MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 12 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα για το Σαββατοκύριακο 17 -19 Μαΐου 2019.

Monopoli Team

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Platforms Project 2019

Τo Platforms Project 2019, με τη μεγαλύτερη εικαστική διοργάνωση στην έως τώρα ιστορία του, θα παρουσιαστεί φέτος ένα πολύπλευρο παράλληλο πρόγραμμα ομιλιών και ημερίδων, βίντεο, προγραμμάτων για παιδιά, περφόρμανς αλλά και πάρτι. Η διοργάνωση φέτος παρουσιάζει 60 πλατφόρμες από 16 χώρες, έχοντας δεχθεί εκατοντάδες αιτήσεις μετά το ανοικτό διαδικτυακό του κάλεσμα. Μεταξύ άλλων χωρών, εκπροσωπούνται οι Ελλάδα, Ελβετία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ολλανδία, Κύπρος, Γαλλία, Σουηδία, Ισπανία, Βρετανία, Καναδάς, Αυστρία, Γεωργία, Φινλανδία, Σερβία και Βέλγιο, ενώ 700 καλλιτέχνες θα συρρεύσουν στην Αθήνα, επεκτείνοντας το παγκόσμιο δίκτυο που οικοδομείται και επικοινωνεί τα τελευταία χρόνια μέσω του Platforms Project. Η φετινή διοργάνωση συνεχίζει την περυσινή παράδοση, όπου 56 πλατφόρμες από 17 χώρες παρουσίασαν το έργο τους, ενώπιον 16.000 κοινού.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Παρασκευή 17/5, Σάββατο 18/5, Κυριακή 19/5, 12:00 – 21:00
Εκθεσιακός χώρος “Νίκος Κεσσανλής”, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

ΜΟΥΣΙΚΗ

Prins Obi & The Dream Warriors 

Η μουσική ενότητα Music Escapades,που αναδεικνύει τη σύγχρονη ελληνική εναλλακτική μουσική σκηνή, επιστρέφει στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ και παρουσιάζει τους Prins Obi & The DreamWarriors και το ομώνυμο άλμπουμ τους. Μια μπάντα που με το δυνατό προσωπικό της στυλ μας ταξιδεύει σε μουσικές που μοιάζουν να είναι από άλλη εποχή, σε ένα στυλ ρετρό που ταυτόχρονα έχει μεταμοντέρνα και σημερινά στοιχεία.
Σάββατο 18/5, 21:00
Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

3ο Πανόραμα Ταινιών του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Το Πανόραμα Ταινιών του Τμήματος Κινηματογράφου επανέρχεται δυναμικά για να παρουσιάσει δημιουργίες των φοιτητών της σχολής στα πλαίσια των σπουδών τους, ταινίες σε πρώτη προβολή, αλλά και ταινίες που ξεχώρισαν και διακρίθηκαν σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Θα προβληθούν συνολικά 22 ταινίες, ανάμεσά τους μία μεγάλου μήκους και δύο βραδινές ειδικές προβολές. Οι προβολές χωρίζονται σε 4 ξεχωριστές θεματικές ομάδες και κάθε ταινία προβάλλεται μία μόνο φορά.
Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα.
Παρασκευή 17/5, 19:00, 21:00, 23:00
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48, Αθήνα
Η είσοδος είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

“Ο πολυπρόσωπος Νίκος Σκαλκώτας”

Το 2019 συμπληρώνονται 70 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Σκαλκώτα (1904-1949), παλαιού μαθητή του Ωδείου Αθηνών και ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες. Το Ωδείο Αθηνών τιμά τον μεγάλο μουσικό διοργανώνοντας πλήθος δράσεων, στο πλαίσιο του Έτους Σκαλκώτα.
Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
Παρασκευή 17/5, 10:00 – 21:00
Σάββατο 18/5, 10:00 – 21:00
Ωδείο Αθηνών,  Βασ. Γεωργίου B 17-19, Αθήνα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Νύχτα ιδεών: Νύχτα της ευτυχίας

Για την έκτη έκδοση της Νύχτας ιδεών, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Βελγίου, το περιοδικό Mouvement, το φεστιβάλ “Longueur d’Ondes” και την ομάδα Gavagai, θα συγκεντρώσει διανοούμενους, καλλιτέχνες, ερευνητές, δημοσιογράφους, ποιητές, μουσικούς, φοιτητές, για να συζητήσουν για την Ευτυχία.

