MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Στάσεις λεωφορείων μετατρέπονται σε λιβάδια στην Ολλανδία

Πάνω από 300 στάσεις λεωφορείων της Ολλανδίας καλύφθηκαν με φυτά και λουλούδια, ως ένα δώρο ζωτικής σημασίας προς τις μέλισσες.

Monopoli Team

Στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, οι στέγες των στάσεων λεωφορείων επενδύθηκαν με φυτά, σε μια προσφορά της πόλης προς τις μέλισσες.

Τα φυτά, που είναι κυρίως παχύφυτα, καλύπτουν συνολικά 316 στάσεις λεωφορείων της Ουτρέχτης.

Τα μικρά αυτά καταφύγια για τις μέλισσες, αλλά και για πολλά άλλα είδη εντόμων δεν υποστηρίζουν μόνο τη βιοποικιλότητα της πόλης. Ταυτόχρονα, αποθηκεύουν βρόχινο νερό και αιχμαλωτίζουν τη λεπτή σκόνη της ατμόσφαιρας.

Τις στέγες φροντίζουν εργάτες που μετακινούνται μέσα στην πόλη με ηλεκτρικά οχήματα. Όλες οι στάσεις λεωφορείων διαθέτουν φώτα LED για εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ οι θέσεις είναι φτιαγμένες από ξύλο μπαμπού.

Η πρωτότυπη αυτή κίνηση αποτελεί ένα μόνο από τα πολυάριθμα μέτρα που έχει λάβει η Ουτρέχτη, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα.

Η πόλη στοχεύει στην ενσωμάτωση 55 καινούργιων ηλεκτρικών λεωφορείων μέχρι το τέλος του χρόνου και έχει σκοπό τα μέσα μαζικής μεταφοράς της να είναι εντελώς οικολογικά μέχρι το 2028.

Ο ηλεκτρισμός για την τροφοδοσία των λεωφορείων θα προέρχεται απευθείας από Ολλανδικές ανεμογεννήτριες.

Η Ουτρέχτη προσφέρει παράλληλα ένα πρόγραμμα που επιτρέπει στους κατοίκους της να εγκαταστήσουν “πράσινες στέγες” στα σπίτια τους, με χρηματοδότηση από την πόλη.

Πηγή: independent.co.uk

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b