των Βρετανών Ant Hampton και Tim Etchells.

  | Φωτογραφίες: Lorena Fernandez
  Monopoli Team

  Το «The Quiet Volume», το οποίο θα πραγματοποιείται από την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 και καθημερινά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, είναι ένας συνδυασμός σιωπής και συγκέντρωσης, φέρνει στην επιφάνεια τη μαγεία που κρύβεται στην καρδιά της εμπειρίας της ανάγνωσης, απελευθερώνοντας στοιχεία που θεωρούμε βαθιά προσωπικά και, την ίδια στιγμή, μας καλεί να τα μοιραστούμε με έναν άλλον αναγνώστη.

  The Quiet Volume: Μια συμμετοχική performance

  Ανήκει στο είδος του «Autoteatro», ενός καινούριου είδους performance μικρής κλίμακας, ειδικά σχεδιασμένης για συγκεκριμένους χώρους, που ζωντανεύει με τη συμμετοχή του κοινού. Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν ακουστικές ή οπτικές οδηγίες τις οποίες πρέπει να ακολουθήσουν και σταδιακά ξεδιπλώνεται η performance.

  Σε αυτό το πλαίσιο, τo «The Quiet Volume», που εκδοχές του έχουν παρουσιαστεί σε δώδεκα χώρες έως σήμερα, δημιουργεί μια διαφορετική εμπειρία για τους επισκέπτες/αναγνώστες και εξερευνά την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα των αναγνωστηρίων μιας βιβλιοθήκης.

  Η ελληνική εκδοχή

  Στα αναγνωστήρια στον δεύτερο όροφο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, δύο συμμετέχοντες, καθισμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο σε ένα τραπέζι, φορούν ακουστικά και έχουν μπροστά τους ένα κόκκινο και ένα κίτρινο τετράδιο και μερικούς τόμους βιβλίων. Καθώς λαμβάνουν στα ακουστικά τους οδηγίες ψιθυριστά, διαβάζουν σιωπηλά αποσπάσματα από τη μικρή στοίβα των βιβλίων τους.

  Η ελληνική εκδοχή του «The Quiet Volume» δημιουργήθηκε με την καθοδήγηση του Ant Hampton.

  Λίγα λόγια για τον Ant Hampton

  Ο Ant Hampton, Βρετανός καλλιτέχνης, δημιουργός της performance, έχει την έδρα του στη Γερμανία. Οι δουλειές του διαφοροποιούνται κάθε φορά σε ύφος και περιεχόμενο, διερευνούν, όμως, πάντα επίμονα την ένταση ανάμεσα στη φόρμα και το ζητούμενο της ζωντανής εμπειρίας. Εδώ και είκοσι χρόνια αναπτύσσει νέους τρόπους της performance, καθοδηγώντας τους θεατές να δημιουργούν επί τόπου παραστάσεις ακολουθώντας οδηγίες. Έργα του, όπως το Hello for Dummies, Guru Guru, Cue China, OK OK, This is Not My Voice Speaking και The Extra People, συνεχίζουν να ταξιδεύουν ανά τον κόσμο, με εκδοχές σε περισσότερες από 60 διαφορετικές γλώσσες.

  Λίγα λόγια για τον Tim Etchells

  Ο Tim Etchells ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο και η δουλειά του περιλαμβάνει performances, εικαστικές δημιουργίες και έργα μυθοπλασίας. Είναι η ηγετική φυσιογνωμία της Forced Entertainment, της παγκοσμίου φήμης ομάδας performance, με έδρα το Sheffield. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικούς χώρους πολιτισμού ανά τον κόσμο. Σήμερα, διδάσκει performance και δημιουργική γραφή στο Πανεπιστήμιο του Lancaster. Πρόσφατες εκθέσεις του: Tate Modern, Cubitt, Hayward Gallery, Bloomberg SPACE, Turner Contemporary, The Grundy και Compton Verney (Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και Witte de With (Ρότερνταμ) και MUHKA (Αμβέρσα).

  Τα βιβλία

  Η χρήση του βιβλίου «Περί τυφλότητος» του Ζοζέ Σαραμάγκου σε μετάφραση Αθηνάς Ψυλλιά (2013) γίνεται με την ευγενική παραχώρηση των εκδόσεων Καστανιώτη.

  Η χρήση των βιβλίων της Άγκοτα Κρίστοφ «Το μεγάλο τετράδιο» και «Το τρίτο ψέμα» σε μετάφραση Χρύσας Τσαμαδού (Εκδόσεις Εξάντας, 1986 & 1995), καθώς και «Η απόδειξη» σε μετάφραση Αγνής Μεταφτσή (Εκδόσεις Εξάντας, 1990) γίνεται με την ευγενική παραχώρηση των μεταφραστριών.

  Η χρήση του βιβλίου «Όταν ήμαστε ορφανοί» του Καζούο Ισιγκούρο σε μετάφραση Αργυρώς Μαντόγλου (2019) γίνεται με την ευγενική παραχώρηση των εκδόσεων Ψυχογιός.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  «The Quiet Volume»

  Συμμετοχική Performance των Ant Hampton & Tim Etchells
  Από 11 Οκτωβρίου 2019 έως 31 Δεκεμβρίου 2019 | Από τις 18:00

  Συντελεστές ελληνικής εκδοχής:

  Μετάφραση: Γιάννης Βογιατζής
  Πρώτη Φωνή: Γιώργος Κριθάρας
  Παιδική Φωνή: Παναγιώτης Λέκκας
  Τρίτη Φωνή: Αλίκη Αλεξανδράκη

  Είσοδος Ελεύθερη – Ηλεκτρονική Προεγγραφή εδώ

  Χώρος: Εθνική Βιβλιοθήκη, Αναγνωστήριο 2ου Ορόφου, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλέφωνο:  21 6809 1000.

  Περισσότερες πληροφορίες στο SNFCC.org

   

  Περισσότερα από Εκδηλώσεις
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