MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
27
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
 • ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  Τέχνη και πολιτισμός στον δημόσιο χώρο του Περάματος

  Ένα πολύπλευρο εγχείρημα με χαρακτήρα κοινωνικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό

  Monopoli Team

  Το Μοιραζόμαστε το Πέραμα (Sharing Perama) σε συνεργασία με τον Δήμο Περάματος και την υποστήριξη του British Council, της Πρεσβείας της Ελβετίας, και του Outset Contemporary Art Fund (Greece) προγραμματίζουν την πρώτη δημόσια εκδήλωση του εγχειρήματος, υπό τον τίτλο, «Μια βραδιά στο Σινέ-Πέραμα» την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, στις 20:30 στον Δημοτικό θερινό κινηματογράφο «Σινέ-Πέραμα».

  Σκοπός της εκδήλωσης, «Μια βραδιά στο Σινέ-Πέραμα» είναι να φέρει σε επαφή την τοπική κοινωνία με το εγχείρημα και να ενθαρρύνει την ενεργή εμπλοκή των κατοίκων στο συνολικό πρόγραμμα. H εκδήλωση περιλαμβάνει προβολές ταινιών μικρού μήκους  από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες (Ανδρέας Αγγελιδάκης, Μαρίνα Γιώτη, Νικόλας Κοζάκης, Χαράλαμπος Μαργαρίτης, Χρήστος Πανάγος, Ali Kazma, Nicola Etchenagucia, Shaun Gladwell και Dana Hoey).

  Επίσης, θα προβληθεί το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ Μοιραζόμαστε το Πέραμα , που παρουσιάζει την κεντρική ιδέα του εγχειρήματος, τους συντελεστές, καθώς και τα στάδια υλοποίησής του.

  Κατά τη διάρκεια της προβολής των ταινιών, οι παρευρισκόμενοι στο Μοιραζόμαστε το Πέραμα  θα γνωρίσουν από κοντά τον Robert Montgomery και τα μέλη της ομάδας.

  Στον χώρο του «ΣΙΝΕ ΠΕΡΑΜΑ» θα υπάρχει φωτεινή εγκατάσταση του καλλιτέχνη, η οποία θα δώσει το ερέθισμα για ποικίλες συζητήσεις σχετικά με την τέχνη στον δημόσιο χώρο, όπως και τη συμβολή της τοπικής κοινότητας στην παραγωγή γνώσης και δημιουργίας.

  Η βραδιά θα κλείσει με ήχους από την Μικρασία και το ρεμπέτικο τραγούδι από τέσσερις νέους μουσικούς: Αλέξανδρος Κεντρής (Μπουζούκι και φωνή), Σεμέλη Παπαβασιλείου (Κιθάρα και φωνή), Ιωάννα Ρήγα (Σαντούρι) και Γλαύκος Σμαριανάκης (Βιολί και φωνή).

  Η είσοδος και η πρόσβαση στον κινηματογράφο είναι δωρεάν. Θα υπάρχουν λεωφορεία από και προς στο Πέραμα, τα οποία θα αναχωρούν από το Σύνταγμα, στην οδό Φιλελλήνων, στις 19:15.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Μοιραζόμαστε το Πέραμα , καθώς για να κλείσετε θέση στα λεωφορεία, επικοινωνήστε στο [email protected]

  Πρόγραμμα βραδιάς:

  20:30: Ανοίγει το Σινέ Πέραμα τις πόρτες του για μια βραδιά μετά από 10 χρόνιa
  21:00: Καλωσόρισμα και προβολή μικρού μήκους ντοκιμαντέρ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

  Ομιλίες:
  Γιάννης Λαγουδάκης, Δήμαρχος Περάματος
  Barbara Polla, επιμελήτρια του ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ
  Olaf Kjelsen, Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα
  Αναστασία Ανδρίτσου, Director British Council Greece
  Robert Montgomery, Καλλιτέχνης

  21:30:  Προβολές ταινιών μικρού μήκους από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Συμμετέχοντες: Ανδρέας Αγγελιδάκης, Μαρίνα Γιώτη, Νικόλας Κοζάκης, Χαράλαμπος Μαργαρίτης, Χρήστος Πανάγος, Ali Kazma, Nicola Etchenagucia, Shaun Gladwell και Dana Hoey
  22:15:  Live μουσική από τους:Αλέξανδρος Κεντρής (Μπουζούκι & φωνή), Σεμέλη Παπαβασιλείου (Κιθάρα & φωνή), Ιωάννα Ρήγα (Σαντούρι) και Γλαύκος Σμαριανάκης (Βιολί & φωνή)
  23:30:  Λήξη και αναχώρηση λεωφορείων

  Σχετικά με το ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

  Το ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ δημιουργείται στη μνήμη των πρώτων χρόνων οικοδόμησης του Περάματος τη δεκαετία του 60’ – όταν η Barbara Polla, επιμελήτρια του εγχειρήματος, μαζί με την οικογένειά της πέρασαν έναν χειμώνα στο Πέραμα- και στη μνήμη του πατέρα Γεωργίου Δημητριάδη, ο οποίος δημιούργησε ένα καταφύγιο ελπίδας και στήριξης για όλους τους κατοίκους της πόλης, ιδίως για τους απόρους και τα παιδιά, προσφέροντας γεύματα, φροντίδα και αγάπη.

  Οι κάτοικοι του Περάματος επί σειρά δεκαετιών δραστηριοποιούνταν στα ναυπηγεία. Κάναν σύνθετες εργασίες που απαιτούσαν επινοητικότητα, τεχνικές δεξιότητες και δημιουργικότητα. Ο καλλιτέχνης Robert Montgomery θα δουλέψει με τεχνίτες της περιοχής για να κατασκευάσει τα έργα του και να αναδείξει τις δεξιότητές τους.

  Ο Robert Montgomery είναι εικαστικός και ποιητής. Τα έργα του έχουν εκτεθεί σε πολλά μέρη του κόσμου. Διακρίνονται για την αυθεντικότητα, τον σεβασμό του προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. O καλλιτέχνης θα βασίσει τα κείμενά του στην ιστορία, το παρόν και το μέλλον της πόλης.

  Οι γλυπτικές εγκαταστάσεις του Montgomery αποτελούν μια ανοιχτή πρόσκληση προς τους κατοίκους της πόλης να συμμετάσχουν ενεργά και στις παράλληλες δράσεις που θα ακολουθήσουν. Οι δράσεις αυτές θα έχουν χαρακτήρα εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό.

  H δεύτερη εκδήλωση θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου. Αφορά τα εγκαίνια της έκθεσης, όπου ο διεθνούς φήμης Σκωτσέζος καλλιτέχνης Robert Montgomery .

  Περισσότερα από Εικαστικά
  Διαγωνισμός για πολλά … OSCAR: κέρδισε μαγευτικά τριήμερα σε ονειρεμένους ξενώνες!