MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Cycladic Late Night: πάρτυ στο μουσείο με τον… Πικάσο

Με αφορμή την Έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και Πηλός», το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει «Cycladic Late Night», την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019, με μειωμένο εισιτήριο για την έκθεση, μουσική και ποτό.

Οι CHICKN | Φωτογραφία: Paris Tavitian
Monopoli Team

Δύο περίπου εβδομάδες πριν το τέλος της πολυσυζητημένης έκθεσης«Πικάσο και Αρχαιότητα.Γραμμή και πηλός» στις 20 Οκτωβρίου, το  Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει Cycladic Late Night,την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 από τις 21:00 ως τις 00:00, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στην έκθεση με μειωμένο εισιτήριο 5€, μουσική και ποτό.

Φωτογραφία: Paris Tavitian

Ποιοι θα συμμετέχουν;

Μουσικοί της εγχώριας σκηνής, οι CHICKN, Νίκος Κυριαζόπουλος, TurboTeeth, θα παίξουν ζωντανά,παρουσιάζοντας τρία διαφορετικά acts στους χώρους του Μεγάρου Σταθάτου. Παράλληλα οι Yorgia Karidi και Yparxei Provlima Amalia θα επιλέξουν μουσικές στο Cycladic Café σε ένα djset ειδικά για την βραδιά.

Λίγα λόγια για την έκθεση

Η έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» που έχει φτάσει τους 25.000 επισκέπτες,οργανώθηκε στο πλαίσιο της σειράς εκθέσεων «Θεϊκοί Διάλογοι» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και αποτελεί έναν ζωντανό και πρωτότυπο διάλογο ανάμεσα σε έργα του μεγάλου Ισπανού καλλιτέχνη και αρχαιότητες.

Για πρώτη φορά 68 σπάνια κεραμικά και σχέδια του Πικάσο «συνομιλούν» θεματικά με 67 αρχαία έργα, δημιουργώντας έναν «Θεϊκό Διάλογο» μεταξύ της αρχαίας ελληνικής και της μοντέρνας τέχνης.

Φωτογραφία: Paris Tavitian

Τα πικασικά έργα (σχέδια και κεραμικά από την καλλιτεχνική δημιουργία του Πικάσο από τη δεκαετία του 1920 έως τη δεκαετία του 1960) προέρχονται από ιδρύματα, μουσεία και συλλογές του εξωτερικού, όπως η FABA – Fundación Almine y Bernard Ruiz-Picasso para el Arte, το  Musée Νational Picasso-Paris, το Musée Picasso Antibes, το Museo Picasso Μálaga, το Museum Berggruen στο Βερολίνο, καθώς και ιδιωτικές συλλογές. Τα έργα της αρχαιότητας προέρχονται από 15 συνολικά  ελληνικά μουσεία και συλλογές.

Την έκθεση επιμελήθηκε ο Διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Καθηγητής Ν. Χρ. Σταμπολίδης και ο Ιστορικός Τέχνης Olivier Berggruen.

Live Performances

CHICKN

Οι CHICKN, η Αθηναϊκή ροκ μπάντα που δημιουργήθηκε το 2012 ορμώμενη από ειλικρινή περιέργεια και πάθος για την ψυχεδελική μουσική, άρχισε εντατικές συναυλίες, χωρίς προηγούμενη δισκογραφία ή αναφορές στον Τύπο και έχτισε, κυρίως από στόμα σε στόμα, μια δυναμική παρουσία στην αθηναϊκή live σκηνή.

Μια επταετής διαδικασία πειραματισμού, τριών ΕPs και δύο δίσκων οριοθετήθηκε από το πρώτο τους ομώνυμο διπλό LP, ενώ, για τις ανάγκες του δεύτερου LP τους, “Wowsers!”, το line-up των CHICKN άλλαξε και η τωρινή πενταμελής του μορφή το ηχογράφησε στο στούντιο και το υποστήριξε σε όλες τις συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδος.

Το συγκρότημα έχει συνεχή παρουσία στην Ευρώπη έχοντας πραγματοποιήσει τέσσερα τουρ σε Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο. Τον Ιουνίου του 2019 έπαιξαν ζωντανά στο ετήσιο πάρτι του AcneFilm στις Κάννες. Αυτό το διάστημα, σχεδιάζουν την τέταρτη περιοδεία τους στο πλαίσιο της κυκλοφορίας του νέου τους δίσκου «Bel Esprit», ο οποίος κυκλοφορεί στις 18 Οκτωβρίου από την Inner Ear Records.

