MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Crossroads Inn στην Τήνο: ένα boutique ξενοδοχείο με κυκλαδίτικη αρχοντιά

Εαν επιλέξετε το αρχοντικό νησί της Τήνου για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές σας, προτείνουμε το παραδοσιακό ξενοδοχείο «Crossroads Inn» στο χωριό Τριπόταμος, που βρίσκεται 10 λεπτά μακριά από τη Χώρα.

author-image Τάσος Τσομπανίδης

Η Τήνος, με τις ιδιαίτερες παραλίες, τα γραφικά χωριουδάκια, την πλούσια ιστορία, τα έθιμα και την αρχιτεκτονική της, καθώς και τον εμβληματικό ναο της Παναγίας Τήνου, κατέχει επάξια τον τίτλο της «μούσας του Αιγαίου».

Το «Crossroads Inn» ή αλλιώς «Σταυροδρόμια»

Με την υπογραφή της ιδιοκτήτριας και αρχιτέκτονος Ουρανίας Διαμαντοπούλου έχει δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό ξενοδοχείο, όπου το παραδοσιακό παντρεύεται αρμονικά με το σύγχρονο, προσφέροντας άνετη διαμονή και αυθεντική ελληνική φιλοξενία.

Το boutique ξενοδοχείο «Crossroads Inn», βρίσκεται στο παραδοσιακό χωριό Τριπόταμος, μόλις 10 λεπτά μακριά απο την Χώρα του νησιού.

Η τοποθεσία

Ο Τριπόταμος, είναι το πρώτο χωριό που συναντάει κανείς αρχίζοντας το οδοιπορικό του για να ανακαλύψει τα μυστικά της ενδοχώρας του νησιού. Απέχει 5χλμ από την πόλη της Τήνου και έχει στην πλάτη του, προς Βορρά, τον γυμνό βράχο του Εξώμβουργου, με τα ερείπια της Μεσαιωνικής πόλης της Τήνου και τα ευρήματα της πόλης των Προϊστορικών και Γεωμετρικών χρόνων. Μπροστά του ανοίγεται η θέα προς το Μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας, το Αιγαίο Πέλαγος και το νησιωτικό σύμπλεγμα της Δήλου.

Το ξενοδοχείο

Στα φιλόξενα «Σταυροδρόμια» θα νιώσετε αμέσως την αίσθηση ότι βρίσκεστε στο σπίτι σας!

Η προσεγμένη διακόσμηση, με πλήθος έργων τέχνης από την προσωπική συλλογή της ιδιοκτήτριας, αλλά και τα παλαιά έπιπλα που επισκευάσθηκαν και βρήκαν τη θέση τους στους νέους χώρους, διατηρούν την αίσθηση του παραδοσιακού κυκλαδίτικου σπιτιού στην Τήνο.

Το ξενοδοχείο Crossroads Inn» διαθέτει επτά παραδοσιακά καταλύματα που καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες διαμονής

Τα παραδοσιακά καταλύματα είναι πλήρως εναρμονισμένα με το όμορφο περιβάλλον της γραφικής ενδοχώρας της Τήνου και υπόσχονται μια αξέχαστη και ατμοσφαιρική διαμονή.

Η διακόσμηση των καταλυμάτων έγινε σύμφωνα με την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, με αυθεντικά έργα τέχνης, χαρακτικής, ζωγραφικής και γλυπτικής, έχοντας ως σκοπό την προβολή των δημιουργών – καλλιτεχνών, εκ των οποίων οι περισσότεροι κατάγονται από την Τήνο ή σπούδασαν στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πάνορμου Τήνου.

Οι παροχές

Τα στούντιο και τα διαμερίσματα του «Crossroads Inn» διαθέτουν ιδιωτική είσοδο, στρώματα Cocomat, ενώ παρέχουν στους επισκέπτες τους πετσέτες και παντόφλες. Κάθε κατάλυμα περιλαμβάνει μια πλήρως εξοπλισμένη μικρή ή κανονική κουζίνα με ψυγείο και ηλεκτρικό βραστήρα. Το ιδιωτικό μπάνιο έχει ντους, στεγνωτήρα μαλλιών και χειροποίητα προϊόντα υγιεινής και φαρμακείου.

Καθημερινά σερβίρεται παραδοσιακό κυκλαδίτικο πρωινό με τοπικά προϊόντα από ντόπιους παραγωγούς με σκοπό να κάνουν ευρέως γνωστό τον γαστρονομικό θησαυρό της Τήνου.

Τα δωμάτια

Κάτω Αυλή

Το παραδοσιακό κατάλυμα «Κάτω Αυλή» (30 m2) διαθέτει ενιαίο χώρο ύπνου, με ένα διπλό κτιστό κρεβάτι και χώρο καθιστικού-τραπεζαρίας, εντοιχισμένη κουζίνα, πλήρως εξοπλισμένη, λουτρό με ντους και όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ. Το κατάλυμα συμπληρώνεται από την κοινόχρηστη, ανοιχτή, παραδοσιακή, κυκλαδίτικη αυλή του (9 m2).

Κάτω Νερό

Το Παραδοσιακό Κατάλυμα «Κάτω Νερό» (36 m2) διαθέτει ενιαίο χώρο ύπνου, με ένα διπλό κτιστό κρεβάτι και χώρο καθιστικού-τραπεζαρίας, εντοιχισμένη κουζίνα, πλήρως εξοπλισμένη, λουτρό με ντους και όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ. Το κατάλυμα συμπληρώνεται από την κοινόχρηστη, ανοιχτή, παραδοσιακή, κυκλαδίτικη αυλή του, με μοναδική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, τη Δήλο και το ευρύτερο φυσικό τοπίο του χωριού (17 m2).

