MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
17
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Θέατρο

Προμηθέας Δεσμώτης από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας- περιοδεία σε θέατρα της Αττικής

Μετά την πρεμιέρα στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου η καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας «Προμηθέας Δεσμώτης», επιστρέφει στην Αθήνα.

Monopoli Team

Τον ομώνυμο ρόλο θα ενσαρκώσει η διεθνούς φήμης, ελληνικής καταγωγής Βρετανίδα ηθοποιός Kathryn Hunter (Κάθρυν Χάντερ). Ο σκηνοθέτης Σταύρος Τσακίρης είδε στο πρόσωπο και την ερμηνευτική δεινότητά της τον ιδανικό Προμηθέα και έπειτα από την περσινή συνάντησή τους, η βραβευμένη με Olivier Award ηθοποιός αποδέχτηκε με θέρμη την πρόσκλησή του να ερμηνεύσει αυτό τον εμβληματικό ρόλο και μάλιστα στα ελληνικά.

Μαζί της μια ομάδα καταξιωμένων αλλά και νέων πολλά υποσχόμενων ηθοποιών. Τον κεντρικό ρόλο του Αφηγητή κρατά ο Νικήτας Τσακίρογλου, ο οποίος μάλιστα έχει υποδυθεί τον Προμηθέα δύο φορές. Στο ρόλο του Ήφαιστου είναι ο Δημήτρης Πιατάς που για πρώτη φορά ερμηνεύει έναν τραγικό ρόλο, παρά την επανειλημμένη παρουσία του στο φεστιβάλ Επιδαύρου. Η Πέγκυ Τρικαλιώτη υποδύεται την Ιώ. Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης στο ρόλο του Κράτους και ο Γεράσιμος Γενατάς κρατά τον ρόλο του Ωκεανού. Τρεις από τους πολλά υποσχόμενους ηθοποιούς της νεότερης γενιάς: η Ηλιάνα Μαυρομάτη, η Αντιγόνη Φρυδά και ο Κωνσταντίνος Νικούλι μοιράζονται τον ρόλο του Ερμή. Κορυφαίος του 9μελούς χορού, το παλαιό στέλεχος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, Περικλής Βασιλόπουλος.

Τη μετάφραση, που έγινε ειδικά για τη παράσταση, υπογράφει ο Δημήτρης Δημητριάδης, τα σκηνικά είναι του διεθνούς φήμης γλύπτη Κώστα Βαρώτσου και τα κοστούμια του ενδυματολόγου Γιάννη Μετζικώφ, ο οποίος έχει «ντύσει» περισσότερες από 80 παραγωγές Αρχαίου Ελληνικού Δράματος. Την ευθύνη για την κίνηση έχει ο Ιταλός Marcello Magni, ένας εκ των συνιδρυτών του διεθνώς γνωστού θιάσου Complicite.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Προμηθέας Δεσμώτης»: Ένας διαχρονικός λαϊκός θρύλος ανεβαίνει στην Επίδαυρο12.09.2018

Παραστάσεις
  • Τετάρτη 28 Αυγούστου στις 21:00 στο Κηποθέατρο Παπάγου
  • Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 21:00 στο Ηρώδειο
  • Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Δημοτικό θέατρου του Άλσους (Δ. Κιντής)-Ηλιούπολη
  • Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Θέατρο Πέτρας-Πετρούπολη
  • Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη – Βύρωνας
  • Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Βεάκειο Θέατρο- Πειραιάς

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αισχύλος
Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία: Σταυρος Τσακίρης

Σκηνικά: Κώστας Βαρώτσος
Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Χορογραφία: Marcello Magni

Παίζουν: Kathryn Hunter, Νικήτας Τσακίρογλου, Δημήτρης Πιατάς, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Γεράσιμος Γεννατάς, Περικλής Βασιλόπουλος, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Αντιγόνη Φρυδά, Κώστας Νικούλι, Έφη Κιτσαντά, Μπέτυ Αποστόλου, Δημήτρης Παγώνης, Περικλής Σκορδίλης, Νίκος Μπακάλης, Αντώνης Βλάσσης.

Βοηθός Σκηνοθετη: Έφη Ρευματά, Μαρία Φλωράτου
Περισσότερα από Showtimes
Σχετικά Θέματα
ΜΟΥΣΙΚΗ
Φ Hill Sessions: Ο Fantastic Negrito στο Θέατρο Δόρα Στράτου
Μουσικά Νέα
Sani Festival 2025: Η Gloria Gaynor στον λόφο Σάνης
Θεατρικά Νέα
Τρεις αδελφές: Η παράσταση της Μαρίας Μαγκανάρη επιστρέφει για 2η χρονιά στο Εθνικό
ΘΕΑΤΡΟ
Darkest White: Η νέα παράσταση χορού της Δαφίν Αντωνιάδου στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Phenomenon, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Γιαννοπούλου στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Hystory: Στην Πειραιώς 260 η Πατρίσια Απέργη χορογραφεί την ιστορία των γυναικείων διεκδικήσεων
ΘΕΑΤΡΟ
Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη στο Θέατρο Ακροπόλ
Μουσικά Νέα
Sani Festival 2025: Η Norah Jones καταφτάνει στον λόφο Σάνης – Το μήνυμά της πριν τη μεγάλη συναυλία
Μουσικά Νέα
Νατάσσα Μποφίλιου: Το “Κάτι Καίγεται 2” επιστέφει στην Αθήνα – Πότε είναι η μεγάλη συναυλία
ΘΕΑΤΡΟ
Επαρκώς δημιουργικό: Το Φεστιβάλ Αθηνών πάει ΚΠΙΣΝ με μια παράσταση χορού του Κωνσταντίνου Παπανικολάου
ΜΟΥΣΙΚΗ
Βασίλης Τσιτσάνης για πάντα: Μεγάλο αφιέρωμα στο Ηρώδειο
ΘΕΑΤΡΟ
Ο όρκος της Ευρώπης: Ουαζντί Μουαουάντ και Ζιλιέτ Μπινός στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου