MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Τα 12 σημαντικότερα ευρωπαϊκά μουσικά φεστιβάλ του καλοκαιριού

Δώδεκα ευρωπαϊκά φεστιβάλ μουσικής που αναμένουμε με ανυπομονησία για το καλοκαίρι του 2019

author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Δεν είναι μυστικό ότι τα μουσικά φεστιβάλ στη Μεγάλη Βρετανία βρίσκονται πάντα σε ανταγωνισμό για τους πιο διάσημους headliners και το μεγαλύτερο κοινό. Έτσι, τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας είναι ήδη κλεισμένα και μάλιστα σε πολλά διαφορετικά φεστιβάλ της Ευρώπης (π.χ οι the Cure θα είναι οι headliners στο Glastonbury, στο Rock Werchter στο Βέλγιο, στο Fuji Rock Festival της Ιαπωνίας, στο Roskilde Festival στην Δανία, στο Ejekt Festival στην χώρα μας κ.α.) Μερικά από τα μεγαλύτερα events όμως επέλεξαν και φέτος να μην πάρουν κανένα ρίσκο, να επαναπαυτούν και να “κλείσουν” μόνο λευκούς, άντρες headliners, που έχουν υπάρξει ήδη headliners και να μην δώσουν την ευκαιρία σε νέα ονόματα και σε πιο “διαφορετικά” sets.

Όπως δήλωσε και η Emily Eavis, κόρη του ιδρυτή του Glastonbury Michael Eavis και φετινή διοργανώτρια, γίνονται σημαντικές προσπάθειες να σταματήσει αυτή η κουλτούρα στην Βρετανία, όπου headliners κλείνονται κυρίως άντρες καλλιτέχνες, ενώ υποστήριξε ότι αντιμετωπίζει αδιαφορία όταν προσπαθεί να προωθήσει γυναίκες ταλέντα, με αποτέλεσμα οι φετινοί headliners να είναι και πάλι κυρίως άντρες.

Έτσι, η The Independent προτείνει 12 άλλα φεστιβάλ ανά την Ευρώπη που προσπαθούν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό στο κοινό τους, είτε αυτό είναι ένας εντυπωσιακός χώρος διεξαγωγής, διαφορετικότητα στο line up, παροχές για τα άτομα με ειδικές ανάγκες στο κοινό.

Ας δούμε λοιπόν τα 12 καλύτερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ αυτού του καλοκαιριού:

Primavera Festival

©Primavera Sound/Cecilia Diaz Betz

Το Primavera Festival διεξάγεται στη Βαρκελώνη από Πέμπτη 30 Μαΐου μέχρι Σάββατο 1 Ιουνίου και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αναμενόμενα φεστιβάλ της Ευρώπης. Μπορεί να υπάρχουν λιγότερα rock ονόματα στο φετινό line-up, αλλά το Primavera δείχνει και πάλι τον δρόμο προς ένα σωστό lineup με εκπροσώπηση κάθε εθνικότητας, φύλου και μουσικής, χωρίς να θυσιάζει την ποιότητα. Πάνω από το 50% των καλλιτεχνών θα είναι φέτος γυναίκες, αφού θα δούμε ονόματα όπως η Cardi B, η FKA twigs, η Christine and the Queens, η Charli XCX, η Robyn, η Janelle Monae, η Carly Rae Jepsen, η Kate Tempest, η Sigrid, η Courtney Barnett, η Yaeji, η Peggy Gou και η Helena Hauff, ενώ θα εμφανιστούν και οι Interpol, Future, Nas, Mura Masa, Suede, Tame Impala, Kurt Vile και Mac deMarco. Εισιτήρια θα βρείτε εδώ.

Rock Werchter

Το Rock Werchter, το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ του Βελγίου, θα διεξαχθεί στο Βέρχτερ από Πέμπτη 27 Ιουνίου μέχρι και τη Δευτέρα 1 Ιουλίου. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έχει ένα από τα πιο εντυπωσιακά lineup με headliners τους Florence + the Machine, Muse, The Cure, Mumford and Sons, The 1975, Bring Me the Horizon, Kylie Minogue, Weezer, Brockhampton, Charlotte Gainsbourg και Mac DeMarco. Το φεστιβάλ γίνεται σε μια φάρμα κοντά στην πόλη της Λέουβεν, μισή ώρα από τις Βρυξέλλες. Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει το φεστιβάλ να είναι προσβάσιμο από όλους, με ξεχωριστές εισόδους για άτομα με κινητικά προβλήματα και πλαστικές επιφάνειες στο έδαφος για ευκολότερη πρόσβαση με αναπηρικό καροτσάκι.

