MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
DIY

Φτιάξ’ το μόνος σου: Ιδέες για πρωτότυπες λαμπάδες!

Φέτος το Πάσχα θα σας πούμε πώς μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας τις πασχαλινές σας λαμπάδες εύκολα και οικονομικά.

Monopoli Team

Η Μεγάλη Εβδομάδα πλησιάζει και όπως κάθε χρόνο όλοι ψάχνουμε την τέλεια λαμπάδα για την Ανάσταση. Τι πιο εντυπωσιακό και πρωτότυπο, όμως, από μια χειροποίητη λαμπάδα που θα έχετε φτιάξει μόνοι σας και δεν θα μοιάζει με καμία άλλη;

Αν έχετε μεγαλώσει και οι λαμπάδες του εμπορίου δεν σας εμπνέουν πια ή αν θέλετε να κάνετε ένα ξεχωριστό και προσωπικό δώρο στα βαφτιστήρια σας, χωρίς να κάνετε πολλά έξοδα, τότε μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε μόνοι σας μια χειροποίητη λαμπάδα, που θα εκφράζει το προσωπικό σας στιλ και θα είναι πραγματικά ιδιαίτερη.

Το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη και δημιουργικότητα, αφού το μόνο που πρέπει να προμηθευτείτε είναι απλά λευκά (ή και χρωματιστά) κεριά/λαμπάδες για να αποτυπώσετε πάνω τους τα σχέδια που σας αρέσουν!

Εδώ σας παρουσιάζουμε κάποιους εύκολους τρόπους για να κάνετε τη δική σας δημιουργία, αλλά και μερικές όμορφες και πρωτότυπες λαμπάδες για να πάρετε ιδέες.

Λαμπάδες με την μέθοδο Ντεκουπάζ

Για την τεχνική Decoupage θα έχετε ξανακούσει. Πρόκειται για μια τεχνική αντιγραφής σχεδίων πάνω σε διάφορες επιφάνειες, όπως το κερί. Είναι μια πολύ εύκολη τεχνική και μπορεί ο καθένας να το κάνει, καθώς τα υλικά που χρειαζόμαστε υπάρχουν ήδη στο σπίτι μας!

Πιο συγκεκριμένα, αρκεί να βρούμε χαρτοπετσέτες (είτε γκοφρέ χαρτιά) με σχέδια που μας αρέσουν και να περικόψουμε τα μοτίβα της χαρτοπετσέτας που θέλουμε να έχει πάνω η λαμπάδα μας, να διαχωρίσουμε τα φύλλα της χαρτοπετσέτας, κρατώντας μόνο το λεπτό εξωτερικό φύλλο με το σχέδιο και να το τοποθετήσουμε-πιέσουμε πάνω στην λαμπάδα μας, μέχρι να γίνει όσο πιο ίσιο γίνεται.

Στη συνέχεια, ανάβουμε ένα κερί ή ένα γκαζάκι και ζεσταίνουμε για μερικά δευτερόλεπτα την εσωτερική πλευρά ενός κουταλιού. Όταν ζεσταθεί αρκετά πιέζουμε-τρίβουμε το κουτάλι με την κυρτή του όψη πάνω στο χαρτί από το κέντρο προς τα έξω σαν να ήταν πινέλο. Επαναλαμβάνουμε αυτή την διαδικασία όσο χρειαστεί μέχρι το σχέδιο να ενσωματωθεί τελείως πάνω στην λαμπάδα μας!

gr.pinterest.com Λαμπάδες με την μέθοδο Ντεκουπάζ

Με αυτή την τεχνική μπορούμε να φτιάξουμε γρήγορα και εύκολα λαμπάδες, τις οποίες φυσικά μπορούμε να εμπλουτίσουμε με διακοσμητικά όπως μεταλλικά στολίδια, κορδέλες, τούλι ή ό,τι άλλο επιθυμείτε.

Λαμπάδες με Ντεκουπάζ

Με σκοινί/σπάγκο/κορδέλες και διακοσμητικά

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, ένας απλός σπάγκος ή ένα κοινό σκοινί συνοδευόμενα από κάποιο στολίδι (μεταλλικό, ξύλινο, πλεκτό ό,τι προτιμάτε) μπορούν να οδηγήσουν σε ένα πολύ ωραίο και πρωτότυπο αποτέλεσμα. Εδώ το μόνο που χρειάζεστε είναι σκοινί, σπάγγο, κορδέλες που είτε έχετε ήδη στο σπίτι είτε μπορείτε να βρείτε πολύ οικονομικά στο εμπόριο και ένα θερμοκολλητικό πιστόλι ή ξυλόκολλα (με προσοχή) αν θέλετε να «ντύσετε» την λαμπάδα σας με το σκοινί/κορδέλα.

Μπορείτε να πάρετε ιδέες από τις παρακάτω λαμπάδες:

Με σκοινιά/κορδέλες και ένα χρυσό ή ασημένιο στολίδι, λαμπάδες για μικρούς και μεγάλους

Με ένα απλό ή χρωματιστό σκοινί/κορδέλα και ένα ματάκι μπορείτε να κάνετε μια πολύ ωραία λαμπάδα, ιδανική για ενήλικες

Αν πρόκειται για παιδική λαμπάδα μπορείτε πάντα να προσθέσετε μικρά πάνινα, πλεκτά ή λούτρινα παιχνίδια, αλλά και κούκλες των αγαπημένων ηρώων των παιδιών σας.

Λαμπάδα με χάντρες

Ένας άλλος τρόπος να φτιάξετε μόνοι σας μια λαμπάδα είναι με μικρές γυάλινες χάντρες. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ξυλόκολλα, την οποία απλώνετε στο μέρος της λαμπάδας που θέλετε να στολίσετε και ένα αλουμινόχαρτο όπου θα απλώσετε τις χάντρες, ώστε να «κυλίσετε» από πάνω την λαμπάδα για να κολλήσουν οι χάντρες.

Το ποια μέθοδο θα ακολουθήσετε τελικά εξαρτάται από εσάς και τον χρόνο και τα υλικά που θέλετε να αφιερώσετε στην δημιουργία της λαμπάδας σας. Το σίγουρο είναι πάντως πως όποιο και να είναι το τελικό αποτέλεσμα, σημασία έχει να περάσετε καλά και να απολαύσετε την διαδικασία της δημιουργίας!

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b