CHEF'S TIPS
Σπετζοφάι στο φούρνο από τη food blogger Marysgramm
Νόστιμο παραδοσιακό φαγητό του Πηλίου, όπου το όνομα του το παίρνει από την πιπεριά, που στην τοπική διάλεκτο λέγεται σπέτζα.
![](https://www.monopoli.gr/wp-content/uploads/2019/10/tso.jpg)
Monopoli Team
15.10.2019
Υλικά
Εκτέλεση
- 7 πιπεριές πράσινες χοντροκομμένες
- 4 πιπεριές κόκκινες χοντροκομμένες
- 1 κρεμμύδι στον τρίφτη
- 1 σκελίδα σκόρδου στον τρίφτη
- 4 λουκάνικα χωριάτικα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τομάτες τριμμένες
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
![](https://www.monopoli.gr/wp-content/uploads/2019/10/spe.jpg)
Βάλτε όλες τις χοντροκομμένες πιπεριές στο ταψί, διαλύστε τον πελτέ στο νερό και ρίξτε το πάνω από τις πιπεριές, λίγο ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Μετά από αυτό το 30λεπτο, βάλτε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα λουκάνικα σε μικρά κομμάτια, την τριμμένη τομάτα, αλάτι και πιπέρι και ξαναψήστε ακόμα 30 λεπτά.
Tip: Προσθέστε λίγο προζυμένιο ψωμί και απολαύστε το!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Οι 14 μαγευτικές παραλίες της Ελλάδας που ξεχωρίζει το Lonely Planet
Πώς η ζέστη μπορεί να επηρεάσει την υγεία της καρδιάς
Συνδύασε το σορτς σου με 5 cool κομμάτια και κλέψε τις εντυπώσεις
3+1 τρόποι για να απαλλαγείς από τα κουνούπια με φυσικό τρόπο
Θάνος Μπίρκος: «Το θέατρο είναι πολιτική πράξη, πρέπει να μιλάει» (vid)
Μίμης Πλέσσας – Τα κινηματογραφικά: Μια μουσική παράσταση του Γιώργου Βάλαρη τον Οκτώβριο στο Θέατρο Παλλάς
Η Melodrakma Universal μάς προσκαλεί σε ένα μαγευτικό ταξίδι στην Κούβα
ΜΚΤ: Το Cycladic Young Patrons Summer Weekend έγινε 10 χρονών και το γιόρτασε στην Αντίπαρο
18ο Φεστιβάλ Οίτης: Ένα ξεχωριστό ταξίδι στις μουσικές και τις εικόνες της Μεσογείου ξεκινά
Οι Γιαγκίνηδες μας ξεσηκώνουν με νέο medley στην καρδιά του καλοκαιριού