MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
04
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
7ο φεστιβαλ WIFT GR
12o Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας
Blue Lock -Episode Nagi (με υπότιτλους)
Chainsaw Man-Η ταινία: Reze Arc (με υπότιτλους)
Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Το κάστρο του απείρου (με υπότιτλους)
Dracula
Ghost in the Shell
Ghost in the Shell 2: Innocence
Grand Prix: Ο γύρος της Ευρώπης (μεταγλωττισμένη)
Greek Mountain Film Festival
HAIKYU!! The Dumpster Battle
Harvest
Jujutsu Kaisen (με υπότιτλους)
Jujutsu Kaisen: Εκτέλεση
Monsta X: Connect X in Cinemas
My Hero Academia: You’re Next
Noi
Nouvelle Vague
Reservoir Dogs
Roofman
Seventeen World Tour [New_] in Japan: Live Viewing
Tack
The Blair Witch Project
Wicked: Μέρος δεύτερο
Yikian!
Ένα απλό ατύχημα
Όνειρα
Όταν έρθει το φθινόπωρο
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Αχινός
Βερμίλιο: Η Νύφη του Βουνού
Βουγονία
Γεια σου Φρίντα (μεταγλωττισμένη)
Για πάντα?
Δεσποινίς Μόξι: Η Οδύσσεια μιας γάτας (μεταγλωττισμένη)
Δύο καπνισμένες κάννες
Ζωούπολη 2 (μεταγλωττισμένη)
Ζωούπολη 2 (με υπότιτλους)
Η αγάπη που απομένει
Η γεύση του κερασιού
Η συμμορία των μάγων 3
Η τέχνη του να επιβιώνεις
Η ώρα του λύκου
Καίτη Δρόσου: Κιβώτιο μνήμης
Καμία άλλη επιλογή
Κατοικίδια στο express (μεταγλωττισμένη)
Κράτα την ψυχή σου στο χέρι και περπάτα
Κύριλλος και Μεθόδιος – Οι φωτιστές των Σλάβων
Λο
Μέρες οργής
Μανόλια
Με λένε Στέλιο
Μια μάχη μετά την άλλη
Μόνος στο σπίτι
Νυρεμβέργη
Νυχτερινή εφημερία
Ο Κινηματογραφιστής
Ο εξολοθρευτής άγγελος
Ο μεγάλος Δικτάτωρ
Ο φίλος μου ο Ταφίτι (μεταγλωττισμένη)
Πέθανε αγάπη μου
Παμφίρ
Ρέκβιεμ για ένα όνειρο
Σμιλεμένες ψυχές
Σπασμένη φλέβα
Στο νησί του Αμρουμ
Στρουμφάκια: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
Συναισθηματική αξία
Συνύπαρξη, λέμε τώρα
Σώστε τον πράσινο πλανήτη
Τα κακά παιδιά 2 (μεταγλωττισμένη)
Τα παιδιά του Παραδείσου
Το δάκρυ του διαβόλου
Τομ και Τζέρι: Η απαγορευμένη πυξίδα (μεταγλωττισμένη)
Το πάθος της Ζαν ντ’Αρκ
Το χειρόγραφο της Σαραγόσα
Το χρώμα του ροδιού
Τρία χιλιόμετρα ως το τέλος του κόσμου
Τύχη βουνό
Χάιντι: Η διάσωση του μικρού λύγκα (μεταγλωττισμένη)
Χαραυγή μέρος 1

Οι ταινίες της εβδομάδας: Τέταρτο «Toy Story»: Στο άπειρο κι ακόμη παραπέρα!

Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις αιθουσες την Πέμπτη 20 Ιουνίου με μια ματιά!

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Toy Story 4

Όχι πως είναι κάτι που δεν το γνωρίζαμε αλλά μετά κι από αυτή την ταινία πλέον είμαστε απόλυτα βέβαιοι. Η Pixar δεν είναι μόνο η εταιρεία που έχει αλλάξει την ιστορία του animation (το πρώτο «Toy Story» του 1995 ήταν το πρώτο φιλμ κινουμένων σχεδίων που φτιάχτηκε εξ ολοκλήρου σε Η/Υ) αλλά ο άξιος συνεχιστής της ντισνεϊκής παράδοσης. Άλλωστε με την εταιρεία του ποντικού έχει συγχωνευθεί από το 1991 όταν η Ντίσνεϊ την εξαγόρασε για να την υποστηρίζει αρχικά σε τεχνικό επίπεδο (πολλά εφέ του πρώτου «Αλαντίν» φτιάχτηκαν από την ομάδα της Pixar) πριν αποκτήσει την αυτόνομη καλλιτεχνική της ταυτότητα με έργα όπως το «Toy story», το «Cars» και το «Wall-E». Το τέταρτο μέρος λοιπόν των περιπετειών του Γούντι, του Μπαζ και των άλλων ζωντανών παιχνιδιών είναι απλώς απαραίτητο αλλά σχεδόν επιτακτικό για να μας ταξιδέψει και πάλι στην αθέατη πλευρά της αθωότητας με ένα τρόπο που δεν έχουμε ξαναδεί στο είδος. Απλώς μαγικό με την περιπέτεια, το χιούμορ και την συγκίνηση να αλληλοεπιδρούν μοναδικά.

Ο έρωτας της Βιρτζίνια Γουλφ

Το βιογραφικό δράμα «Ο έρωτας της Βιρτζίνια Γουλφ» έχει όλα τα αρνητικά μιας τελματωμένης τηλεταινίας αλλά καταφέρνει να ξεφύγει από κάποια εξ αυτών χάρη στη δύναμη της ιστορίας (ο θυελλώδης έρωτας της συγγραφέως με μια κακομαθημένη αριστοκράτισσα ποιήτρια ενέπνευσε τη Γουλφ να γράψει το 1928 το «Ορλάντο» και να κερδίσει την καθολική αποδοχή) και κυρίως την ερμηνεία της Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι στο ρόλο της Βιρτζίνια Γουλφ.

Μικρά αθώα ψέματα

Αδύναμη συνέχεια για τη γαλλική «Μεγάλη ανατριχίλα», το «Μικρά αθώα ψέματα» του Γκιγιόμ Κανέ. Ο ηθοποιός-σκηνοθέτης καταπιάνεται ξανά με τις ιστορίες ανταγωνισμού, φιλίας, έρωτα της παρέας που γνωρίσαμε το 2010 (Κοτιγιάρ, Κλουζέ, Λελούς κ.α.) αλλά εδώ απουσιάζει η φρεσκάδα, η γοητεία και κυρίως το λυτρωτικό χιούμορ εκείνης της πρώτης φοράς. Πάλι καλά που το σάουντρακ και πάλι κεντάει!

Η ευτυχία

Η κυκλοφορία για πρώτη φορά στη χώρα μας του βγαλμένου από το 1965 φιλμ «Η ευτυχία» της Ανιές Βαρντά είναι μια ταινία γύρω από το δράμα που σκεπάζει τη ζωή ενός ιψενικού τριγώνου.

Κόκκινη έκλειψη

Το αργεντίνικο «Κόκκινη έκλειψη» αφηγείται μια αλληγορική πολιτική περιπέτεια με στοιχεία θρίλερ γύρω από το τραυματικό παρελθόν (η πλοκή διαδραματίζεται στα 70ς) της λατινοαμερικανικής χώρας.

Περισσότερα από CINEMA