Roskilde

Το Roskilde είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ της βόρειας Ευρώπης και θα διεξαχθεί από το Σάββατο 29 Ιουνίου έως την Κυριακή 7 Ιουλίου στην Δανία, δίπλα στη Κοπεγχάγη. Φέτος θα φιλοξενήσει τόσο avant-garde ονόματα όσο και πιο mainstream μουσικούς, από την Christine and the Queens και τους Cure μέχρι και τους Jungle, Tears for Fears, Alma, Julia Holter, Parquet Courts, Travis Scott, Brockhampton και Flohio. Τα εισιτήρια και για τις 9 μέρες του φεστιβάλ έχουν εξαντληθεί, αλλά υπάρχουν ακόμα μερικά μονοήμερα εισιτήρια.

Mad Cool Festival

© ANDY BUCHANAN

Με το καλύτερο lineup του καλοκαιριού, φτηνότερα εισιτήρια από το Glastonbury και σίγουρα καλύτερο καιρό, το Mad Cool θα διεξαχθεί στην Μαδρίτη 11-13 Ιουλίου. Θα εμφανιστούν καλλιτέχνες, όπως οι The Cure, Lauryn Hill, Vampire Weekend, The 1975, The National, Bon Iver, Robyn, Years & Years, Mogwai, Sharon Van Etten, Gossip, Iggy Pop, Bonobo και η Jorja Smith. Το φεστιβάλ διαθέτει μια εντυπωσιακή ρόδα λούνα παρκ και μια indie disco που παίζει μουσική μέχρι νωρίς το πρωί. Τα εισιτήρια είναι ελάχιστα και θα τα βρείτε εδώ.

Nos Alive
To Nos Alive διεξάγεται στη Λισαβόνα, την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας στις 11-13 Ιουλίου. Κάθε χρόνο πετυχαίνει ένα ποικιλόμορφο lineup,από pop μέχρι rock και ηλεκτρονική μουσική μέχρι heavy metal. Οι φετινοί headliners θα είναι οι The Cure, οι Vampire Weekend, οι Gossip, οι The Smashing Pumpkins και ο Bon Iver. Παράλληλα θα εμφανιστούν και η πρωτοεμφανιζόμενη Jorja Smith, οι Hot Chip, η H.E.R, ο Thom Yorke, οι Idles και ο Loyle Carner. Το φεστιβάλ λαμβάνει χώρα σε αποβάθρες δίπλα σε δύο από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Πορτογαλίας, τη Μονή Αγίου Ιερώνυμου και τον Πύργο Μπελέμ. Έχουν μείνει λίγα εισιτήρια εδώ.

Pohoda

Pohoda Festival © Sean Hood

Το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ της Σλοβακίας είναι και το πιο οικονομικό της Ευρώπης. Οι διοργανωτές του Pohoda προσκάλεσαν μουσικούς κάθε είδους από τον  Liam Gallagher, τους The 1975, Dream Wife, τους The Roots μέχρι και τη Lykke Li που θα εμφανιστούν στο Trenčín Airport από τις 11-13 Ιουλίου.

Το Melt!

© Sebastian Willnow

Το Melt! διεξάγεται στις 19-21 Ιουλίου στο Gräfenhainichen της Γερμανίας και συνήθως τείνει σε καλλιτέχνες ηλεκτρονικής μουσικής. Θα γίνει στο εντυπωσιακό ανοιχτό μουσείο βιομηχανικών μηχανημάτων, το Ferropolis “την πόλη του σιδήρου” και έχει χωρητικότητα 200,000 ατόμων. Στην κύρια σκηνή θα εμφανιστούν οι Bon Iver, A$AP Rocky, Jorja Smith, Skepta, Four Tet, Bonobo και Yung Lean. Εισιτήρια θα βρείτε στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

