MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
σύγχρονος χορός

Το Infini του Μπορίς Σαρμάζ στην Πειραιώς 260

Το νέο έργο του κορυφαίου Γάλλου χορογράφου Μπορίς Σαρμάτς κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών στις 11 Ιουλίου.

Monopoli Team

Το νέο έργο του κορυφαίου Γάλλου χορογράφου Μπορίς Σαρμάτς, που απολαύσαμε πέρυσι στο Φεστιβάλ Αθηνών με το enfant, κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών, στις 11 Ιουλίου στην Πειραιώς 260.

Φωτογραφία: Marc Domage

Το έργο

Το Infini προσπαθεί να εντοπίσει μια αίσθηση απείρου μέσα στον χώρο. Το «άπειρο» είναι ο τρόπος μας να αγγίξουμε αυτό που βρίσκεται πέρα από εμάς και η σκηνή είναι ο χώρος που επιτρέπει μια τέτοια προσπέλαση. Το σώμα μοιάζει να είναι πεπερασμένo – η ανθρώπινη κίνηση, όμως, είναι πάνω απ’ όλα μια επ’ άπειρον δυνατότητα. Όπως δηλώνει ο δημιουργός: «Ανέκαθεν σιχαινόμουν να μετράω βήματα στον χορό. Προτιμούσα να αφήνω τη φαντασία μου ελεύθερη, να περιπλανιέται.

Φωτογραφία: Marc Domage

Στη συγκεκριμένη παράσταση μετράμε, μιλάμε, τραγουδάμε και χορεύουμε, αλλά το κάνουμε με στόχο να περιπλανηθούμε…». Εδώ και αιώνες, οι χορευτές μετράνε βήματα μέχρι το 4, το 6 ή το 8, και μετά πάλι από την αρχή. Στις σύγχρονες χορογραφίες χρησιμοποιούνται ενίοτε πιο περίπλοκα συστήματα μέτρησης. Τι θα συνέβαινε, ωστόσο, αν οι χορευτές μετρούσαν το διηνεκές; Τι θα συνέβαινε αν μετρούσαν, όχι έχοντας κάποιο στόχο, μέτρο ή ρυθμό κατά νου, αλλά σαν να μετράνε προβατάκια για να αποκοιμηθούν ή μέχρι να ξεψυχήσουν; Τι θα συνέβαινε αν οι αριθμοί σηματοδοτούσαν μια εγκατάλειψη, ένα πέρασμα, μια μεταμόρφωση επ’ άπειρον; Στο έργο αυτό οι ερμηνευτές δεν σταματάνε να μετρούν, ο χρόνος παγώνει: δεν σταματάνε να μετρούν ούτε στο 1989, ούτε στο 2015, ούτε στο 2019…

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μπορίς Σαρμάζ

Κοστούμια: Jean-Paul Lespagnard
Φωτισμοί: Yves Godin
Χορογραφία: Boris Charmatz

Παίζουν: Regis Badel, Boris Charmatz, Raphaëlle Delaunay, Maud le Pladec, Solène Wachter, Fabrice Mazliah

Διάρκεια: 60'
Τιμές Εισιτηρίων: ENIAIA ΖΩΝΗ: 25€ κανονικό | 15€ φοιτητικό, άνω των 65 ετών | Ανέργων: 5€ έκδοση εισιτηρίων μόνο από τα εκδοτήρια ΕΦ - Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου | ΑμεΑ: 5€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 11 έως 14 Ιουλίου
Πληροφορίες: Πειραιώς 260, Πειραιώς 260, Καλλιθέα, T.: 210 9282900
Παραστάσεις: Πέμπτη έως Παρασκευή στις 21:00
Link Εισιτηρίων: greekfestival.gr και www.ticketmaster.gr
Πληροφορίες Χώρου: Πειραιώς 260, Πειραιώς 260, Καλλιθέα, T.: 210 9282900
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b