MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend: 8 ιδέες για βόλτες με τα παιδιά στην Αθήνα

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο για όλη την οικογένεια.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

4ο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας

 Παρασκευή 20/9, 19:30
«Ο Καραγκιόζης μονομάχος» παίζει ο Γιώργος Αθανασίου.

Σάββατο 21/9, 19:30
«Ο Καραγκιόζης στο τρελοκομείο» παίζει ο Χάρης Μπιλλίνης.

Κυριακή 22/9, 19:30
«Ο γάμος του Μπαρμπαγιώργου» παίζει ο Νίκος Τζιβελέκης.

Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας
Είσοδος ελεύθερη

ΘΕΑΤΡΟ

«Με οικογένεια»

Μια παράσταση βασισμένη στο κλασσικό παιδικό μυθιστόρημα τoυ Hector Malot, παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καλογιάννη.Ένα έργο-ύμνος στην ανιδιοτελή αγάπη, αλλά και στην δύναμη του ανθρώπου να επιτυγχάνει τους στόχους του παρά τις δυσκολίες και τις ατυχίες της ζωής, που ανοίγει παράθυρα στην ελπίδα και την επιμονή απέναντι στην αέναη μάχη του ανθρώπου για επιβίωση, όταν όλα γύρω του καταρρέουν. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κολωνού 2019.
Παρασκευή 20/9, 20:30
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού
Είσοδος ελεύθερη

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Βραδινή ποδηλατοβόλτα

Με κατάλληλα φωτισμένα ποδήλατα για τη βραδινή διαδρομή και φωσφορίζοντα βραχιόλια στα χέρια τους, οι συμμετέχοντες θα πορευθούν στους δρόμους της πόλης για 45 λεπτά  τερματίζοντας στο αρχικό σημείο. Στη συνέχεια, στις 9 το βράδυ στην κεντρική πλατεία Ρέντη θα πραγματοποιηθεί rock συναυλία από τους μαθητές του μουσικού τμήματος της Δημοτικής Ενότητας Ρέντη και  τον δάσκαλό τους, Γιάννη Θεοδώρου. Πριν την έναρξη της ποδηλατοβόλτας η ομάδα γυμναστικής του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη με τη δασκάλα τους, Άννα Κούτρα, θα  παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα χοροκίνησης. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της  “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019”.
Παρασκευή 20/9, 20:00 & 21:00
Πλατεία Αγίου Ιωάννη Ρέντη
Είσοδος ελεύθερη

«Παίζοντας με τις σκιές!»

Παιδιά ηλικίας 6-10 ετών μαζί με τους γονείς τους είναι προσκεκλημένοι στο Κέντρο Τεχνών δήμου Αθηναίων να παίξουν με τις σκιές, συμμετέχοντας στο μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα «Παίζοντας με τις σκιές», στο πλαίσιο της έκθεσης «Πέρα από τη σκιά σου. Τέσσερις τρόποι να περιγράψεις έναν άνθρωπο». Το οικογενειακό μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα αντλεί έμπνευση από την περιοδική έκθεση στο Κέντρο Τεχνών, όπου οι συμμετέχοντες παρατηρώντας τα έργα των Στηβ Γιαννάκου, Γιώργου Λάππα, Απόστολου Γεωργίου και Μάκη Θεοφυλακτόπουλου, καλούνται να εκφραστούν μέσω αυτοσχεδιασμών και να δημιουργήσουν τα δικά τους εικαστικά έργα.
Σάββατο 21/9, 10:30
Κέντρο Τεχνών δήμου Αθηναίων
*Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, με κράτηση θέσης στα τηλ. 210 7248150 και 210 723260, (από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 – 13:00). 

