MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Eurovision 2019: Στην τελική ευθεία για τον μεγάλο τελικό

Ποιες χώρες θα εμφανιστούν στον τελικό, σε ποια θέση θα διαγωνιστεί η Ελλάδα και τι θα γίνει στη πολυσυζητημένη εμφάνιση της Madonna

O Sergey Lazarev με τη συμμετοχή της Ρωσίας
Monopoli Team

Ο Β’ Ημιτελικός της Eurovision, το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαΐου στο Tel Aviv, ολοκληρώθηκε χωρίς εκπλήξεις, αφού όλα τα φαβορί πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Από τις 18 χώρες που διαγωνίστηκαν, πέρασαν μόνο οι 10: η Ολλανδία, η Αλβανία, η Σουηδία, η Ρωσία, η Βόρεια Μακεδονία, το Αζερμπαϊτζάν, η Δανία, η Νορβηγία, η Ελβετία και η Μάλτα.

Οι πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις του Β’ Ημιτελικού:

Η Ολλανδία

Duncan Laurence με το “Arcade”

Η Ολλανδία είναι το φαβορί της φετινής Eurovision και ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της ελληνικής συμμετοχής. Η δυναμική μπαλάντα του Duncan Laurence “Arcade” κέρδισε τις εντυπώσεις παρά την σκοτεινή του εμφάνιση. Μάλιστα, οι διοργανωτές της ολλανδικής συμμετοχής ήθελαν το σκηνικό ακόμα πιο σκοτεινό και δυσανασχέτησαν με την παραγωγή του Ισραήλ που δεν το κατάφερε.

_

Η Σουηδία

John Lundvik με το “Too Late For Love”

Ο John Lundvik εντυπωσίασε το κοινό με το ανεβαστικό του κομμάτι “Too Late For Love” και την gospel χορωδία που τον συνόδευε. Η εμφάνιση του καταχειροκροτήθηκε και θεωρείται ένα από τα μεγάλα φαβορί.

_

Η Ρωσία

Sergey Lazarev με το τραγούδι “Scream”

Φέτος η συμμετοχή της Ρωσίας είχε ελληνική υπογραφή, καθώς το τραγούδι “Scream” είναι μια δυναμική μπαλάντα σε σύνθεση Δημήτρη Κοντόπουλου, ενώ τη σκηνική παρουσία επιμελήθηκε ο Φωκάς Ευαγγελινός. O Sergey Lazarev διαγωνίζεται για δεύτερη φορά στον διαγωνισμό της Eurovision και φέτος θεωρείται κι αυτός ένα από τα φαβορί.

_

Η Μάλτα

Michela Pace-“Chameleon”

Σε μια βραδιά με αρκετές μπαλάντες, το χορευτικό τραγούδι της Μάλτας, που το ερμήνευσε η φετινή νικήτρια του X Factor της χώρας, αποτέλεσε σίγουρα ένα highlight της βραδιάς.

Η σειρά εμφάνισης στον Τελικό

Αυτές οι 10 χώρες θα διαγωνιστούν με τις άλλες 10 χώρες που πέρασαν στον Α’ Ημιτελικό: την Ελλάδα, τη Λευκορωσία, τη Σερβία, την Κύπρο, την Εσθονία, την Τσεχία, την Αυστραλία, την Ισλανδία, τον Άγιο Μαρίνο, τη Σλοβενία, και τις “Μεγάλες Πέντε” χώρες που περνάνε κάθε χρόνο, δηλαδή την Μεγάλη Βρετανία, την Γερμανία, την Γαλλία, την Ισπανία και τον περσινό νικητή, το Ισραήλ.

Αναλυτικά, οι 26 χώρες θα εμφανιστούν με αυτή τη σειρά:

1. Μάλτα

2. Αλβανία

3. Τσεχία

4. Γερμανία

5. Ρωσία

6. Δανία

7. Άγιος Μαρίνος

8. Βόρεια Μακεδονία

9. Σουηδία

10. Σλοβενία

11. Κύπρος 

12. Ολλανδία

13. Ελλάδα 

14. Ισραήλ

15. Νορβηγία

16. Ην. Βασίλειο

17. Ισλανδία

18. Εσθονία

19. Λευκορωσία

20. Αζερμπαϊτζάν

21. Γαλλία

22. Ιταλία

23. Σερβία

24. Ελβετία

25. Αυστραλία

26. Ισπανία

Η Κατερίνα Ντούσκα, δηλαδή, θα εμφανιστεί μετά την Ολλανδία, το μεγάλο φαβορί της βραδιάς, ενώ η Κύπρος θα εμφανιστεί 11η πριν τον Ολλανδό Duncan Laurence.

Η εμφάνιση της Madonna και της Ελένης Φουρέιρα

Παρά τις αντιδράσεις των θαυμαστών της, η Madonna θα εμφανιστεί τελικά το Σάββατο και θα ερμηνεύσει ένα από τα πιο κλασικά της τραγούδια, το “Like A Prayer“, που κλείνει 30 χρόνια από την κυκλοφορία του, αλλά και το “Future” με τον Quavo των Migos, που θα κυκλοφορήσει μια μέρα πριν τον μεγάλο τελικό και σηματοδοτεί την νέα εποχή στην καριέρα της Madonna.

View this post on Instagram

Madame❌ is excited about the F U T U R E ft. @quavohuncho Out Today! #future #madamex .

A post shared by Madonna (@madonna) on

Το ίδιο βράδυ θα εμφανιστεί και η Ελένη Φουρέιρα με τους Conchita Wurst, Mans Zelmerlöw και Verka Serduchka για να ερμηνεύσουν το “Dancing Lasha Tumbai”, με το οποίο η Verka Serduchka εκπροσώπησε την Ουκρανία το 2007, αλλά και το “Hallelujah” με το οποίο είχε κερδίσει το Ισραήλ το 1979.

Τα προγνωστικά για τον τελικό

Μετά τον πρώτο ημιτελικό η Κατερίνα Ντούσκα ήταν για πολλούς το φαβορί, ενώ στα προγνωστικά ήταν πάντα μέσα στην 3άδα. Μετά τον Β’ ημιτελικό, όμως, η Ελλάδα και η Κύπρος φαίνεται να μην τα καταφέρνουν τόσο καλά στα στοιχήματα, αφού η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη 14η θέση και η Κύπρος στη 15η.

Νικητής σε όλα τα στοιχηματικά σάιτ φαίνεται να είναι ο Ολλανδός Duncan Laurence, ο οποίος με την λιτή παρουσία του και το συγκινητικό του τραγούδι εντυπωσίασε τους fans της Eurovision και τους bookies.

Σύμφωνα με τα στοιχήματα στην πρώτη δεκάδα με πολλές ανακατατάξεις θα είναι οι: Ολλανδία, Αυστραλία, Σουηδία, Ελβετία, Αζερμπαϊτζάν, Ιταλία, Ρωσία, Ισλανδία, Γαλλία και η Νορβηγία.

Μπορείτε να δείτε τον αναλυτικό πίνακα με τα προγνωστικά, όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι τώρα τουλάχιστον,  εδώ:

Μην ξεχάσετε να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό του Monopoli.gr για την Eurovision και να κερδίσετε ένα δώρο-έκπληξη!

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b