Μια νύχτα που επιτρέπει στον καθένα, εν όψει της πραγματικότητάς του, να αμφισβητήσει και να επανατοποθετήσει το θέμα της ευτυχίας: το εφήμερο της παρούσας στιγμής, μια αξέχαστη στιγμή που χάθηκε πολύ γρήγορα, πολύ νωρίς. Μια νύχτα αλληλεπιδράσεων με ομιλίες, αντιπαραθέσεις, καλλιτεχνικές δράσεις, ραδιοφωνική δημιουργία και μια μεγάλη δοκιμασία που προτείνει αναγνώσεις κλειδιά.
Παρασκευή 17/5, 18:30
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, Αθήνα

ΈΚΘΕΣΗ

Έκθεση συλλογής του Μάνου Κατράκη

Ο Δήμος Πειραιά παρουσιάζει στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, την έκθεση συλλογής του Μάνου Κατράκη. Η συλλογή του ηθοποιού Μάνου Κατράκη, δωρήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά από τη σύζυγο του καλλιτέχνη τo 1994.  Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική συλλογή, η οποία παρέμενε στον Δήμο Πειραιά επί 25 χρόνια χωρίς να εκτεθεί και αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο της θεατρικής ιστορίας της Ευρώπης και σημαντικό πολιτισμικό γεγονός , το οποίο εκτείνεται πέρα από τα στενά όρια της πόλης μας. Η σπουδαία αυτή συλλογή περιλαμβάνει υλικό από την προσωπική και την επαγγελματική του ζωή: φωτογραφίες, χειρόγραφα, επιστολές, σκηνικά αντικείμενα, κοστούμια, κλπ. Πρόκειται για το πιο ολοκληρωμένο θεατρικό αρχείο, ενός μόνο καλλιτέχνη, που βρίσκεται συγκεντρωμένο σε ένα μοναδικό φορέα στην Ελλάδα.
Παρασκευή 17/5, 10:00 – 14:00 & 17:00 – 20:00
Σάββατο 18/5 & Κυριακή 19/5, 10:00 – 14:00
Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Φίλωνος 29, Πειραιάς 

 

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

 “Ταξίδι στα Κύθηρα” του Θόδωρου Αγγελόπουλου

Η ταίνια του Θόδωρου Αγγελόπουλου προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1984.
Η νεκρή περιοχή στην οποία αιωρείται ο μυθικός γέροντας της ταινίας, συμβολικά ταυτίζεται με το μεταίχμιο στο οποίο φτάνει το 1984 ο κινηματογράφος του Αγγελόπουλου. Έχοντας διανύσει την πρώτη του περίοδο ανάμεσα στα φαντάσματα της Ιστορίας στην ελληνική γη, ο λαμπρός δημιουργός, μπροστά στο σταυροδρόμι, ατενίζει τόσο τον προηγούμενο κινηματογράφο του, όσο και τον επόμενο. Το Ταξίδι Στα Κύθηρα περιέχει εξίσου την ιστορική ποίηση του Θιάσου (1975) και τη μελαγχολία του Τοπίου Στην Ομίχλη (1988). Τα πάντα στην ιστορία της είναι φαντασιακά, η Οδύσσεια δεν έχει τέλος, το ταξίδι είναι αποκλειστικά και μόνο εσωτερικό. Αυτή η ταινία-σταθμός είναι από ελάχιστους “καθρέφτες”, όπου η μετεωριζόμενη Ελλάδα μπορεί να βλέπει και να ξαναβλέπει τον εαυτό της.
Παρασκευή 17/5, 22:30
ARTENS, Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο της ARTENS: 210 3317312 ή στο email: [email protected]

ΈΚΘΕΣΗ

Athens Photo Scratch 2019

Τo Athens Photo Scratch είναι μια εκδήλωση από φωτογράφους για φωτογράφους και ανθρώπους που αγαπούν τη φωτογραφία και την εικόνα. Είναι μια βραδιά μοναδική στη φύση της όπου φωτογράφοι έχουν την ευκαιρία να δείξουν δουλειά τους σε εξέλιξη και να ανταλλάξουν ιδέες και σχόλια με το κοινό σε χαλαρό και ανεπίσημο πλαίσιο. Αποτελεί μια ευκαιρία για τους φωτογράφους να κατανοήσουν πως το κοινό αντιλαμβάνεται το έργο τους και μέσα από σχόλια και παρατηρήσεις να ανιχνεύσουν και να δρομολογήσουν τα επόμενα στάδια της δουλειάς τους. Για το κοινό είναι μια ευκαιρία μέσω της προεπισκόπησης έργων και θεμάτων σε εξέλιξη να συμμετέχουν σε έναν ανοιχτό διάλογο με τους δημιουργούς για το θέμα τους αλλά και τη φωτογραφία γενικότερα.
Παρασκευή 17/5, 17:00 – 22:00
Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης, Βρυσακίου 17, Αθήνα 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

