MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τέχνη και πολιτισμός στον δημόσιο χώρο του Περάματος

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ένα πολύπλευρο εγχείρημα με χαρακτήρα κοινωνικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το Μοιραζόμαστε το Πέραμα (Sharing Perama) σε συνεργασία με τον Δήμο Περάματος και την υποστήριξη του British Council, της Πρεσβείας της Ελβετίας, και του Outset Contemporary Art Fund (Greece) προγραμματίζουν την πρώτη δημόσια εκδήλωση του εγχειρήματος, υπό τον τίτλο, «Μια βραδιά στο Σινέ-Πέραμα» την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, στις 20:30 στον Δημοτικό θερινό κινηματογράφο «Σινέ-Πέραμα».

Σκοπός της εκδήλωσης, «Μια βραδιά στο Σινέ-Πέραμα» είναι να φέρει σε επαφή την τοπική κοινωνία με το εγχείρημα και να ενθαρρύνει την ενεργή εμπλοκή των κατοίκων στο συνολικό πρόγραμμα. H εκδήλωση περιλαμβάνει προβολές ταινιών μικρού μήκους  από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες (Ανδρέας Αγγελιδάκης, Μαρίνα Γιώτη, Νικόλας Κοζάκης, Χαράλαμπος Μαργαρίτης, Χρήστος Πανάγος, Ali Kazma, Nicola Etchenagucia, Shaun Gladwell και Dana Hoey).

Επίσης, θα προβληθεί το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ Μοιραζόμαστε το Πέραμα , που παρουσιάζει την κεντρική ιδέα του εγχειρήματος, τους συντελεστές, καθώς και τα στάδια υλοποίησής του.

Κατά τη διάρκεια της προβολής των ταινιών, οι παρευρισκόμενοι στο Μοιραζόμαστε το Πέραμα  θα γνωρίσουν από κοντά τον Robert Montgomery και τα μέλη της ομάδας.

Στον χώρο του «ΣΙΝΕ ΠΕΡΑΜΑ» θα υπάρχει φωτεινή εγκατάσταση του καλλιτέχνη, η οποία θα δώσει το ερέθισμα για ποικίλες συζητήσεις σχετικά με την τέχνη στον δημόσιο χώρο, όπως και τη συμβολή της τοπικής κοινότητας στην παραγωγή γνώσης και δημιουργίας.

Η βραδιά θα κλείσει με ήχους από την Μικρασία και το ρεμπέτικο τραγούδι από τέσσερις νέους μουσικούς: Αλέξανδρος Κεντρής (Μπουζούκι και φωνή), Σεμέλη Παπαβασιλείου (Κιθάρα και φωνή), Ιωάννα Ρήγα (Σαντούρι) και Γλαύκος Σμαριανάκης (Βιολί και φωνή).

Η είσοδος και η πρόσβαση στον κινηματογράφο είναι δωρεάν. Θα υπάρχουν λεωφορεία από και προς στο Πέραμα, τα οποία θα αναχωρούν από το Σύνταγμα, στην οδό Φιλελλήνων, στις 19:15.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Μοιραζόμαστε το Πέραμα , καθώς για να κλείσετε θέση στα λεωφορεία, επικοινωνήστε στο [email protected].

Πρόγραμμα βραδιάς:

20:30: Ανοίγει το Σινέ Πέραμα τις πόρτες του για μια βραδιά μετά από 10 χρόνιa
21:00: Καλωσόρισμα και προβολή μικρού μήκους ντοκιμαντέρ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Ομιλίες:
Γιάννης Λαγουδάκης, Δήμαρχος Περάματος
Barbara Polla, επιμελήτρια του ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ
Olaf Kjelsen, Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα
Αναστασία Ανδρίτσου, Director British Council Greece
Robert Montgomery, Καλλιτέχνης

21:30:  Προβολές ταινιών μικρού μήκους από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Συμμετέχοντες: Ανδρέας Αγγελιδάκης, Μαρίνα Γιώτη, Νικόλας Κοζάκης, Χαράλαμπος Μαργαρίτης, Χρήστος Πανάγος, Ali Kazma, Nicola Etchenagucia, Shaun Gladwell και Dana Hoey
22:15:  Live μουσική από τους:Αλέξανδρος Κεντρής (Μπουζούκι & φωνή), Σεμέλη Παπαβασιλείου (Κιθάρα & φωνή), Ιωάννα Ρήγα (Σαντούρι) και Γλαύκος Σμαριανάκης (Βιολί & φωνή)
23:30:  Λήξη και αναχώρηση λεωφορείων