Το Øyafestivalen

Αυτό το φεστιβάλ διεξάγεται από τις 6 έως τις 10 Αυγούστου σε ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα του Όσλο το Tøyen Park. Φιλοξενεί τόσο Βρετανούς και Αμερικανους καλλιτέχνες, όσο και Σκανδιναβούς. Είναι από τα πιο φιλικά φεστιβάλ στην Ευρώπη, οι διοργανωτές είναι πάντα διαθέσιμο και η καλή διάθεση συνεχίζει ανεξαρτήτως καιρού. Μάλιστα, το Oya είναι το πιο “πράσινο” ευρωπαϊκό φεστιβάλ και βασίζεται σε αειφόρο ενέργεια από το 2009. Το μισό μενού του φεστιβάλ είναι vegan και τα πιάτα βρώσιμα! Το φετινό lineup περιλαμβάνει ονόματα της pop, rock, αλλά και hip hop, όπως τους The Cure, τη Robyn, τους Tame Impala, Sigrid, την Erykah Badu, τον James Blake, τον Earl Sweatshirt, Karpe και την Christine and the Queens. Εισιτήρια θα βρείτε εδώ.

Sziget

© Major Kata – Rockstar Photographers

To Sziget διεξάγεται στη Βουδαπέστη από 7 έως 13 Αυγούστου με beach parties και μια εβδομάδα pop, indie, rock,folk, dance και reggae μουσικής. Φέτος οι διοργανωτές κατάφεραν να κλείσουν τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής σκηνής όπως τον Ed Sheeran, τους Florence + the Machine, τον Post Malone, τους Twenty One Pilots, τους The 1975, τους Foo Fighters και τον Martin Garrix. Το Sziget είναι επίσης φιλικό προς το περιβάλλον και οι επισκέπτες χρησιμοποιούν επαναχρησιμοποιήσιμα ποτήρια, ανακύκλωση, κάνουν οικολογικό camping, ενώ δεν διατίθενται καλαμάκια. Εισιτήρια και περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ στην ιστοσελίδα τους.

Ypsigrock

© Roberto Panucci

Το Ypsigrock διεξάγεται στην πανέμορφη πόλη της ΣικελίαςCastelbuono, μία ώρα από την πρωτεύουσα, το Palermo. Η κεντρική σκηνή είναι τοποθετημένη στους πρόποδες του κάστρου, που χτίστηκε τον Μεσαίωνα, ενώ οι πέτρινοι τοίχοι προσφέρουν την τέλεια ακουστική για τους μουσικούς του φεστιβάλ. Το φεστιβάλ θα γίνει στις 8-11 Αυγούστου και θα εμφανιστούν οι  The National, Spiritualized, Let’s Eat Grandma, Fontaines DC, η Whitney και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη. Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε εδώ.

Flow

© Samuli Pentti

Το Flow festival φέρνει κάθε χρόνο τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς σκηνής στο Ελσίνκι, παραμένοντας πιστό και στο τοπικό ταλέντο. Φέτος θα εμφανιστούν οι  Cardi B, Neneh Cherry, Tame Impala, Blood Orange, Yves Tumor, Earl Sweatshirt, Erykah Badu, Ibe Special, Makaya McCraven, Nitzer Ebb και πολλοί άλλοι από τις 9 έως τις 11 Αυγούστου. Ένα διάσημο afterparty λαμβάνει χώρα στα περίχωρα ενός κτιρίου έξω από τα τείχη του φεστιβάλ, όπου οι DJs παίζουν drum & bass μουσική και οι επισκέπτες μπορούν να βουτήξουν σε μια  σάουνα. Εισιτήρια υπάρχουν διαθέσιμα εδώ.

Rock en Seine

© Christophe Crénel

Το Rock en Seine λαμβάνει χώρα στον ιστορικό χώρο του Πάρκου Σεν Κλουντ (έναν από τους πιο όμορφους κήπους στην Ευρώπη) από 23 έως 25 Αυγούστου και θεωρείται η απάντηση της Γαλλίας στο Glastonbury. Το lineup περιλαμβάνει διεθνή ονόματα όπως οι Foals, Aphex Twin, Agar Agar, Sharon Van Etten, Bring Me the Horizon και Polo & Pan. Εισιτήρια θα βρείτε εδώ.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b