MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 13 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα για το Σαββατοκύριακο 21 – 23/6

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

Συναυλία από τη Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ

Τιμώντας τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη, Νίκο Σκαλκώτα, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα ερμηνεύσει το λαϊκό μπαλέτο «Η θάλασσα», μια σειρά ζωντανών εικόνων, από τη ζωή του κόσμου της θάλασσας, που κινείται πότε στο φανταστικό και πότε στο φαντασμαγορικό (χορός μπαλέτου), με συχνή παρουσία μοτίβων από τη λαϊκή θαλασσινή παράδοση. Στο πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνονται επίσης δύο από τα πιο σημαντικά έργα του Μέντελσον, εμπνευσμένα από ένα ταξίδι του στη Σκωτία το 1829, και αυτά με θέμα τη θάλασσα: η Εισαγωγή Εβρίδες, με το νησί Στάφφα και την τεράστια θαλάσσια σπηλιά του, και η Σκωτική Συμφωνία, έργο με περιγραφικό χαρακτήρα που θεωρείται ότι αποδίδει ανάγλυφα τους ήχους της θάλασσας και τις εναλλαγές τους σε φάσεις ηρεμίας και θαλασσοταραχής.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2019.
Παρασκευή 21/6, 21:00
Ηρώδειο 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Summer Nostos Festival 2019

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει μια εβδομάδα γεμάτη μουσική, χορό, τέχνες, αθλητισμό, το 8o Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του ΙΣΝ και τη 2η Ημερίδα του SNF Agora Institute, τον αγώνα δρόμου SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον, δράσεις για παιδιά και οικογένειες, πυροτεχνήματα, και πολλά άλλα.
Διαβάστε ολόκληρο το πρόγραμμα εδώ. 
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Κυριακή 13/6, 18:00 – 23:30

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Art Athina Summer Pop Up 2019

Ραντεβού το Σεπτέμβριο, στην καρδιά της Αθήνας, δίνει η Art Athina 2019 με το φιλότεχνο κοινό. Παρούσα όμως θα είναι και το καλοκαίρι η έκθεση που καταγράφει τον εικαστικό παλμό, συστήνοντας στους φίλους της τέχνης το Art Athina Summer Pop Up: μια διεθνή καλοκαιρινή έκθεση στην καρδιά της πόλης που λειτουργεί ως προάγγελος της φθινοπωρινής Αrt Athina 2019. Στο κτίριο επί της οδού Αιόλου 48-50 και μέσα στους άδειους χώρους γραφείων, γκαλερί από την Ελλάδα, τη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σουηδία και την Αυστρία, θα προϊδεάσουν τους επισκέπτες για την φουάρ του Σεπτεμβρίου παρουσιάζοντας από έναν καλλιτέχνη. Συνολικά στο Art Athina Summer Pop Up συμμετέχουν 34 ελληνικές γκαλερί και έξι από το εξωτερικό.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Παρασκευή 21/6, Σάββατο 22/6 & Κυριακή 23/6, 13:00 – 21:00
Κτίριο οδού Αιόλου 48-50

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας σε συνεργασία με την δημοτική επιχείρηση ΚΔΒΜ ΙΙ Κερατσινίου-Δραπετσώνας παρουσιάζουν το ετήσιο Μουσικοχορευτικό Φεστιβάλ των Καλλιτεχνικών Τμημάτων του δήμου. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί μια rock συναυλία από μαθητικές μπάντες των Καλλιτεχνικών Τμημάτων.
Παρασκευή 21/6, 20:00
Εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας (Γρ. Λαμπράκη)

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ημέρα Γαλλοφωνίας στο Πεδίον του Άρεως

Για ακόμα μία χρονιά, το Φεστιβάλ Αθηνών και το TV5MONDEδιοργανώνουν την Ημέρα Γαλλοφωνίας, επιλέγοντας μία γαλλική παραγωγή από το καλοκαιρινό πρόγραμμα, για να γιορτάσουν τη μακροχρόνια συνεργασία τους. Αυτή τη φορά, θα συναντηθούν στην πλατεία Πρωτομαγιάς, στο Πεδίον του Άρεως, σε μία διαφορετική συναυλία με ελεύθερη είσοδο, που καταλήγει σε μία μεγάλη αυτοσχέδια χορογραφία. Στις 21 Ιουνίου, την Ημέρα της Μουσικής, ο γαλλικός Θίασος Περνέτ (Companie Pernette) θα συναντήσει τους Polkar, την ανερχόμενη ελληνική μπάντα, που κερδίζει όλο και περισσότερους φαν.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Παρασκευή 21/6, 20:00
Πεδίον του Άρεως, Πλατεία Πρωτομαγιάς

