MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες και τα… Όσκαρ

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Μαριάνας Οικονόμου επέλεξε η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να σταλεί στην 92η Διοργάνωση των βραβείων Όσκαρ διεκδικώντας μια θέση στην τελική ομάδα των υποψηφίων.

Monopoli Team

H ταινία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη διεκδίκηση του Βραβείου Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

Η απόφαση της Επιτροπής ήταν ομόφωνη. Σύμφωνα με το σκεπτικό, η συγκεκριμένη ταινία διακρίθηκε για την ολοκληρωμένη οπτική της και την ενδιαφέρουσα αφήγηση. Διαθέτει ελληνικά στοιχεία, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει τον συνδυασμό τοπικού και οικουμενικού χαρακτήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Μαριάννα Οικονόμου βρήκε τον μίτο που ενώνει τον Βάγκνερ με τις ντομάτες12.09.2018

Η ιστορία της ταινίας

Η σκηνοθέτις Μαριάννα Οικονόμου  κατέγραψε με την κάμερά της τον τρόπο ζωής και εργασίας των κατοίκων σε ένα χωριό του Θεσσαλικού κάμπου που αργοπεθαίνει, στο οποίο όμως, πριν από μερικά χρόνια δυο ξαδέρφια και πέντε γυναίκες, αποφάσισαν να κάνουν μια νέα αρχή. Με σύμμαχο τις μουσικές του Βάγκνερ, ξεκίνησαν να καλλιεργούν με βιολογικό τρόπο έναν παλιό σπόρο ντομάτας, και να δημιουργούν προϊόντα τα οποία εξάγουν σε όλο τον κόσμο.

Το ντοκιμαντέρ έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ διακρίθηκε με το βραβείο Κριτικών Κινηματογράφου Fipresci στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b