MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Φεστιβάλ Βενετίας: Χρυσός Λέοντας για την Τζούλι Άντριους

Η 84χρονη ηθοποιός, Τζούλι Άντριους, η οποία κέρδισε το Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στη «Μαίρη Πόπινς», τιμήθηκε με τον Χρυσό Λέοντα για το σύνολο της καριέρας της.

Monopoli Team

Η 84χρονη ηθοποιός Τζούλι Άντριους, που γνωρίσαμε μέσα από μιούζικαλ που άφησαν εποχή, όπως η «Μαίρη Πόπινς» και η «Μελωδία της Ευτυχίας», παρέλαβε τον Χρυσό Λέοντα που της απονεμήθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας, δηλώνοντας «ευλογημένη» για τη μακρά της καριέρα στον κινηματογράφο.

H Τζούλι Άντριους στον ρόλο της Μαίρη Ποπινς.

Με ένα Όσκαρ, ένα Βραβείο BAFTA και Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στην «Μαίρη Πόπινς», η Τζούλι Άντριους γεννήθηκε στο Σάρρεϋ της Αγγλίας,  ξεκίνησε την καριέρα της ως τραγουδίστρια και θεατρική ηθοποιός από την παιδική της ηλικία και, μετά από μια σειρά πετυχημένων εμφανίσεων στην Αγγλία, έκανε το ντεμπούτο της στο Μπρόντγουεϊ το 1954. Όταν ο Γουόλτ Ντίσνεϊ την είδε στο μιούζικαλ Κάμελοτ, την επέλεξε να ερμηνεύσει την Μαίρη Πόπινς. Ο ρόλος αυτός την έκανε την πιο επιτυχημένη ηθοποιό της δεκαετίας του ’60. Η ταινία όμως που την καθιέρωσε ως αστέρι πρώτο μεγέθους, ήταν «Η Μελωδία της Ευτυχίας», που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών.

Η Τζούλι Άντριους στη «Μελωδία της Ευτυχίας»

Η μοναδική φωνή της που είχε έκταση τεσσάρων οκτάβων, χάθηκε το 1997, μετά από εγχείρηση που υπέστη στις φωνητικές της χορδές. Η Τζούλι Άντριους το 2008 εξέδωσε την αυτοβιογραφία της, Home: A Memoir of My Early Years.

Καταχειροκροτούμενη από το κοινό και φιλώντας τον Χρυσό Λέοντα, είπε συγκινημένη: «Θεωρώ ότι είμαι ευλογημένη γιατί επένδυσα μεγάλο μέρος της επαγγελματικής ζωής μου στην τέχνη του κινηματογράφου. Μέχρι και σήμερα με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι εγώ ήμουν το τυχερό κορίτσι που κλήθηκε να παίξει αυτούς τους θαυμάσιους ρόλους». 

Δείτε όλη την τελετή απονομής του τιιμητικού Χρυσού Λέοντα στην Τζούλι Αντριους:

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b