MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
20
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
  • ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
    CHEF'S TIPS

    Σπετζοφάι στο φούρνο από τη food blogger Marysgramm

    Νόστιμο παραδοσιακό φαγητό του Πηλίου, όπου το όνομα του το παίρνει από την πιπεριά, που στην τοπική διάλεκτο λέγεται σπέτζα.

    Monopoli Team

    Υλικά

    • 7 πιπεριές πράσινες χοντροκομμένες
    • 4 πιπεριές κόκκινες χοντροκομμένες
    • 1 κρεμμύδι στον τρίφτη
    • 1 σκελίδα σκόρδου στον τρίφτη
    • 4 λουκάνικα χωριάτικα
    • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τομάτες τριμμένες
    • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
    • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
    • Ελαιόλαδο
    • Αλάτι και πιπέρι

    Εκτέλεση

    Βάλτε όλες τις χοντροκομμένες πιπεριές στο ταψί, διαλύστε τον πελτέ στο νερό και ρίξτε το πάνω από τις πιπεριές, λίγο ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Μετά από αυτό το 30λεπτο, βάλτε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα λουκάνικα σε μικρά κομμάτια, την τριμμένη τομάτα, αλάτι και πιπέρι και ξαναψήστε ακόμα 30 λεπτά.

    Tip: Προσθέστε λίγο προζυμένιο ψωμί και απολαύστε το!

    Περισσότερα από ΕΥ ΖΗΝ
    Ήξερες ότι υπάρχουν άλλες 5 «Σπάρτες» στις ΗΠΑ;