MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Αρχιμάστορας Σόλνες του Χένρικ Ίψεν στο θέατρο Ιλίσια

Ο Αρχιμάστορας Σόλνες, το αυτοβιογραφικό έργο του Χένρικ Ίψεν, παρουσιάζεται τη φετινή σεζόν στο θέατρο Ιλίσια

Monopoli Team

Το αυτοβιογραφικό αριστούργημα του Χένρικ Ίψεν, ο «Αρχιμάστορας Σόλνες», έρχεται από τον Οκτώβριο του 2019 στο θέατρο Ιλίσια, σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου.

Υπόθεση του έργου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Aρχιμάστορας Σόλνες» στο Θέατρο Ιλίσια – Η άνοδος και η πτώση ενός άνδρα12.09.2018

Ένας ώριμος και φημισμένος αρχιτέκτονας παλεύει με την τρέλα των τύψεων που έχει για το παρελθόν και τη γυναίκα του. Αρνείται πως κάποιος νεώτερος θα τον αντικαταστήσει. Ο παθιασμένος, ξαφνικός έρωτας για ένα κορίτσι θα τον οδηγήσει να αντιμετωπίσει τον φόβο του για τα νιάτα. Με καταιγιστικούς ρυθμούς η εξέλιξη της ιστορίας θα φωτίσει την αλήθεια. Έγινε ένα έγκλημα στο παρελθόν; Ποια είναι η νεαρή Χίλντα που εισβάλλει στη ζωή του Σόλνες και των ανθρώπων του; Είναι ο έρωτας η κινητήρια δύναμη για το αδύνατο;

Σημείωμα σκηνοθέτη

Το ωραιότερο έργο του Ίψεν. Ερωτεύεσαι τους ήρωες, αγωνιάς για τη μοίρα τους, ανασύρεις δικές σου μνήμες και δικές σου τύψεις, καταδικάζεις πράξεις και συγχωρείς αδυναμίες. Ο Αρχιμάστορας Σόλνες διαπράττει ύβρι: Θέλει να φτάσει ψηλά στον Θεό και ίσως να πάρει τη θέση του. Έχω «συναντήσει» τον Σόλνες. Τον γνωρίζω. Ξέρω πως ο έρωτας θα τον λυτρώσει και η φύση θα τον εκδικηθεί, αφήνοντας τους γύρω του, θριαμβευτές.
Αθανασία Καραγιαννοπούλου, 2019

Παράσταση Αγάπης στις 9 Ιανουαρίου

Το Θέατρο Ιλίσια και ο Γρηγόρης Βαλτινός δίπλα σε έναν εξαιρετικό θίασο θα πραγματοποιήσουν μια μοναδική παράσταση αγάπης την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020. Όλα τα έσοδα της συγκεκριμένης  παράστασης  θα διατεθούν για την στήριξη του ορφανοτροφείου θηλέων «Μέλισσα» που ιδρύθηκε και λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1921 και δίνει καθημερινό αγώνα για τα παιδιά εκείνα που από πολύ τρυφερή ηλικία στερήθηκαν την φροντίδα και την αγκαλιά.

Φέτος τα Χριστούγεννα μοιράζουμε «Δώρα Αγάπης» αγοράζοντας εισιτήρια και προσφέρουμε μια ζεστή αγκαλιά σε αυτούς που την έχουν ανάγκη. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να ενισχύσουμε την προσπάθεια αυτή και να πολλαπλασιάσουμε τη χαρά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Χένρικ Ιψεν
Μετάφραση: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Σκηνοθεσία: Αθανασία Καραγιαννοπούλου

Σκηνικά: Γιάννης Μουρίκης
Κοστούμια: Γιώργος Σεγρεδάκης
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Παίζουν: Γρηγόρης Βαλτινός. Κατερίνα Λέχου, Αντίνοος Αλμπάνης, Ιώβη Φραγκάτου, Μιχάλης Αεράκης, Κατερίνα Κρέπη, Κώστας Καστανάς

Τιμές Εισιτηρίων: Πλατεία: 20 Ευρώ Εξώστης: 18 Ευρώ Φοιτητικό/ Ανέργων: 16 Ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 7/10 έως 5/4/2020
Παραστάσεις: Τετάρτη: 18:15, Πέμπτη: 20:00, Παρασκευή και Σάββατο: 21:00, Κυριακή: 18:15
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b