CHEF'S TIPS
Σπετζοφάι στο φούρνο από τη food blogger Marysgramm
Νόστιμο παραδοσιακό φαγητό του Πηλίου, όπου το όνομα του το παίρνει από την πιπεριά, που στην τοπική διάλεκτο λέγεται σπέτζα.
Monopoli Team
15.10.2019
Υλικά
- 7 πιπεριές πράσινες χοντροκομμένες
- 4 πιπεριές κόκκινες χοντροκομμένες
- 1 κρεμμύδι στον τρίφτη
- 1 σκελίδα σκόρδου στον τρίφτη
- 4 λουκάνικα χωριάτικα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τομάτες τριμμένες
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Βάλτε όλες τις χοντροκομμένες πιπεριές στο ταψί, διαλύστε τον πελτέ στο νερό και ρίξτε το πάνω από τις πιπεριές, λίγο ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Μετά από αυτό το 30λεπτο, βάλτε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα λουκάνικα σε μικρά κομμάτια, την τριμμένη τομάτα, αλάτι και πιπέρι και ξαναψήστε ακόμα 30 λεπτά.
Tip: Προσθέστε λίγο προζυμένιο ψωμί και απολαύστε το!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Είστε ή μπαίνετε στην εμμηνόπαυση; Αυτή είναι η συνήθεια που θα «εξουδετερώσει» τα συμπτώματα
Ιωάννα Τριανταφυλλίδου: Πάντα και παντού, οι γυναίκες κρινόμαστε πιο αυστηρά
Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Παρασκευή 19 Απριλίου
Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας: #WearYourEverydayGenes
Πρωτοσέλιδα: Τι διαβάζουμε στις εφημερίδες την Παρασκευή 19 Απριλίου
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 6 προτάσεις για την Παρασκευή 19 Απριλίου
Βρέθηκε το μεγαλύτερο θαλάσσιο «τέρας» στην ιστορία – Μακρύτερο από δύο λεωφορεία
Η Αθήνα αναδείχθηκε ως η πόλη με την πιο ωραία μυρωδιά στον κόσμο
Πανευρωπαϊκός έλεγχος σε 576 «influencers» – 20 Έλληνες στη λίστα
Πώς να στεγνώνεις τα λεπτά μαλλιά σου, ενισχύοντας τον όγκο τους