1ο Ουκρανικό Φεστιβάλ

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης, ως Κυψέλη Πολιτισμού στηρίζει έμπρακτα την κοινωνική ενσωμάτωση, και φιλοξενεί το 1ο Ουκρανικό Φεστιβάλ, μία εμπειρία γνωριμίας με τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της Ουκρανίας. Θα μυηθούμε στον ουκρανικό λαϊκό πολιτισμό παρακολουθώντας εργαστήρια πλεξίματος και δημιουργίας παραδοσιακών αντικειμένων με μαλλί & άχυρο, καθώς και να περιπλανηθούμε σε εκθέσεις με τοπικά προϊόντα και χειροτεχνήματα. Στο πλαίσιο των δράσεων του Ουκρανικού Φεστιβάλ περιλαμβάνονται και σεμινάρια γαστρονομίας ουκρανικών πιάτων με παράλληλη αφήγηση της ιστορίας τους, τα λεγόμενα Mini Cooking Fests, καθώς και πολλά άλλα.
Σάββατο 18/5, 12:00 – 19:00
Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42, Αθήνα

ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

OpenWalk Athens #11: Τρίγωνο Αθήνας 

Το atenistas OpenWalkAthens (OWA) είναι ένας ανοιχτός περίπατος που καλεί τους Αθηναίους να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της πόλης και των ανθρώπων της. Σε αυτό το Open Walk 18 σημεία της περιοχής ανοίγουν τα έσω τους και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία γνωρίσουν τα κτίρια που προσπερνούμε καθημερινά και δεν φανταζόμαστε τι χώρους, ατμόσφαιρες, ιστορίες, που μπορεί να κρύβουν, απ’ τα υπόγεια ως τις ταράτσες τους.
Παίρνεις το χάρτη από το σημείο εκκίνησης και περιηγείσαι ελεύθερα από τις 11.00 ως τις 15.00 με την παρέα σου στα επιλεγμένα σημεία που θα είναι ανοιχτά ειδικά για τον περίπατο, μιλάς με τους κατά τόπους υπεύθυνους, ξεναγείσαι, μαθαίνεις την ιστορία τους.
Κυριακή 19/5, 11:00 – 15:00
Πλατεία Τριγώνου, Αιόλου και Βύσσης, Αθήνα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

“Walk The Talk”

Οι Urban Layers και οι Alternative Tours of Athens (ATA), μαζί σε μία ιδιαίτερη βόλτα στους συνεχώς μεταβαλλόμενους τοίχους της Αθήνας. Ενώ η πόλη βάζει τα εκλογικά της ρούχα και σταδιακά καθαρίζει, στους τοίχους της χάνονται ιστορίες και γεννιούνται καινούριες. Με διάθεση νοσταλγίας, προβάλλονται στους τοίχους της οδού Ευμορφοπούλου και της γκαλερί Exit, κομμάτια street art που υπάρχουν ακόμα στην πόλη, όπως και άλλα που χάθηκαν. Ένα εξομολογητήριο θα μας περιμένει, για να εκμυστηρευτούμε  τι νιώθουμε για τους τοίχους της Αθήνας.

To πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής: 
14.30: Συνάντηση για βόλτα στη γειτονιά στο μετρό Κεραμεικός, στην έξοδο προς Τεχνόπολη, Γκάζι
16.00: Διάλειμμα στην πλατεία Κουμουνδούρου
16.00-17.00: Συνέχεια της βόλτας στη γειτονιά του Ψυρρή
17.00: Street Party στην οδό Ευμορφοπούλου και την Exit Gallery. Στα decks oι Chevy, Funky Mama και Espeekay.
Κυριακή 19/5, Μετρό Κεραμεικού

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων

Μια φορά το χρόνο κάθε Μάιο, για ένα βράδυ Σαββάτου τα μεγαλύτερα μουσεία και μνημεία της Ευρώπης μένουν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο. Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, θα διεξαχθεί και η φετινή Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων το Σάββατο στις 18 Μαΐου.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b