MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PHOTO - STORIES

Ακυκλοφόρητες φωτογραφίες της Amy Winehouse πριν γίνει διάσημη

Δείτε τις πανέμορφες φωτογραφίες της Amy Winehouse, στην πιο αθώα της εποχή, από τον φωτογραφικό φακό του Phil Knott

Photography Phil Knott
Monopoli Team

Ο Βρετανός φωτογράφος Phil Knott εγκαινιάζει μια έκθεση με φωτογραφίες-πορτραίτα της Amy Winehouse, που είχε βγάλει στις αρχές του 2000, λίγο καιρό πριν κυκλοφορήσει το ντεμπούτο της άλμπουμ, Frank.

Ο Phil Knott  έχει αποθανατίσει με τον φωτογραφικό του φακό τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες των 90s και της γενιάς μας, από τους Oasis μέχρι και τον Jay-Z, και είχε προλάβει να φωτογραφίσει την Amy Winehouse στα πιο “αθώα” της χρόνια, πριν τα τατουάζ και πολύ πριν τα προβλήματα με τον εθισμό που οδήγησαν ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια της μουσικής σε τραγικό θάνατο.

Photography Phil Knott

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Dazed, ο φωτογράφος αποκάλυψε ότι αυτές οι φωτογραφίες ήταν ξεχασμένες στο αρχείο του για περίπου 20 χρόνια και τις ανακάλυψε όταν μετακόμισε στο Los Angeles και έπρεπε να ψηφιοποιήσει το αρχείο του. Στο πρώτο κουτί ήταν οι φωτογραφίες της Amy και βλέποντας την πρώτη φωτογραφία συνειδητοποίησε πόσο πολύ είχε αλλάξει. “Ήταν όπως όταν είδαμε την Marilyn Monroe κοκκινομάλλα. Ο κόσμος δεν κατάλαβε την διαφορά. Αλλά υπήρχε μια αθωότητα στην αρχή της καριέρας της Amy.”

Μιλώντας για την έμπνευση πίσω από την έκθεση, ο φωτογράφος ανέφερε ότι ήθελε να ρίξει φως στο 27 Club (τους καλλιτέχνες που έχασαν την ζωή τους στα 27 τους χρόνια, στο απόγειο της καριέρας της) και να δώσει την ευκαιρία στην Amy να “εξιλεωθεί” μετά τον τραγικό της θάνατο. Μια ευκαιρία που όπως υποστηρίζει ο φωτογράφος δεν της δόθηκε ποτέ, αφού τα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου έκαναν λόγο μόνο για τα ναρκωτικά, τα προσωπικά της προβλήματα και “δεν επέτρεψαν ποτέ στην Amy να συγχωρεθεί. Σε αντίθεση με άλλες διασημότητες που έκαναν ναρκωτικά, μεγάλωσαν,το ξεπέρασαν και ξαφνικά έγιναν ξανά “σεβαστοί”, η Amy δεν είχε ποτέ αυτή την ευκαιρία.”

Βλέποντας την αντιμετώπιση της Amy από τον (βρετανικό κυρίως) Τύπο ο Phill Knott αποφάσισε να ονομάσει την έκθεση των 27 φωτογραφιών “Didn’t Know You Cared” αντί για  “Amy, I love You”, που είχε σκεφτεί αρχικά. Στην έκθεση που εγκαινιάστηκε και θα μείνει στην Νέα Υόρκη στη  MixdUse Gallery μέχρι τις 9 Ιουνίου,ο Knott μοιράζεται τις συναντήσεις του με την καλλιτέχνη και προσφέρει μια μοναδική ματιά στη ζωή μιας αθώας, αγνής ψυχής με τραγικό τέλος.

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες της έκθεσης εδώ:

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b