Μέγαρο Σταθάτου | Ισόγειο, Μεγάλο Σαλόνι
Ώρα: 23.00

Νίκος Κυριαζόπουλος

Νίκος Κυριαζόπουλος

Ο Νίκος Κυριαζόπουλος είναι μουσικός με ένα ευρύ φάσμα ενδιαφέροντος στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής. Έχει συνεργαστεί με ένα μεγάλο αριθμό μουσικών της noise και πειραματικής σκηνής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πλέον, καταπιάνεται μεθοδικά με την κατασκευή του δικού του αρθρωτού synthesizer, το οποίο, πέρα από την προφανή αξιοποίησή του ως ηλεκτρονική πηγή στην παραγωγή ήχου, το αντιμετωπίζει και ως όργανο με ένα φάσμα δυνατοτήτων εφάμιλλο με εκείνο των ακουστικών οργάνων. Η σύμπλευση των λεπτοφτιαγμένων drone κυματισμών με μια βιωματική προσέγγιση, ο παλμός, η δυναμική του θορύβου και το απρόβλεπτο αποτελούν κεντρικές ανησυχίες του.

Μέγαρο Σταθάτου | Πρώτος όροφος
Ώρα: 21.20

Turbo Teeth | Φωτογραφία: Ευθύμης Θεοδόσης

Turbo Teeth

Turbo Teeth είναι το μουσικό σχήμα του Γιώργου Αξιώτη, μέλος των Free Piece of Tape, Tom Cruisin’, Balinese Beast. Ο εκκεντρικός, ασταθής και εθιστικός ήχος του T.T αποτελείται από γρήγορες, πυκνές και συχνά μεταλλαγμένες ρυθμικές ριπές οι οποίες εναλλάσσονται δυναμικά, παραπέμποντας σε δυσλειτουργικές offbeat dance αφηγήσεις.

«Το Yellow Equals One EP» αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη του δουλειά έως τώρα η οποία και κυκλοφόρησε από την Untitled-1 στα τέλη του Οκτώβρη του 2017. Πρόσφατα εμφανίστηκε ένα cover version του EP, σε ψηφιακή μορφή, με την συμμετοχή των Bill Anagnos, Echo Canyon, Sister Overdrive και Elisabet Vogler (Πάνος Αλεξιάδης). Τελευταία έχει συμμετάσχει σε συλλογές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Μέγαρο Σταθάτου | Πρώτος όροφος
Ώρα: 22.00

DJ Sets

Γεωργία Καρύδη | Φωτογραφία: Πηνελόπη Γερασίμου

Γεωργία Καρύδη

Η Γεωργία Καρύδη είναι μουσικός και περφόρμερ. Ασχολείται με ζωντανές παρουσιάσεις της μουσικής της που χαρακτηρίζονται από την αντίθεση, το χιούμορ και έχουν ως κεντρικό θέμα τη φωνή. Υλικό της έχει δημοσιευθεί μεταξύ άλλων στα labels: Nutty Wombat, Seagrave, Orila, Records, Ecstatic, Bokeh Versions. Έχει συμμετάσχει σε ζωντανά ραδιοφωνικά shows (Cannibal Radio, Random Access Radio, Theory of Plankton, κα), θεατρικές παραστάσεις και έχει δανείσει τη φωνή της σε ραδιοφωνικά spots, πειραματικές ταινίες, ντοκιμαντέρ και ταινίες μεγάλου μήκους. Πρόσφατα άνοιξε ως dj το Plissken Festival 2019 καθώς και παρουσίασε ως host το line up του Boiler Room Athens.

Υπάρχει Πρόβλημα Αμαλία | Φωτογραφία: Κατερίνα Δέλτα

Υπάρχει Πρόβλημα Αμαλία

Υπάρχει Πρόβλημα Αμαλία είναι το προσωπικό project του Γιάννη Ιασωνίδη, (ιδρυτήτης Orila Records).Τυχαίες ηχογραφήσεις, αφηρημένα θέματα και slo-mo ρυθμοί σκιαγραφούν την ηχητική παλέτα στις ζωντανές εμφανίσεις του. Επίσης, αποτελεί resident Dj της ετήσιας εκδήλωσης για το θερινό ηλιοστάσιο στους πρόποδες του Ολύμπου, ενώ έχει εμφανιστεί στο φεστιβάλ Meakusma και στο ιστορικό Salon Des Amateurs του Ντίσελντορφ δίπλα στον Terra Exotica.

Cycladic Café | Κτήριο Νεοφύτου Δούκα 4
Ώρα: 21.00-24.00

*Το Cycladic Late Night πραγματοποιείται με την υποστήριξη του στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Eurolife ERB.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Cycladic Late Night»

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 | 21:00 – 00:00

Γενική είσοδος: 5€
Φίλοι ΜΚΤ: είσοδος δωρεάν

Εισιτήρια στο viva.gr : https://www.viva.gr/tickets/museum/mouseio-kykladikis-texnis/cycladic-late-night/

Ημέρες & ώρες λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή 10.00-20.00 | Tετάρτη, Σάββατο 10.00-17.00 | Κυριακή 11.00-17.00 | Την Τρίτη το Μουσείο παραμένει κλειστό.

Χώροι: Μέγαρο Σταθάτου (Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης), Βασιλίσσης Σοφίας & Ηροδότου 1 | Κεντρικό κτίριο, Νεοφύτου Δούκα 4. Αθήνα.

Πληροφορίες: https://cycladic.gr/ | Τηλέφωνο: (+30) 210 7228321-3 | email: [email protected]

 

 

Περισσότερα από Στην Πόλη
VIMA_WEB3b