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: Check Your Bike

Το ΚΠΙΣΝ προσκαλεί όλους τους ποδηλάτες να έρθουν με τα ποδήλατά τους και να μάθουν από έμπειρους τεχνικούς πώς να λύνουν και να δένουν το όχημά τους, πώς να αλλάζουν ελαστικά και να ρυθμίζουν τις ταχύτητες ανάλογα με το δρόμο, αλλά και πώς να ρυθμίζουν τα φρένα και τη θέση οδήγησης. Οι ποδηλάτες θα αποκτήσουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις για τη φροντίδα του οχήματός τους και την οδική ασφάλεια, αλλά και θα μάθουν χρήσιμες συμβουλές για μελλοντικές αγορές εξοπλισμού ή αξεσουάρ, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Για παιδιά όλων των ηλικιών και για ενήλικες.
Σάββατο 21/9, 17:00 – 21:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας.

Π100 – Πλανήτης Τεχνόπολη 2019

Αθλητικές δραστηριότητες για όλους, συναρπαστικά εκπαιδευτικά εργαστήρια με πολλές διαφορετικές θεματικές για όλα τα γούστα, τα αγαπημένα εκπαιδευτικά προγράμματα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, διαδραστικές εκθέσεις, λαχταριστά εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, foodcorner, εργαστήρια χορού, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, συναλίες και performances, ομιλίες και ανοιχτές συζητήσεις για γονείς, ένα The Meet Market ειδικά αφιερωμένο στους μικρούς μας φίλους και πολλές-πολλές εκπλήξεις.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ. 
Σάββατο 21/9 & Κυριακή 22/9, 11:00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Από 5€ έως 12€

Οικογενειακό Δίαθλο στην Εσπλανάδα στο ΚΠΙΣΝ
Ένας διασκεδαστικός αγώνας διάθλου – σκυταλοδρομίας, για παιδιά ηλικίας 2.5 έως 5 ετών, με ποδήλατα ισορροπίας και τους συνοδούς τους. Πρώτα ξεκινούν τα παιδιά, και αφού τελειώσουν τον πρώτο γύρο με το ποδήλατό τους, δίνουν τη σκυτάλη στους συνοδούς τους που μπορούν να κάνουν τη διαδρομή είτε τρέχοντας είτε περπατώντας. Τον αγώνα ολοκληρώνουν οι νεαροί αθλητές.
Οι συμμετέχοντες πρέπει να έρθουν με το ποδήλατο και το κράνος τους. Τα ποδήλατα που δεν είναι ισορροπίας πρέπει να είναι χωρίς βοηθητικές ρόδες. Στο τέλος του διάθλου, μια κλήρωση-έκπληξη ενός μεγάλου δώρου περιμένει τους συμμετέχοντες.
Για παιδιά 2,5 έως 5 ετών
Έως 30 ζευγάρια ανά ηλικιακή κατηγορία (2-3, 3-4, 4-5 ετών)
Κυριακή 22/9, 18:00 – 20:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή.

ΣΙΝΕΜΑ

Park your Cinema: Αυτοκίνητα (2006)

Το ικανότατο αλλά αρχάριο αυτοκίνητο αγώνων, Κεραυνός Μακουίν, ζει τη ζωή του τρέχοντας στη λωρίδα υψηλής κυκλοφορίας, μέχρι να συναντήσει μια παράκαμψη στο δρόμο του για το σημαντικότερο αγώνα της ζωής του. Αβοήθητος στο Μπουζί της Ωραίας Ελένης, μια ξεχασμένη μικρή πόλη στην Οδό 66, συναντά μια κομψή Porsche με το όνομα Σάλλυ, τον εξυπνάκια γερανό αυτοκινήτων Μπάρμπα, τον Δρ. Χάντσον και μια πληθώρα ιδιότροπων χαρακτήρων που τον βοηθούν να ανακαλύψει ότι υπάρχουν περισσότερα πράγματα στη ζωή εκτός από έπαθλα και δόξα…
Σκηνοθεσία: John Lasseter, Joe Ranft
Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση.
Παρασκευή 20/9, 20:30
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b