Σχετικά με το ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Το ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ δημιουργείται στη μνήμη των πρώτων χρόνων οικοδόμησης του Περάματος τη δεκαετία του 60’ – όταν η Barbara Polla, επιμελήτρια του εγχειρήματος, μαζί με την οικογένειά της πέρασαν έναν χειμώνα στο Πέραμα- και στη μνήμη του πατέρα Γεωργίου Δημητριάδη, ο οποίος δημιούργησε ένα καταφύγιο ελπίδας και στήριξης για όλους τους κατοίκους της πόλης, ιδίως για τους απόρους και τα παιδιά, προσφέροντας γεύματα, φροντίδα και αγάπη.

Οι κάτοικοι του Περάματος επί σειρά δεκαετιών δραστηριοποιούνταν στα ναυπηγεία. Κάναν σύνθετες εργασίες που απαιτούσαν επινοητικότητα, τεχνικές δεξιότητες και δημιουργικότητα. Ο καλλιτέχνης Robert Montgomery θα δουλέψει με τεχνίτες της περιοχής για να κατασκευάσει τα έργα του και να αναδείξει τις δεξιότητές τους.

Ο Robert Montgomery είναι εικαστικός και ποιητής. Τα έργα του έχουν εκτεθεί σε πολλά μέρη του κόσμου. Διακρίνονται για την αυθεντικότητα, τον σεβασμό του προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. O καλλιτέχνης θα βασίσει τα κείμενά του στην ιστορία, το παρόν και το μέλλον της πόλης.

Οι γλυπτικές εγκαταστάσεις του Montgomery αποτελούν μια ανοιχτή πρόσκληση προς τους κατοίκους της πόλης να συμμετάσχουν ενεργά και στις παράλληλες δράσεις που θα ακολουθήσουν. Οι δράσεις αυτές θα έχουν χαρακτήρα εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό.

H δεύτερη εκδήλωση θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου. Αφορά τα εγκαίνια της έκθεσης, όπου ο διεθνούς φήμης Σκωτσέζος καλλιτέχνης Robert Montgomery .

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εικαστικά
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
Τα Ημερολόγια: Συνεχίζεται στο Ναύπλιο η μεγάλη έκθεση για τον Χρήστο Μποκόρο
Εικαστικά
Νέα δωρεά από τον NEON: Εγκατάσταση της Μαρίας Λοϊζίδου στον αρχαιολογικό χώρο Κεραμεικού
Εικαστικά
clinamen: Η viral εγκατάσταση του Céleste Boursier-Mougenot ταξιδεύει στην Αθήνα
Εικαστικά
Cycladic Talk: Η Catherine McCormack ξετυλίγει το αρχέτυπο της «Αφροδίτης» με αφορμή τον Jeff Koons
Εικαστικά
1ο Συμπόσιο Γλυπτικής Χανίων: Η τέχνη γεννιέται σε δημόσια θέα
Εικαστικά
Έκθεση αφιερωμένη στη διαδρομή του Platforms Project στον «Λόφο» της Κυψέλης
Art & Culture
Πέντε γυναίκες καλλιτέχνιδες "κατοικούν" στις Καμπόνες της Νάξου
Εικαστικά
Νέα, μεγάλη δωρεά της Συλλογής Δασκαλόπουλου προς 4 μουσεία της Ελλάδας και της Σκωτίας
Εικαστικά
Τέχνη για το εδώ και τώρα: 46 καλλιτέχνες από 10 χώρες ενώνουν τις φωνές τους σε μια ελληνική γκαλερί
Εικαστικά
11 Έλληνες καλλιτέχνες σε σημαντικές διεθνείς εκθέσεις, με τη στήριξη του ΕΜΣΤ
Εικαστικά
PCAI x British Council: Οι Black Female in Architecture στο φετινό Tilos Artist Residency
Εικαστικά
Kalliste – Corso Greek: Αυλαία στην Κορσική για το μεγάλο αφιέρωμα στη σύγχρονη ελληνική κεραμική