MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 31/5 – 2/6: Οι 5 καλύτερες επιλογές για το Σαββατοκύριακο

Οι δικές μας επιλογές από κορυφαίες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 31 Μαΐου έως την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 και αξίζουν την προσοχή σας

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

Χρύσιππος του Δημήτρη Δημητριάδη στην Πειραιώς 260

Ο Χρύσιππος του Δημήτρη Δημητριάδη πρωτοεκδόθηκε το 2008, θα παρουσιαστεί όμως για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών φέτος το καλοκαίρι. Έργο με ιδιαίτερο χιούμορ, θεωρείται από πολλούς υπόδειγμα της ελληνικής queerγραφής. Καθώς ο Δημητριάδης τοποθετεί την πλοκή σ’ ένα αστικό σαλόνι, φωτίζονται οι πιο μύχιες πτυχές των οικογενειακών δεσμών, των πιο ιδιωτικών ανθρώπινων σχέσεων και ιδιαίτερα στη σχέση μάνας-γιου.
Παρασκευή 31/5, Σάββατο 1/6, Κυριακή 2/6, 21:30
Πειραιώς 260, Καλλιθέα
Τιμές Εισιτηρίων: Ζώνη Α: Κανονικό 25 ευρώ, Μειωμένο (φοιτητικό και άνω 65) 20 ευρώ, Ζώνη Β: Κανονικό 20 ευρώ, Μειωμένο 15 ευρώ, Ζώνη Γ: Κανονικό 15 ευρώ, Μειωμένο 10 ευρώ

ΧΟΡΟΣ

O Medea του Trajal Harrell στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Η φεμινιστική εκδοχή της Μήδειας παρουσιάζεται στη Στέγη, από έναν πενταμελή Χορό σε χορογραφία του πρωτοποριακού Τράγιαλ Χάρελ. Ένας από τους πιο σημαντικούς και αντισυμβατικούς χορογράφους διεθνώς, ο Τράγιαλ Χάρελ, παρουσιάζει στη Στέγη την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου έργου του. Ένας πενταμελής Χορός, στον ρόλο της Μήδειας, ξαναδιαβάζει τα ηθικά και πολιτικά ζητήματα του έργου για να τα τοποθετήσει στο σήμερα. Από το voguing στον μεταμοντέρνο χορό, από το κινητικό ιδίωμα της πασαρέλας μόδας σε ένα μοναδικό χορευτικό στυλ, από τις συνοικίες του Χάρλεμ στα τέλη της δεκαετίας του ’60 έως το κέντρο της Αθήνας το 2019, από τα πιο σημαντικά μουσεία στις μεγαλύτερες θεατρικές σκηνές του κόσμου.
Παρασκευή 31/5, Σάββατο 1/6, Κυριακή 2/6, 20:30
Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107-109
Τιμές Εισιτηρίων: Από 7€ έως 20€

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Αόρατες διαδρομές: Μια ιδιαίτερη αστική περιήγηση με το περιοδικό δρόμου 

 Στις Αόρατες διαδρομές, πρωτοβουλία του περιοδικού δρόμου Σχεδία, οι περιπατητές θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε μερικές από τις σημαντικότερες κοινωνικές δομές του κέντρου της Αθήνας (συσσίτια, υπνωτήρια, κέντρα απεξάρτησης, κέντρα ημέρας), με οδηγούς νυν και πρώην άστεγους συμπολίτες μας, μέλη του δικτύου διανομής της Σχεδίας. Στα πρότυπα αντίστοιχων περιηγήσεων που διοργανώνονται σε πόλεις του εξωτερικού (Μόναχο, Αμβούργο, Λονδίνο, Βαρκελόνη, Πράγα κ.ά.), οι περιπατητές θα ενημερωθούν για τις υπηρεσίες που παρέχει κάθε δομή, για το πώς οι συνάνθρωποί μας έχουν βιώσει ή εξακολουθούν να βιώνουν τη ζωή στον δρόμο, για τις προσπάθειες που γίνονται για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, με όχημα τις προσωπικές αφηγήσεις των οδηγών, που μεταδίδουν την εμπειρία τους αλλά και την πεποίθηση ότι «στην άκρη του δρόμου πάντα υπάρχει ελπίδα».
Κυριακή 2/6, 11:00 – 13:00
Εκκίνηση από τα γραφεία της Σχεδίας – Ολοκλήρωση διαδρομής στην Ομόνοια
Εισιτήρια: 8 ευρώ, παιδικό, μαθητικό, φοιτητικό 5 ευρώ, άνεργοι, συνταξιούχοι δωρεάν
* Απαραίτητη κράτηση θέσεων

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι dEUS live στο Fuzz

Οι dEUS θα γιορτάσουν στο Fuzz Live Music Club τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του “The Ideal Crash”, το οποίο θα παίξουν ολόκληρο ζωντανά, αναγγέλλοντας ταυτόχρονα την επιστροφή τους με το επερχόμενο 8ο album της καριέρας τους. Θα παίξουν τραγούδια τος όπως “Sister Dew”, “Instant Street”, “Everybody’s Weird”, “Dream Sequence #1”, μαζί με τα κλασικά standards τους, “Suds & Soda”, “Little Arithmetics”, “For the Roses” και “Hotellounge (Be the Death of Me)”.
Παρασκευή 31/5, 20:00
Fuzz, Πατριάρχου Ιωακείμ 1
Εισιτήρια: 33€

ΣΙΝΕΜΑ

Ma

Η Σου Αν, μια φαινομενικά άκακη και μοναχική γυναίκα που ζει ήσυχα στην πόλη του Οχάιο. Οταν η έφηβη Μάγκι της ζητάει να αγοράσει αλκοόλ για εκείνη και την παρέα της, η Σου Αν βρίσκει την ευκαιρία να κάνει… νέους φίλους. Ετσι, λοιπόν, παραχωρεί στα παιδιά το υπόγειο του σπιτιού της για να διασκεδάσουν, ώστε να είναι ασφαλή και να μη χρειαστεί να οδηγήσουν στην επιστροφή υπό την επήρεια του αλκοόλ. Όμως στη συμφωνία υπάρχουν και κάποιοι κανόνες: Ένα από τα παιδιά πρέπει να παραμείνει νηφάλιο. Δεν πρέπει να βλασφημούν. Δεν πρέπει να ανέβουν στον επάνω όροφο. Και επιβάλλεται να την φωνάζουν «Ma».
Διαβάστε εδώ τι άλλο παίζει στο σινεμά αυτή την εβδομάδα.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b