MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
14
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
1ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Ελληνικού Κινηματογράφου
28 χρόνια μετά: Ο ναός των οστών
Avatar: Φωτιά και στάχτη
Crash
DumbLand
Dynamic:01
Eraserhead
Father Mother Sister Brother
Golden Brothers 2
Greenland 2
Kontinental ’25
Mankind’s Folly
Marty Supreme
Noi
Primate
The early short films of David Lynch
Twin Peaks: ο ύποπτος κόσμος
Vampyr
Ένα απλό ατύχημα
Ένα πράγμα με φτερά
Ανακόντα
Αν είχα πόδια θα σε κλωτσούσα
Βουγονία
Γαλάζιο μονοπάτι
Γερτρούδη
Ζούσε τη ζωή της
Ζωούπολη 2 (μεταγλωττισμένη)
Η Αγγελία
Η φωνή της Χιντ Ρατζάμπ
Καμία άλλη επιλογή
Καποδίστριας
Μέρες οργής
Μαζί ξανά
Μια ιδιωτική ζωή
Μια μάχη μετά την άλλη
Μοιραίο πάθος
Μπλε βελούδο
Μπομπ Σφουγγαράκης: Η αναζήτηση του τετραγωνοπαντελονή (μεταγλωττισμένη)
Νυρεμβέργη
Νύχτα δολοφόνων
Ο Κινηματογραφιστής
Ο Στρατηγός
Ο έρωτας γράφεται…
Ο βασιλιάς των βασιλιάδων: Μια ιστορία από τον Κάρολο Ντίκενς (μεταγλωττισμένη)
Ολέθρια σχέση
Ο σούπερ Τσάρλι (μεταγλωττισμένη)
Ο χορός των φαντασμάτων (μεταγλωττισμένη)
Ρούφους – Ο θαλάσσιος δράκος που δεν ήξερε κολύμπι (μεταγλωττισμένη)
Σε μια άγνωστη χώρα
Σπασμένη φλέβα
Συναισθηματική αξία
Τα κάλαντα των Χριστουγέννων
Τι σου λέει αυτή η φύση
Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή; Πρώτο Μέρος
Το Αριστερό μου Χέρι
Το δέντρο που πληγώναμε
Το σκάφος του τρόμου
Το ταρανδάκι των Χριστουγέννων (μεταγλωττισμένη)
Χαμένη λεωφόρος
Αισθηματική

Ο φιλοξενούμενος

Η γλυκόπικρη κομεντί του Ντούτσιο Κιαρίνι μιλάει για τα αδιέξοδα στη ζωή και την καριέρα ενός επίδοξου συγγραφέα που στα σαράντα του ψάχνει τον τρόπο να κάνει μια νέα αρχή.

stars-fullstars-fullstars-emptystars-emptystars-empty
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 94'
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Υπόθεση

Ο Γκουίντο, αναπληρωτής καθηγητής λογοτεχνίας και επίδοξος συγγραφέας, σκεφτόταν ότι είχε μια προγραμματισμένη ζωή, μέχρι που ένα χειμωνιάτικο απόγευμα, ένα «ατύχημα» προκαλεί εξελίξεις στη σχέση του με την κοπέλα του Κιάρα. Λίγο πριν η Κιάρα πάρει το χάπι της επόμενης μέρας, ο Γκουίντο προτείνει να μην το πάρει τελικά και η Κιάρα του αποκαλύπτει τις αμφιβολίες της για τη σχέση τους.

Μια διαφορετική ιταλική κωμωδία

Στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, ο ταλαντούχος Κιαρίνι (σκηνοθετεί και γράφει) ξεκινά από ένα κωμικό στιγμιότυπο για να ξεδιπλώσει μια ιστορία που φωτίζει μια διαφορετική πλευρά της ιταλικής κοινωνίας. Οι 40άρηδες πρωταγωνιστές μπορεί να ξέρουν απέξω τα ποιήματα του Ούγκο Φόσκολο, να παίζουν στα δάχτυλα το σύγχρονο σινεμά, να κάνουν γιόγκα και να τρώνε υγιεινά φαγητά αλλά στην ουσία δεν έχουν πάρει μυρωδιά από την αληθινή ζωή.

Ο Γκουίντο, μονίμως… αναπληρωτής και ανίκανος να ολοκληρώσει κάτι στη ζωή του (από το βιβλίο που γράφει εδώ και χρόνια μέχρι ένα σέρβις στο αυτοκίνητο) βλέπει την φίλη του να τον εγκαταλείπει και αποφασίζει να αλλάξει μυαλά. Πώς μπορεί όμως να συμβεί αυτό όταν ένας τύπος σαν τον Γκουίντο είναι μονίμως κολλημένος στο παρελθόν και οι επιλογές του είναι εκτός πραγματικότητας; Η μελαγχολική μορφή του αντιήρωα είναι ένα πιασάρικο σχόλιο (αν και όχι τόσο ευέλικτο σχόλιο) για την ιλαροτραγωδία της ζωής όσο για τις δυσκολίες να αντισταθούν οι άντρες στις επιλογές των γυναικών. Ο Κιαρίνι φαίνεται πόσο λατρεύει το σινεμά του Γούντι Άλεν και οι καλογραμμένοι διάλογοι του προσφέρουν τα κορυφαία στιγμιότυπα ενός φιλμ που μοιάζει με φάρσα αλλά στην πραγματικότητα είναι απέραντα πικρό και ανθρώπινο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: The Guest/ L’ Ospite
Σκηνοθεσία: Ντούτσιο Κιαρίνι
Σενάριο: Ντούτσιο Κιαρίνι, Ντάβιντε Λαντιέρι, Μάρκο Πετενέλο, Ρόαν Τζόνσον

Παίζουν: Ντανιέλε Παρίζι, Σίλβια Ντ' Αμίκο, Ανα Μπελάτο

Διάρκεια: 94'
Χώρα: Ιταλία, Ελβετία, Γαλλία
Έτος: 2018

Rating: 2
Διανομή: One from the Heart
Περισσότερα από CINEMA