ΔΡΑΣΗ

«Βοήθεια» – Η προσπάθεια για επικοινωνία μέσα από την ομίχλη της ψυχικής ασθένειας

Δομή: «Πυξίδα», φορέας ψυχικής και κοινωνικής υποστήριξης
Ομάδα: Οικότροφοι ψυχικά ασθενείς

Επίσκεψη στους χώρους της «Πυξίδας», κατά τη διάρκεια της οποίας οι οικότροφοι ασθενείς παρουσιάζουν επιστολές προς προσφιλή τους πρόσωπα. Μέσω των επιστολών, οι ασθενείς επιχειρούν να επικοινωνήσουν διασχίζοντας την «ομίχλη» της ψυχικής ασθένειας, καθώς και να μεταδώσουν τη δική τους –προσωπική– εικόνα του κόσμου, ως μέσο για την αποδοχή του «άλλου». Η δράση συνδιαλέγεται με βιβλικό απόσπασμα από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο (Κεφ. 13, 14, «Το θάρρος να αντικρίζεις τον άλλον»).
Στο πλαίσιο των δράσεων Ανθρωπότητες, του φεστιβάλ «Άνοιγμα στην Πόλη – Πειραιάς».
Παρασκευή 21/6, 12:00
Μη κυβερνητική οργάνωση “Πυξίδα”, Φωκαίας 3 και Σαρανταπόρου, Πειραιά

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«ΘεΑθήναι»: Ένα αφιέρωμα στην Αθήνα

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει την πέμπτη ετήσια δράση του αφιερωμένη σε θέματα ιστορίας και πολιτισμού της Αθήνας:

– Παρασκευή 21 Ιουνίου
Επιστημονική ημερίδα (ώρες 10:00-12:30) 
Πανεπιστημιακοί και ερευνητές μας βοηθούν να περιηγηθούμε στην Αθήνα στις διαφορετικές φάσεις του ιστορικού της παρελθόντος και μας παρουσιάζουν ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα ανάδειξης ενός προβεβλημένου ιστορικού τοπόσημου, του λόφου του Λυκαβηττού.

– Σάββατο 22 Ιουνίου 
Παρουσίαση βιβλίων και φωτογραφική έκθεση (ώρα 19:00) 
Ο Νίκος Βατόπουλος, δημοσιογράφος και συγγραφέας με πολυετή ειδίκευση στη μελέτη του αστικού τοπίου, θα παρουσιάσει τα πρόσφατα βιβλία του Περπατώντας στην Αθήνα και Μικροί Δρόμοι της Αθήνας (εκδόσεις Μεταίχμιο). Ο συγγραφέας θα μιλήσει για τον τρόπο με τον οποίον προσεγγίζει τη σύγχρονη πόλη, παρουσιάζοντας πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Στη συνέχεια, θα εγκαινιασθεί η φωτογραφική έκθεση “Αστική τομογραφία”, στην οποία μετέχουν 30 φωτογράφοι, και έχει επιμεληθεί ο Ν. Βατόπουλος. Aκολουθεί μουσική παράσταση στις 21:00.
* Για όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

«Δεσμώτης του ιλίγγου» (1958) του Άλφρεντ Χίτσκοκ

Για μια ακόμη χρονιά, το Φεστιβάλ δίνει ραντεβού με το Athens Open Air Film Festival και στη Μικρή Επίδαυρο. Φέτος θα παρακολουθήσουμε τον Δεσμώτη του ιλίγγου, υποβλητική διασκευή στον μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης από τον Χίτσκοκ, μ’ έναν μυσταγωγικό συνδυασμό μυστηρίου και σασπένς. Τα σκοτεινά μυστικά μιας μοιραίας γυναίκας παρασύρουν έναν πρώην αστυνομικό σ’ ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2019.
Σάββατο 22/6, 21:30
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

