Κρίση πανικού
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΑπό την Πολωνία έρχεται αυτή η ιδιαίτερη μαύρη κωμωδία που θυμίζει κάπως τις απολαυστικές «Ιστορίες για αγρίους».
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΥπόθεση
Μια γυναίκα συναντά τους δύο πρώην της το ίδιο βράδυ, ένα ζευγάρι διαλέγει τις λάθος θέσεις σε ένα αεροπλάνο, ένα νεαρό κορίτσι κινδυνεύει να εκτεθεί στις φίλες της ως πορνοστάρ, μια νύφη γεννάει στο δικό της γάμο, ένας έφηβος μαστουρώνει για πρώτη φορά ενώ ένας νεαρός άνδρας αναγκάζεται να ικετεύσει την παράξενη μητέρα του ώστε εκείνη να σώσει τους κόπους ολόκληρης της ζωής του.
Ιστορίες καθημερινής τρέλας
Έξι ανθρώπινες καταστάσεις με χαρακτήρες που κινούνται στο όριο και πυξίδα την αποδόμηση της καθημερινότητας. Ο πολωνός σκηνοθέτης Πάβελ Μασλόνα στην πρώτη μόλις ταινία του κατασκευάζει μια λεπτή σάτιρα που διαπερνά την συντηρητική πολωνική κοινωνία με το αιχμηρό της χιούμορ. Ιερά σύμβολα και παραδοσιακές αξίες διαλύονται με έμπνευση και κωμική χάρη. Ο στόχοςτου σκηνοθέτη δεν είναι άλλος από το να προκαλέσει χάος στις τακτοποιημένες ζωές των καθημερινών ηρών του. Αφηγηματικά η ταινία δεν πρωτοτυπεί αλλά έχει τον τρόπο να κερδίσει το ενδιαφέρον και κυρίως το γέλιο του θεατή. Η αποδόμηση της καθημερινότητας με κωμικούς μηχανισμούς δεν είναι και το πιο εύκολο αφηγηματικό κατασκεύασμα. Η αναγκαστική συνύπαρξη του δράματος και της κωμωδίας σε ισόποσες δόσεις προϋποθέτει γνώση του μέτρου, τεχνική επάρκεια και κυρίως έμπνευση ως προς το ρυθμό που θα ακολουθήσει η αφηγηματική διαδρομή. Ο ταλαντούχος Μασλόνα μοιάζει να ξέρει πως και τι θέλει να αφηγηθεί. Για πρώτο εγχείρημα τα πάει καλά αλλά οι αληθινές εξετάσεις έρχονται με το δεύτερο φιλμ.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- «Τι λες ρε Καραγκιόζη;»: Η πρώτη Επιθεώρηση Σκιών από τον Τάσο Κώνστα στο Paraga
- Καλοκαίρι 2027: O Slash έρχεται για μια μεγάλη συναυλία στον Λυκαβηττό
- «#Support Hara» στο Θέατρο NOŪS: Μια εφηβική παράσταση για την έμφυλη βία στο σχολείο από τον Μικρό Βορρά
- Release Athens 2027: Boy Harsher και Lebanon Hanover το καλοκαίρι στην Αθήνα
- Mάρτα Μπάρτολ: Η βραβευμένη εικονογράφος στην Ελλάδα για την 1η Διεθνή Έκθεση Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου