MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα για το Σαββατοκύριακο 24 – 26 Μαΐου 2019

Monopoli Team

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ

Arc For Dance Festival

Ο κεντρικός πυρήνας του φεστιβάλ που θα διεξαχθεί στις 24, 25 & 26/05/19 στο θέατρο Κιβωτός, φιλοξενεί οκτώ παραστάσεις έργων σύγχρονου χορού, τα πέντε από τα οποία παρουσιάζονται στην παγκόσμια πρεμιέρα τους στην Αθήνα. Τα έργα αυτά καλύπτουν ένα ευρύ εκφραστικό τόξο με σημείο αιχμής τον ήχο της κίνησης, την πολυφωνία των σωμάτων και τελικά τη γλώσσα που αρθρώνει ο χορός σήμερα.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
24, 25 & 26/5, διάφορες ώρες
Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115, Αθήνα 

ΕΚΘΕΣΗ

Athens Jewelry Week 2019

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Athens Jewelry Week ανοίγει τις πόρτες της για να καλωσορίσει τους επισκέπτες της. Στόχος αυτού του δυναμικού θεσμού είναι να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό τις τάσεις και την πλούσια ποικιλία του σύγχρονου κοσμήματος, όπως αυτό εξελίσσεται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η AJW 2019 φιλοξενεί μια σειρά εκθέσεων, διαλέξεων και εργαστηρίων, φέρνοντας στο προσκήνιο τους σύγχρονους δημιουργούς κοσμημάτων, την τέχνη τους και τις αυθεντικές φωνές τους.
Παρασκευή 24/5, 17:30 – 21:00
Σάββατο 25/5, 12:00 – 20:00
Κυριακή 26/5, 12:00 – 18:00
Γκαλερί Μελάνυθρος, Ζάππα 4, Παγκράτι – Μετς

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

“Σκοτεινός Βαρδάρης” της Έλενας Χουζούρη

Το βιβλιοπωλείο Επί λέξει και οι Εκδόσεις Πατάκη μας προσκαλούν στην παρουσίαση της νέας έκδοσης του βιβλίου της Έλενας Χουζούρη “Σκοτεινός Βαρδάρης”.
Παρουσιάζουν το βιβλίο και συνομιλούν με τη συγγραφέα οι:
– Άννα Κατσιγιάννη, επίκουρη καθηγήτρια Συγκριτικής Φιλολογίας, Τμήμα Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
– Χρίστος Κυθρεώτης, συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας
Πέμπτη 23/5, 19:00
Βιβλιοπωλείο Επί λέξει, Ακαδημίας 32, Κέντρο Αθήνας

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Φεστιβάλ νέων δημιουργών 2019

H Πειραματική Σκηνή -1, πιστή στο ανοιξιάτικο ραντεβού της με νέες ομάδες και καλλιτέχνες της πόλης, διευρύνει και συμπληρώνει τον θεματικό άξονα του ρεπερτορίου της, εστιάζοντας στην πόλη της Αθήνας και τις αλλαγές που συντελούνται, με την ελπίδα να συμβάλλει στην αναζήτηση του σύγχρονου ρόλου της.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Καθημερινά, 18:30 – 22:00
Εθνικό Θέατρο – Θέατρο Rex – Σκ. Παξινού, Πανεπιστήμιου 48, Κέντρο Αθήνας
* Οι θεατές θα μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν δελτία εισόδου από τα ταμεία του θεάτρου REX (Πανεπιστημίου 48) μόνο για τις παραστάσεις της εκάστοτε μέρας.
** Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Μανώλης Φάμελλος στο ΚΠΙΣΝ

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με μια μεγάλη ηλεκτρική συναυλία, «μια ηλεκτρική ηχοκατασκευή» όπως λέει και ο ίδιος, για την πρώτη μεγάλη συναυλία Parklife του φετινού καλοκαιριού.
Με αφετηρία τον τελευταίο του δίσκο με τίτλο Η Εποχή των Σκουπιδιών, ο Mανώλης Φάμελλος ανεβαίνει στη σκηνή του Ξέφωτου με ένα μεγάλο μουσικό σχήμα, ο πυρήνας του οποίου αποτελείται από την ίδια ομάδα που εδώ και μια δεκαετία επιμελείται και φιλοτεχνεί κάθε νέα παραγωγή του.
Παρασκευή 24/5, 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Loop Discover 2018

Την Παρασκευή 24 Μαΐου, τα δέκα υποψήφια έργα βιντεοτέχνης για το βραβείο του Loop Discover 2018 που επέλεξε κριτική επιτροπή μαζί με το πιο δημοφιλές βίντεο στο online κανάλι του LOOP, θα παρουσιαστούν στον ιστορικό κινηματογράφο της Αθήνας, Aavora.
Για αυτήν την έκδοσή του, το Loop Discover δημιουργεί συμμαχίες μεταξύ οικολογίας και βιντεοτέχνης επιλέγοντας έργα που ενημερώνουν, εμπνέουν, καταγγέλλουν, προτείνουν, ευαισθητοποιούν, εμπλέκονται, λογοδοτούν, αντιμετωπίζουν … Εν συντομία, έργα που βοηθούν τους ανθρώπους να φανταστούν και να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο μέλλον.
Παρασκευή 24/5, 19.00
Aavora, Ιπποκράτους 180, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

“A taste of Jazz”

Μια συναυλία με διαφορετικές αρμονίες, διαφορετικούς ρυθμούς και ηχοχρώματα… Από τον Frank Sinatra στον Dave Brubeck και από τον Claude Bolling στον Ray Charles. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα υπάρξει αφιέρωμα στην παραδοσιακή Κυπριακή μουσική αλλά και έργα των Ανδρέα Αργυρού, Άλκη Μπαλτά και Νίκου Πενταρά. Συμμετέχουν σπουδαστές και καθηγητές του ωδείου Ωδείου Νέας Σμύρνης, τα μουσικά σύνολα, τόσο από το κλασικό, όσο και από το σύγχρονο τμήμα, καθώς και η παιδική και η μεικτή χορωδία του.
Παρασκευή 24/5, 19:00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος
* Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
** Κρατήσεις θέσεων για τη συναυλία στα τηλέφωνα του Εθνικού Ωδείου Νέας Σμύρνης: 210 9345928 & 210 9335481

ΘΕΑΤΡΟ

“Η Πτήση των Λίντμπεργκ ή Το μαύρο κουτί”

Μια διασκευή του έργου “Η Υπερπόντια Πτήση” του Μπέρτολτ Μπρέχτ. Ενα εκστατικό μιούζικαλ κοινωνικών επεκτάσεων.
Η μετάβαση του σύγχρονου ανθρώπου στην πραγματικότητα που του αξίζει. Η κατόρθωση της πρώτης υπερατλαντικής πτήσης πραγματοποιείται από τον Τσαρλς Λίντμπεργκ, έναν νεαρό Αμερικανό πιλότο,που θα καταφέρει να φτάσει πρώτος από την μοντέρνα Αμερική, στην σκεπτικιστική Ευρώπη. Δέκα ηθοποιοί υποδύονται τον Τσαρλς. Εφόδιο τους οι αναμνήσεις τους. Θησαυροφυλάκιο τους, ένα μικρό μαύρο κουτί, σαν αυτό που βλέπεις στα ερείπια των αεροπορικών δυστυχημάτων. Το μόνο που μας απέμεινε. Εκεί θα τοποθετήσουν ο,τι μας κάνει πιο ανθρώπινους, ο,τι μας δίνει δύναμη να αντέχουμε.
Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Πέγκυ Ψαρρού / Παίζει η θεατρική ομάδα ΟΠΑ.
Παρασκευή 24/5, 20:15
Θέατρο Παραμυθίας, Παραμυθίας 27 & Μυκάλης, Κεραμεικός
Τηλεφωνικές κρατήσεις στα 6988858833, 6949668164

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b