Παλαιό Πατητήρι

Η ονομασία «Παλαιό Πατητήρι» προέρχεται από την παλαιά χρήση του χώρου του καταλύματος ως κελάρι της οικίας για τη φύλαξη τροφίμων, λαδιού και κρασιού, στο οποίο υπήρχε και η γούρνα πατήματος σταφυλιών (πατητήρι) της οικογένειας. Η παλιά λίθινη κατασκευή του διατηρήθηκε και διαμορφώθηκε, με χειροποίητες ξύλινες κατασκευές, σε υπερυψωμένο μονό κρεβάτι.

Το Παραδοσιακό Κατάλυμα «Παλαιό Πατητήρι» (42 m2) διαθέτει ενιαίο χώρο ύπνου, με ένα διπλό κτιστό κρεβάτι και το παλαιό πατητήρι, που έχει διαμορφωθεί σε μονό κρεβάτι. Διαθέτει ακόμη ενιαίο χώρο καθιστικού-τραπεζαρίας, εντοιχισμένη κουζίνα, πλήρως εξοπλισμένη, λουτρό με ντους και όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ. Η σκεπαστή αυλή (9.5 m2) και η υπαίθρια αυλή (18 m2) συμπληρώνουν τους χώρους του καταλύματος, αποτελώντας την παραδοσιακή εσωτερική αυλή των κυκλαδίτικών σπιτιών.

Άνω Θέα

Το Παραδοσιακό Κατάλυμα «Άνω Θέα» (47 m2) βρίσκεται στον άνω όροφο ενός από τα παραδοσιακά κτίρια του ξενοδοχείου μας. Διαθέτει χώρο καθιστικού, τραπεζαρίας, εντοιχισμένη κουζίνα, πλήρως εξοπλισμένη, λουτρό με ντους και όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ και ένα υπνοδωμάτιο με διπλό κτιστό κρεβάτι, με το μπαλκονάκι του να έχει θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, τη Δήλο και το ευρύτερο φυσικό τοπίο του χωριού. Στο χώρο του καθιστικού, υπάρχουν δύο καναπέδες/κρεβάτια, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν δύο ακόμη άτομα. Η υπαίθρια βεράντα του συμπληρώνει τους χώρους του καταλύματος, προσφέροντας πανοραμική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, τη Δήλο, το Μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας και την κυκλαδίτικη γειτονιά (17 m2).

Παλαιό Ρακιζιό

Η ονομασία «Παλαιό Ρακιζιό» προέρχεται από την παλαιά χρήση του καταλύματος ως χώρου για το πάτημα των σταφυλιών και την απόσταξη για την παραγωγή του παραδοσιακού τηνιακού ποτού, ρακί.

Το διώροφο Παραδοσιακό Κατάλυμα «Παλαιό Ρακιζιό» (57 m2) διαθέτει, στον κάτω όροφο, καθιστικό με τζάκι, τραπεζαρία, κουζίνα, πλήρως εξοπλισμένη, WC και υπαίθρια κυκλαδίτικη αυλή (9 m2). Στον επάνω όροφο, διαθέτει ένα υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι και δύο υπνοδωμάτια με μονό κρεβάτι, λουτρό με ντους και όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ και βεράντα (12 m2), με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, τη Δήλο και το Μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας. Στο χώρο του καθιστικού, του κάτω ορόφου, μπορούν να φιλοξενηθούν δύο ακόμη άτομα, στον καναπέ/κρεβάτι.

Παλαιός Λίθος

Η ονομασία του Παραδοσιακού Καταλύματος «Παλαιός Λίθος» προήλθε από τα παλαιά μαρμάρινα θραύσματα, που βρέθηκαν μέσα στους πέτρινους τοίχους του και τα οποία σήμερα έχουν τοποθετηθεί στις κλιμακώσεις του περίβολου της αυλής του.

Το διώροφο Παραδοσιακό Κατάλυμα «Παλαιός Λίθος» (66 m2) διαθέτει, στον κάτω όροφο, χώρο καθιστικού, τραπεζαρίας, εντοιχισμένη κουζίνα, πλήρως εξοπλισμένη, λουτρό με ντους και όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ, ένα υπνοδωμάτιο με διπλό κτιστό κρεβάτι και ένα υπνοδωμάτιο με μονό κτιστό κρεβάτι, καθώς και υπαίθρια κυκλαδίτικη αυλή (11 m2). Στον επάνω όροφο, διαθέτει έναν ενιαίο χώρο με διπλό κτιστό κρεβάτι και χώρο καθιστικού, λουτρό με ντους και όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ και βεράντα (18 m2), με θέα 270ο, στο Αιγαίο Πέλαγος, τη Δήλο, το Μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας και το Εξώμβουργο.

Εάν ενδιαφέρεστε για ποιοτικές και εναλλακτικές διακοπές, τότε ένα απο τα επτά παραπάνω παραδοσιακά καταλύματα στα «Σταυροδρόμια» είναι για εσάς.

Η κ. Σοφία Πασσά είναι έτοιμη να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τις διανυκτερεύσεις σας, αλλά και να σας συμβουλεύσει για τις θεατές αλλά και για τις πολλές αθέατες πλευρές του νησιού – που αξίζει να επισκεφθείτε!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ξενοδοχείο Crossroadsinn
Τριπόταμος
Τήνος, Κυκλάδες

Email: [email protected]
Σταθερό: +30 22830 25443 
Φαξ: +30 22830 24775
Ιστοσελίδα: www.crossroadsinn.gr

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b