MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 19 – 21/4: 5 κορυφαίες εκδηλώσεις για το Σαββατοκύριακο

Οι δικές μας επιλογές από κορυφαίες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 19 έως την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 και αξίζουν την προσοχή σας

5ο Αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ "Με τα μάτια ανοιχτά"
Monopoli Team

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Αφιέρωμα στο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ

Έως τις 21 Απριλίου, η καρδιά του ελληνικού ντοκιμαντέρ θα χτυπήσει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, δίνοντάς μας την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες της χρονιάς που μας πέρασε και όχι μόνο, και να συνομιλήσουμε με τους συντελεστές τους.

Το φετινό πρόγραμμα αποτελείται από 18 ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους, που θα προβληθούν με την παρουσία και τη συμμετοχή των συντελεστών με 10λεπτα Q&A μετά το τέλος της κάθε προβολής.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Παρασκευή 19/4 έως Κυριακή 21/4, 18:00
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Κεραμεικός
Είσοδος: 5€

ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Bjørn Andor Drage σε ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου

Ο Νορβηγός Bjørn Andor Drage θα εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής στις 19 Απριλίου στο πλαίσιο του κύκλου Adagio. Πρόκειται για ένα θεσμό στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, που συμπλέκει έργα θρησκευτικά και κοσμικά, ακολουθώντας με έναν τρόπο τις διαδρομές ανάμεσα στο Θείο και το ανθρώπινο Πάθος.
Ο Bjørn Andor Drage θα παίξει έργα των Johann Sebastian Bach, Johann Pachelbel, Felix Mendelsohn-Bartholdy, Guy Bovet και Louis Vierne.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Παρασκευή 19/4, 20:30
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη

ΣΙΝΕΜΑ

Ένας ελέφαντας στέκεται ακίνητος

Συγκλονιστικό σκηνοθετικό ντεμπούτο από τον 29χρονο κινέζο Χου Μπο, που μοιραία σημαδεύτηκε από την τραγική κατάληξη του δημιουργού του, ο οποίος μετά από την ολοκλήρωση του φιλμ αυτοκτόνησε. Κάτω από τον συννεφιασμένο ουρανό μιας βιομηχανικής πόλης στη βόρεια Κίνα, οι ζωές κάποιων ανθρώπων διαπλέκονται στη διάρκεια μίας και μόνο έντονης μέρας, από το ξημέρωμα μέχρι το σούρουπο. Ολοι τους σκέφτονται τη διαφυγή στο Μανζούλι (μια πόλη στα Κινεζο – Ρωσικά σύνορα). όπου στο μεγάλο τοπικό τσίρκο, βρίσκεται ένας ελέφαντας που στέκεται διαρκώς ακίνητος, αδιάφορος για την κτηνωδία που κυριαρχεί γύρω του.
Διαβάστε την κριτική της ταινίας εδώ. 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Γιαν Βαν με τον Παύλο Παυλίδη φέρνουν το «Κακό Ποίημα» στο Gagarin 205

Η νέα ανεξάρτητη κυκλοφορία του Γιαν Βαν «Κακό Ποίημα» με τους Παύλο Παυλίδη, Ευθύμη Φιλίππου, και Χρήστο Λαϊνά παρουσιάζεται για μια βραδιά στο Gagarin 205.
Θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ζωντανά σε ένα live όπου μαζί με τα νέα τραγούδια θα παρουσιάσουν αρκετό από το παλαιότερο υλικό του Γιαν Βαν, αλλά και κάποια αγαπημένα τραγούδια του Παύλου Παυλίδη.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Παρασκευή 19/4, 21.00
Gagarin 205, Λιοσίων 205
Είσοδος: 10€ – 12€

ΈΚΘΕΣΗ

The Provinces: Ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο Taf

Οι οκτώ φωτογράφοι του The Provinces κινούνται με βάση τις συμβάσεις (υφολογικές, δεοντολογικές) της σύγχρονης τεκμηριωτικής φωτογραφίας. Κοινή αναφορά στη δουλειά τους οι φωτογράφοι του New Topographics και οι επίγονοί τους. Έχει ωστόσο κανείς την αίσθηση ότι αυτή δεν είναι μια γλώσσα δανεική, ότι το θέμα που οι οκτώ φωτογράφοι επιλέγουν δεν θα μπορούσε να απεικονιστεί αλλιώς.
Εγκαίνια: Παρασκευή 19/4 στις 20:00
Σάββατο 20/4, 12:00 – 21:00, Κυριακή 21/4, 12:00 – 19:00
Είσοδος ελεύθερη
TAF / the art foundation, Νορμανού 5, Αθήνα

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b