MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πρωτομαγιά: δείτε εντυπωσιακά στεφάνια και μάθετε πώς ξεκίνησε το έθιμο

Το πρωτομαγιάτικο στεφάνι δεν είναι μια απλή σύνθεση λουλουδιών, αλλά ένα πολύχρωμο ευχαριστήριο δώρο προς την φύση.

Monopoli Team

Πρωτομαγιάτικο στεφάνι, ένα από τα μοναδικά έθιμα, που μας θυμίζει ακόμα τη διπλή εορτή της πρώτης μέρας του Μάιου.

Μέρα ορόσημο για την ιστορία των εργατών, καθώς και η μέρα που γιορτάζει η φύση. Με ρίζες στην αρχαιότητα, η Πρωτομαγιά είναι μια μέρα αφιερωμένη στην Άνοιξη. Το έθιμο του  στεφανιού εμφανίζεται στην Αρχαία Ελλάδα, όπου η κατασκευή του αποτελούσε ολόκληρη ιεροτελεστία και γινόταν προς τιμή κάποιου ή για μια συγκεκριμένη εκδήλωση.

Στις μέρες μας, η Πρωτομαγιά συνδέεται με το μοναδικό έθιμο της κατασκευής του στεφανιού και είναι για όλους μιας μια καλή αφορμή να χαρούμε μια μέρα τη φύση!

Ένα έθιμο με ρίζες στην Αρχαία Ελλάδα

Μια σημαντική εορτή στην Αρχαία Ελλάδα, αυτή των Θαργηλίων, που γινόταν προς τιμή του θεού Απόλλωνα και της θεάς Άρτεμης αποτελεί την ρίζα της εορτής της Πρωτομαγιάς. Τα Θαργήλια εορτάζονταν τις πρώτες μέρες του τρίτου δεκαήμερου του μήνα Θαργηλίωνος ( Μαίου). Η διήμερη αυτή γιορτή είχε σκοπό  να γιορτάσει ο κόσμος τη γονιμότητα των αγρών, την καρποφορία της γης, την άνθιση της φύσης, το οριστικό τέλος του χειμώνα και τον ερχομό του καλοκαιριού.


Στα πλαίσια της εορτής των Θαργηλίων, οι συμμετέχοντες έπαιρναν ένα πράσινο κλαδί το τύλιγαν με ταινίες και επάνω του κρεμούσαν σύκα, ψωμί, φλασκιά με λάδι, κρασί και μέλι, συμβολίζοντας τη ζωή, την υγεία, την καλή τύχη, την καλή σοδειά και την ευφορία.

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b