ΜΟΥΣΙΚΗ

Χρήστος Θηβαίος & String Demons στη Βίλα Ζωγράφου

Εξάρχεια. Του χθες και του σήμερα. Το αποτύπωμα τους στο παρόν αναζητά ο Χρήστος Θηβαίος, σε μια “Βόλτα στα Εξάρχεια”, τη γειτονιά που αγαπά και κατοικεί από μικρός. Μαζί του οι εκρηκτικοί String Demons, Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη, το ντουέτο των αιρετικών εγχόρδων, που ξεχώρισε με τις αναιδείς και πρωτότυπες διασκευές του σε τραγούδια κλασικής, rock, δημοτικής και pop μουσικής.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Music Now: μέρες μουσικής στην πόλη του Ζωγράφου».
Σάββατο 22/6, 21:00
Βίλα Ζωγράφου, Γεωρ. Ζωγράφου 13
* Συλλέγονται τρόφιμα και φάρμακα για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Ζωγράφου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Αθήνα, η νέα μου γειτονιά»

Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί η καλλιτεχνική έκθεση δρόμου “Αθήνα, η νέα μου γειτονιά” που επιδιώκει να συστήσει τους συμμετέχοντες, αναγνωρισμένους πρόσφυγες του προγράμματος Curing the Limbo στους κατοίκους της πόλης, μέσα από τις δικές τους αφηγήσεις και εικόνες. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν μουσικοχορευτικά δρώμενα με τη συμμετοχή των Ubuntu Drum and Dance και The Syrian and Greek Youth Forum, και ένα ανοιχτό δείπνο (community dinner) με γεύσεις από τη Συρία, το Αφγανιστάν και τη Νότια Αφρική. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφέρει δημιουργική απασχόληση-παιχνίδια για παιδιά όλων των ηλικιών η ομάδα Μικρή Ουτοπία.
Σάββατο 22/6, 19:00
Πλατεία Τριγώνου, Αιόλου και Βύσσης/ Χρυσοσπηλιωτίσσης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Τα ριζικά του Κλήδονα και οι φωτιές του Αη Γιάννη»

Αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα με αμίλητο νερό, ριζικάρια, φωτιές και παραδοσιακούς χορούς θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Ιουνίου στην πλατεία 25ης Μαρτίου (Χαλκηδόνας) στη Νίκαια, με διοργανωτές τα ΚΑΠΗ του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη και τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, καθώς και την Κυριακή 23 Ιουνίου την ίδια ώρα, στο Πάρκο Μπιχάκη στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.
…Ο Κλήδονας είναι ένα πανελλήνιο λαϊκό έθιμο το οποίο τελείται κατά την γενέσιο εορτή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, με τις ελεύθερες κοπέλες να μαντεύουν το όνομα του μελλοντικού τους συζύγου πίνοντας το «αμίλητο νερό» και με τον κόσμο να ανάβει και να πηδά φωτιές για να «ξορκίσει το κακό».

ΗΜΕΡΙΔΑ

Διεθνής Ημέρα Γιόγκα, στο Άλσος Νέας Σμύρνης

Μια μέρα – ταξίδι στην Ινδία μέσα στο Άλσος Νέας Σμύρνης, με δωρεάν μαθήματα από όλα τα συστήματα γιόγκα από τις 11.30 ως τις 19.00. Ακολουθεί πανελλαδικός διαλογισμός μέχρι τις 19.30. Το πρόγραμμα θα κλείσει στις 20.00 με ομιλίες της Πρέσβειρας της Ινδίας & επισήμων και ψυχαγωγικό πρόγραμμα με Ινδικούς παραδοσιακούς χορούς.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Κυριακή 23/6, 11:40
Άλσος Νέας Σμύρνης, Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου & Εφέσου 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

«Ιστορίες από μία παράλληλη πραγματικότητα»

Άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, πρώην εξαρτημένοι χρήστες ουσιών, μας “ξεναγούν” στον δημόσιο χώρο μέσα από ηχητικές αφηγήσεις και ντοκουμέντα, δημιουργώντας τη δική τους ιδιότυπη χαρτογράφηση της πόλης. Στα πλέον πολυσύχναστα, υποβαθμισμένα ή κοσμοπολίτικα σημεία της Αθήνας, οι θεατές του Φεστιβάλ θα φορέσουν ακουστικά για να ακούσουν ιστορίες από μια παράλληλη πραγματικότητα: για την πλάνη και τον χαμένο χρόνο, για την Ομόνοια και το Πεδίον του Άρεως, για την Αριστερά, τον καπιταλισμό, τον κινηματογράφο, τα rave πάρτυ, την εντατική, τα πανεπιστημιακά έδρανα και την αξία του χρήματος.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Καθημερινά στις 20:00
Πειραιώς 260, Ταύρος

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b